WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Tig3r pisze:Tak, a konkretnie gdzie tak jest?
Kanada,Włochy,USA.....
Tiger przypominam Tobie o nalotach CFTC,NFA na brokrów MM czy stosują plugin.....,jednego na tym złapali i wyciągną konsekwencje.A TY uważasz że włamanie na rachunek klienta zostawili.. by bez cha...?.

Pozdrawiam.

Dodano po 4 minutach:

Ps. natomiast przyznaję że w pierwszej kolejności dbają o własnych obywateli.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

pan tadeusz

Nieprzeczytany post autor: pan tadeusz »

ale jak udowodnić włamanie? bo ja coś nie rozumiem z tego? wy sie zawsze logujecie do swoich rachunkow z jednego IP?? a jak gdzies pojedziecie za granice i potradeujecie i wam zle pojdzie to powiecie ze ktos sie musial wlamac, bo inne IP??

ja nie widze tu zadnych podstaw czy szans na wygrana.

a policje samemu nalezy powiadomic, a nie czekac zeby ktos to zrobil za nas. z reszta trzeba miec grande cojones zeby poprosic broka zeby zawiadomil policje, bo... bo co? bo nam sie nie chce?

zz
Maniak
Maniak

pan tadeusz pisze:a policje samemu nalezy powiadomic, a nie czekac zeby ktos to zrobil za nas.
Jeżeli spotka kogoś takie nieszczęście to wtedy nie myśli racjonalnie....,tym bardziej jak nie zna języka,procedur..itp.
Od tego jest KNF oraz organizacje takie jak np. SII aby krok po kroku powiedzieć co w takiej sytuacji robić,jednocześnie samemu nieoficjalnie zadziałać.....

Pozdrawiam.

Dodano po 2 minutach:

Ps. przypominam że obie organizacje odmówiły pomocy.......
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

reptile pisze:
forexpolska pisze:3. Zostało popełnione przestępstwo nie zawiadomili policji.
To było w twoim interesie.. masz prawo zalogować sie z Wietnamu
forexpolska pisze:6. Nie zawiadomili policji na moją prośbę.
jak wyżej
forexpolska pisze:5. Nie prowadzili poszukiwania gdzie i jak zostało dokonane przestępstwo.
Masz alibi, gdzie byłeś tego feralnego dni itp??
forexpolska pisze:7. Sytuacja hakerska się powtórzyła 2 razy nic nie zrobili w pierwszym przypadku to kolejny raz zostało zrobione to samo.
Masz jakieś dowody na 1szą sprawę?

Tak ja wtedy byłem w domu a konkretnie spałem i mam świadków. Wszystko można udowodnić jak się chce. Troche ten ich knf nie racjonalnie podchodzi do sprawy bo każe mi prosić ich o stanowisko. Powinien od razu zadziałać jak dostał zawiadomienie.

Ja jak zobaczyłem to pierwsze włamanie "jeszcze wtedy nie wiedziałem co to jest" to pomyślałem sobie że jakieś EA mi się włączyło ale zaraz sobie uświadomiłem że to nie MT4 tylko avatrader. Zgłosiłem sprawę dostałem info, że to nie oni otwierali i nic z tym nie zrobią. Zresztą całą historie już opisałem w tym wątku.

Jutro mam dostać opinie z SII i zobaczymy co fachowcy poradzą. Dziś właśnie doszły te dokumenty tradycyjną pocztą.

Jeszcze jedno jest tu na forum taki wątek co broker włamywał się na konta uzytkowników danego brokera i im konta zerował.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Daj do zrozumienia tamtejszemu KNF że nasz polski i inne instytucje sie temu przygladaja. Ava powinno skapitulować wg mnie po takiej nagonce.
Albo powołają jakiegoś biegłego, albo sprawę umorzą.
Spytaj się jak udokumentować swoje alibi by przesłać do KNF - musi mieć "moc", czyli ktoś zaświadczyć na policji czy później w sądzie.

Avatrader nie ma opcji EA?

A co jesli ktoś zarzuci korzystanie z VPS z wietnamu? :lol:

Nastepnym razem ja założe u nich kotno i zrobie taki numer... :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Avatrader może i ma nie wiem nie interesowałem się tym na tej platformie więc nie wiem.

Ja wiem jedno, że ja mam po swojej stronie prawdę, której to avafx brakuje.

Jutro dam info co na to SII.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

zz
Maniak
Maniak

Pytanie do doświadczonych forumowiczów..
Czy Waszym zdaniem jeżeli forexpolska nie zawierał transakcji przez strony www. tylko przez platformę to byłoby to bezpieczniejsze?.Czy to jest to samo?.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Opinia SII
Szanowny Panie .......,

zapoznaliśmy się ze stanowiskiem AVAfx, zaprezentowanym w Final Response Letter.

AVAfx utrzymuje w nim, że zlecenia wyszły z hasłem, nieistotne, że z „egoztycznego” IP, strona jest szyfrowana, nie mieli powodu, żeby zawiadamiać policję, nie odnieśli żadnej korzyści. Dalej wskazują, że nie wskazywał Pan domniemanych włamań w przypadkach, gdy transakcje przynosiły zysk (czy rzeczywiście takie sytuacje miały miejsce?). Dalej, że nie zamknął Pan ani pozycji ani rachunku, kiedy zauważył Pan podejrzane transakcje, a AVAfx nie ma możliwości (uprawnień) zamknięcia. Utrzymują, że te pozycje Pan dalej prowadził („managed”), a nie zamykał. Podkreślają, że jako klient podpisał Pan klauzulę o karach umownych (skomplikowane, jak zwykle), w tym na pokrycie opłat za prawnika, czym próbują Pana zniechęcić (delikatnie rzecz nazywając). Na koniec skarżą się, że musieli zaangażować do sprawy mnóstwo czasu i zasobów, w tym prawnika,

Proponują połowę kasy za jedną transakcję i bonusy dla trzech następnych depozytów.

Moim zdaniem, Pana pozycja jest trudna z uwagi na:

1. potencjalną trudność w podważeniu stosownego zabezpieczenia logowania,

2. brak natychmiastowego zamknięcia pozycji po zauważeniu nieprawidłowości,

3. o ile rzeczywiście były transakcje „wygrane” składane z egzotycznych IP, to brak zgłaszania nieprawidłowości w tych przypadkach będzie działać na Pana niekorzyść,

4. ryzyko sporych kosztów w przypadku ewentualnego procesu.

Z drugiej strony, jeśli czują się tacy pewni, to dlaczego w ogóle przedkładają tę propozycję.

Warianty odpowiedzi:

1. przyjęcie propozycji AVAfx

2. odrzucenie propozycji (koszty obsługi, w przypadku przegranej trzebaby ponieść dodatkowe koszty AVAfx) – o ile jest pan w stanie wykazać, że ich system transakcyjny nie był właściwie zabezpieczony

3. próba szukania ugody na wyższym, bardziej satysfakcjonującym Pana poziomie, z ryzykiem przekroczenia terminu wskazanego przez AVA.

Jeśli FSO nawet uzna nieprawidłowości, czy przestępstwo, to ukarze AVA, ale nie mamy pewności, czy będzie mogła nakazać AVA wypłatę rekompensaty, prawdopodobnie i tak musiałby się Pan zwrócić do sądu i prawdopodobnie najpierw wyłożyć koszty.

Zdaję sobie sprawę, że powyższe uwagi nie będą dla Pana satysfakcjonujące. Niestety, nie jesteśmy w stanie zaproponować kancelarii prawnej, która podjęłaby się zadania, ani oszacowania kosztów takiej obsługi.

Pozdrawiam,

M. K.
Specjalista ds interwencji i analiz

zz
Maniak
Maniak

forexpolska serdecznie współczuje tej sytuacji.Każde działanie będzie złym wyjściem,niestety.
Jeszcze jedno jest tu na forum taki wątek co broker włamywał się na konta uzytkowników danego brokera i im konta zerował.
Tak,zdarzają się takie sytuacje z prostej przyczyny,broker MM nie wysyła dalej na rynek zleceń tylko wszystko kumuluje u siebie,nic prostrzego przez podstawione osoby np. z azji wejść na rachunek i nie wyprowadzając kasy wyczyścić go do zera z korzyścią dla brokera MM...oczywiście.

Moim zdaniem wniosek na przyszłość dla nas jest taki że momentalnie w momencie zauważenia nieprawidłowości zawiadamiamy KNF narodowy brokera oraz policję....,momentalnie zamykamy rachunek.

Pozdrawiam.

Ps. niestety sprawy poszły za daleko....,teraz musisz szukać super profesjonalnej kanclarii prawnej.

Dodano po 13 godzinach 14 minutach:
zz pisze: Tak,zdarzają się takie sytuacje z prostej przyczyny,broker MM nie wysyła dalej na rynek zleceń tylko wszystko kumuluje u siebie,nic prostrzego przez podstawione osoby np. z azji wejść na rachunek i nie wyprowadzając kasy wyczyścić go do zera z korzyścią dla brokera MM...oczywiście.
Aby być precyzyjnym i być w porządku wobec solidnych brokerów MM,oznacza to co napisałem tyle że należy szukać solidne i wiarygodne instytucje.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

forexpolska pisze:Podkreślają, że jako klient podpisał Pan klauzulę o karach umownych (skomplikowane, jak zwykle), w tym na pokrycie opłat za prawnika, czym próbują Pana zniechęcić (delikatnie rzecz nazywając). Na koniec skarżą się, że musieli zaangażować do sprawy mnóstwo czasu i zasobów, w tym prawnika,
Wiesz jak robią prawnicy?
Dogadują się.. najpierw nabijają sobie koszty.. które rzekoma strona przegrana pokryje. Później twój prawnik rezygnuje z powodu ciężkiej sprawy, a ty pokryjesz giga koszty. Dlatego super ważne jest
forexpolska pisze:Niestety, nie jesteśmy w stanie zaproponować kancelarii prawnej, która podjęłaby się zadania, ani oszacowania kosztów takiej obsługi.
by był to już ktoś zaufany i bronił sprawy do końca.
Miej to na uwadze .. oni są przygotowani lepiej niż Ci się wydaje :wink:
Ostatnio zmieniony 22 paź 2010, 13:32 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ