WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com
- forexpolska
- Pasjonat
Z tego dokumentu co avafx przesłał wynika że zawierałeś transakcje przez strony www. a nie przez platformę ,pytam czy jeżeli zawiera się transakcje przez platformę to Waszym zdaniem jest to bezpieczniejsze ,czy to jest to samo?.nie bardzo rozumiem pytanie.........
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Panowie sprawa robi się poważna....Tig3r pisze:forexpolska napisał:
nie bardzo rozumiem pytanie...........
Jeśli korzystałeś z dostępu do rachunku z platformy a nie z www to są to odbywa w inny sposób - zabezpieczony.
Większość z nas korzysta przez strony www. Tiger odpowiedział lecz wolę się upewnić.
Jeżeli korzystamy z rachunku przez strony www. to się odbywa niezabezpieczone,a jeżeli korzystamy z dostępu do rachunku z platformy to się odbywa bezpieczniej?.
Pozdrawiam.
- forexpolska
- Pasjonat
zz pisze:Z tego dokumentu co avafx przesłał wynika że zawierałeś transakcje przez strony www. a nie przez platformę ,pytam czy jeżeli zawiera się transakcje przez platformę to Waszym zdaniem jest to bezpieczniejsze ,czy to jest to samo?.nie bardzo rozumiem pytanie.........
Pozdrawiam.
Z tego co ja sobie przypominam to korzystałem tylko tylko z platformy zainstalowanej na komputerze. Nie korzystałem z tej na www chyba że kiedyś jak padła ta chciałem zobaczyć czy ta na www działa żeby zlecenia zamknąć. W ava jest tak że cala obsługa konta znajduje się na www a na platformie to mamy tylko opcje handlowania. Więc tak czy siak trzeba się logować na www. Dodam fakt że na www i na platformę logujemy się takimi samymi danymi, a jak się nie mylę w FXPRO jest tak że na www mamy inne hasło a do platformy inne co ogranicza potencjalne włamanie.
To zależy czy wymiana informacji jest zabezpieczona (szyfrowana). Połączanie MT4 z serwerem jest szyfrowane.zz pisze:Jeżeli korzystamy z rachunku przez strony www. to się odbywa niezabezpieczone,
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
- forexpolska
- Pasjonat
Robi się coraz większy mętlik,a sprawa zaczyna robić się poważna.
Ponawiam pytanie czy jeżeli
Co o tym sądzicie?.
Pozdrawiam.
Ponawiam pytanie czy jeżeli
I teraz następna sprawa pytanie do fachowcówJeżeli korzystamy z rachunku przez strony www. to się odbywa niezabezpieczone,a jeżeli korzystamy z dostępu do rachunku z platformy to się odbywa bezpieczniej?.
forexpolska pisze:W ava jest tak że cala obsługa konta znajduje się na www a na platformie to mamy tylko opcje handlowania. Więc tak czy siak trzeba się logować na www.
Co o tym sądzicie?.
Pozdrawiam.
- forexpolska
- Pasjonat
ZZ to jest tak jak ktoś włamie się na www to już nie ma problemu żeby mieć dostęp do platformy transakcyjnej i wtedy może czyścić konto.
Z tych informacji co otrzymałem to muszę iść w kierunku tym pierwszym czyli utwierdzić urząd, że to ava nie dopełniła starań w zabezpieczeniach konta a później nic nie zrobiła w kierunku żeby dojść jak to się stało i kto to zrobił.
W drugiej części mogę tylko wspomnieć żeby sprawdzili kierunek działań potencjalnego hakera bo jeżeli drugą stroną transakcji była ava to jest to już fakt że jedynym wygranym na tym jest ava.
Z tych informacji co otrzymałem to muszę iść w kierunku tym pierwszym czyli utwierdzić urząd, że to ava nie dopełniła starań w zabezpieczeniach konta a później nic nie zrobiła w kierunku żeby dojść jak to się stało i kto to zrobił.
W drugiej części mogę tylko wspomnieć żeby sprawdzili kierunek działań potencjalnego hakera bo jeżeli drugą stroną transakcji była ava to jest to już fakt że jedynym wygranym na tym jest ava.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy
Jeżeli ja dobrze rozumiem Tigera to musimy przewartościować nasze kryteria wyboru platformy......Tig3r pisze: Jeśli korzystałeś z dostępu do rachunku z platformy a nie z www to są to odbywa w inny sposób - zabezpieczony.