WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska czy mając haslo do www (przechwytując itp .. z winy braku zabezpieczenia) .. można zdobyć hasło do platformy ? W sensie czy ich panel daje taką opcję przez www.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

reptile pisze:forexpolska czy mając haslo do www (przechwytując itp .. z winy braku zabezpieczenia) .. można zdobyć hasło do platformy ? W sensie czy ich panel daje taką opcję przez www.

nie potrzeba juz zdobywać bo to te samo hasło jak ktoś zdobyl do www to już ma wejście do platformy

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska pisze:nie potrzeba juz zdobywać bo to te samo hasło jak ktoś zdobyl do www to już ma wejście do platformy
No to masz już jakiś argument... na swoją korzyść
Zrób sobie porządną ich listę, później się zastanów czy to ma sens..
Argumenty wyślij do ich KNF... że puszczają takie dziadostwo na rynek a potem problemy.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... ker-3.html

zna ktoś francuski co on tam pisze w tym moim wątku

Dodano po 10 minutach:
reptile pisze:
zz pisze:Duża wina gościa ponieważ nie wiedział na jakim rynku działa.
WIEDZIAŁ wiedział .. tylko tak kończy się większość sporów z brokerem.
Ja bym jeszcze próbowal zasięgnąć opinii właśnie w CFTC..

PS Najlepsi prawnicy to prawnicy konkurencji :wink: :D

Możesz rozwinąć jakiej opinii mogę tam zasięgnąć i kto to jest CFTC

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

forexpolska pisze: kto to jest CFTC
CFTC (Commodity Futures Trading Commission)
Amerykańska komisja do spraw rynków terminowych.Jest surowa znam przypadki że przestępcy finansowi ,przekręty finansowe były przez nią ścigane / lub inaczej/ wyroki były surowsze niż za morderstwo.....
Niestety obawiam się że Tobie nie pomogą..........

Jak zatem Klienci mogą bronić się przed oszustwami? CFTC na swojej stronie internetowej (link) zamieściła kilka cennych uwag jakimi powinni się kierować inwestorzy zanim dokonają wyboru brokera. Typowe scams polegają na:
Firma obiecuje zyski jednak nigdy ich nie wypłaca;
Oświadcza, że większość spośród jej Klientów zarabia, podczas gdy jest zupełnie odwrotnie;
Oświadcza, że zarządza profesjonalnie środkami Klientów podczas gdy tak naprawdę je kradnie;
Tworzy historie wyników na rachunkach zarządzanych, które nigdy nie miały miejsca;
Oświadcza, że jest w branży od wielu lat, podczas gdy jest w niej od kilku miesięcy;
Oświadcza, że jest silną i stabilną firmą jednak znika po jakimś czasie bez śladu.
CFTC zwraca uwagę, żeby unikać instytucji, które mówią:
„Inwestowanie na rynku FOREX jest mało ryzykowne”;
„Możesz szybko podwoić swoje pieniądze”;
„Możesz zarobić pieniądze w kilka godzin”;
„Zainwestuj już teraz bo stracisz okazje”.
A oto 9 rad CFTC:
Unikaj jak ognia instytucji, które oferują coś wyjątkowego, co wygląda zbyt dobrze, żeby było prawdziwe.
Unikaj instytucji, które obiecują lub przepowiadają duże zyski. W wielu przypadkach słowa pozostają bez pokrycia w rzeczywistości. Hasła typu: „Zrób 10 000 USD w tydzień”; „Gwarantujemy Ci 20-30% zysku w dwa tygodnie”; „Zarób 100% w godzinę”;
są silnym ostrzeżeniem.
Unikaj instytucji, które obiecują, że inwestycja jest mało ryzykowna bądź pozbawiona ryzyka. Należy być podejrzliwym co do firm, które nie uczulają na ryzyko inwestycyjne. Ostrzeżeniem są: „Z 10 000 USD depozytem, możesz stracić maksymalnie 200 – 250 USD dziennie”; „Obiecujemy, że odzyskamy każdą stratę”; „Twoja inwestycja jest bezpieczna”.
Nie używaj dźwigni finansowej dopóki nie zrozumiesz zagrożeń jakie wypływają z jej wykorzystania.
Należy uważać na firmy obiecujące bezpośredni dostęp do rynku międzybankowego (interbank market). Rynek międzybankowy jest dostępny dla dużych inwestorów – banków, instytucji finansowych.
Bądź ostrożny jeśli firma każe wysyłać środki pieniężne za pomocą Internetu, kart kredytowych czy on-line. Środki te mogą zniknąć bez śladu.
Nie dokonuj żadnych interesów z kimś, kto nie chce udostępnić swojej historii działalności w taki sposób, żeby można byłoby ją swobodnie sprawdzić i potwierdzić. Nie ufaj tylko słownym deklaracjom. Proś o wszystkie informacje w formie pisemnej.
Bądź ostrożny, jeśli nie można uzyskać informacji o danej instytucji – adresów, telefonów kontaktowych. Postaraj odszukać realnych Klientów, sprawdź opinie o firmie wśród innych. Pamiętaj, ze informacje (broszury, reklamy), które otrzymujesz od firmy albo od innych mogą być fałszywe.
Częstym rynkiem docelowym dla tego typu firm są rynki rozwijające się, gdzie istnieje niska świadomość społeczna dotycząca inwestycji a łatwe i przyjemne slogany o dużych zyskach przyciągają tłumy.

Pozdrawiam.

Dodano po 52 sekundach:

Ps. link http://www.cftc.gov/enf/enf-forex.htm

Dodano po 5 minutach:

TO JEST najlepsze !!!.Od siebie mogę dodać najlepiej z ostatnich 10-20 lat

zz pisze:Nie dokonuj żadnych interesów z kimś, kto nie chce udostępnić swojej historii działalności w taki sposób, żeby można byłoby ją swobodnie sprawdzić i potwierdzić. Nie ufaj tylko słownym deklaracjom. Proś o wszystkie informacje w formie pisemnej.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Anna-EA
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Anna-EA »

Mysmy mieli podobny atak, ale wylapalismy. Zrobilismy tez "screen print". Brokerzy raczej uchylaja sie od odpowiedzialnosci za takowe incydenty.
Azeby sobie pomoc, musisz miec silny PC i zalozone zabezpieczenia. Co przy tej technologii komputerowej i zaawansowanym hakingu, to az tak wiele nie pomoze :(

Trzeba obserwowac Meta4 i prawdopodobnie zauwazysz, jak ktos bedzie podlaczony i takze trzeba miec backupy i na drugim Hard Disku zapasowa Meta4 .
Ludzie lubia ciagle sie bawic i cos krasc, nawet jak nie to ma sensu. Niby nie mogl wybrac kasy, ale mial miliony wpisane. Wiec moze jakos sciaga na swoja strone te twoje pszegrane?

U nas tez tak bylo, tyle ze to bylo male konto, a i tak go rozwalil. Nabieral wiecej pozycji niz EA byla zaprogramowana.

Prosze pisac jesli potrzebuje ktos wiecej informacji. Rowniez wymienie scren print.
Slyszelismy ze u wielu cos takiego sie porobilo. Wedlug mnie to raczej nie broker, ale niewykluczamy. Nieodzowne sa zabezpieczenia, przekazywanie informacji i ostrzezenia do brokera. Takze stala uwaga na monitory co sie dzieje. Tu wchodzi w gre kasa, a nie cos do sprzedania czy kupienia, dlatego banki ciagle tez sa atakowane. Prosty ruch, ze w piatek przelozy pare milionow, a rano w poniedzialek odda i ma na samym procencie juz zarobione- to tez juz bylo...To jest tragedia z tymi wlamaniami, ale moze tak dojsc, jak kiedys za ukradzenie konia... karali powieszeniem.
Ja nie rekomenduje wieszania, ale wyslanie na darmowe wakacje to ok :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Anna-EA pisze:Mysmy mieli podobny atak, ale wylapalismy. Zrobilismy tez "screen print". Brokerzy raczej uchylaja sie od odpowiedzialnosci za takowe incydenty.
Azeby sobie pomoc, musisz miec silny PC i zalozone zabezpieczenia. Co przy tej technologii komputerowej i zaawansowanym hakingu, to az tak wiele nie pomoze :(

Trzeba obserwowac Meta4 i prawdopodobnie zauwazysz, jak ktos bedzie podlaczony i takze trzeba miec backupy i na drugim Hard Disku zapasowa Meta4 .
Ludzie lubia ciagle sie bawic i cos krasc, nawet jak nie to ma sensu. Niby nie mogl wybrac kasy, ale mial miliony wpisane. Wiec moze jakos sciaga na swoja strone te twoje pszegrane?

U nas tez tak bylo, tyle ze to bylo male konto, a i tak go rozwalil. Nabieral wiecej pozycji niz EA byla zaprogramowana.

Prosze pisac jesli potrzebuje ktos wiecej informacji. Rowniez wymienie scren print.
Slyszelismy ze u wielu cos takiego sie porobilo. Wedlug mnie to raczej nie broker, ale niewykluczamy. Nieodzowne sa zabezpieczenia, przekazywanie informacji i ostrzezenia do brokera. Takze stala uwaga na monitory co sie dzieje. Tu wchodzi w gre kasa, a nie cos do sprzedania czy kupienia, dlatego banki ciagle tez sa atakowane. Prosty ruch, ze w piatek przelozy pare milionow, a rano w poniedzialek odda i ma na samym procencie juz zarobione- to tez juz bylo...To jest tragedia z tymi wlamaniami, ale moze tak dojsc, jak kiedys za ukradzenie konia... karali powieszeniem.
Ja nie rekomenduje wieszania, ale wyslanie na darmowe wakacje to ok :mrgreen: :mrgreen:

Nie wiem kim ty jesteś bo też dostałem od ciebie wiadomość PW która raczej zniechęca mnie do działania niż wspiera ale mniejsze z tym. Konto jak widać na forum masz świeże oraz wiedzę raczej znikomą wnioskuje to po twoim poście. Dużo pierdółek a mało konkretów do tego język jakoś mało zrozumiały.

ZZ - dlaczego mi nie pomogą?

zz
Maniak
Maniak

Tak się zastanawiam,jeżeli takie ataki będą się powtarzać i będą coraz bardzie profesjonalne to amoże aby się zabezpieczyć przed ataki hakerów dobrze by było aby brokerzy wzorem banków wprowadzili certyfikaty bezpieczeństwa komputera.
Chodzi mi o to że tylko z tych komputerów gdzie mamy taki certyfikat można zawierać transakcje.Czy są już tacy brokerzy co to mają?.

Pozdrawiam.

Ps. chodzi mi o to że np. u mnie w banku abym mógł zawierać transakcję mósze wbić certyfikaty bezpieczeństwa i tylko z tego komputera gdzie mam ten certyfikat mogę zawierać transakcję.

Dodano po 7 minutach:

Ps. tym bardziej że dostałem taką informację cytuję od forumowicza że ///
Nietety, system bankowy tak ma to usatwione, ze nawet dobry broker moze miec klopoty.

Zamy brokera co ladnie mu szlo i USA NFA rules go zablokowali, ale calosc ataku byla z preparowana...najwiecej chodzilo tu o Taxy...i tak klienta kasa zostala zablokowana, a na jak dlugo to nikt nie wie. /////

Więc tym bardziej takie certyfikaty były by dobre........

Dodano po 2 minutach:

Ps. sorry za błędy lecz jadę autem i piszę na kolanie..... :P
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Norman

Nieprzeczytany post autor: Norman »

zz pisze:Chodzi mi o to że tylko z tych komputerów gdzie mamy taki certyfikat można zawierać transakcje.Czy są już tacy brokerzy co to mają?.
W TMS direct jest klucz (certyfikat ) , mozesz sobie go zgrac na twardego i odpalic ten sam klucz na drugim kompie , nie masz klucza nie zalogujesz sie na konto directa

zz
Maniak
Maniak

Norman pisze:W TMS direct jest klucz (certyfikat ) , mozesz sobie go zgrac na twardego i odpalic ten sam klucz na drugim kompie , nie masz klucza nie zalogujesz sie na konto directa
O właśnie,dobrze by było abyśmy ten temat do perfekcji doprowadzili ponieważ jak wyżej nawet w USA u solidnych brokerów takie sytuacje się zdarzają.
Myślę że taki certyfikat na komputerze tz. tylko można zawierać transakcje z tego komputera gdzie WPISALIŚMY certyfikat znacząco utrudnił by włamanie.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ