WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

forexpolska pisze:Teraz dostałem od regulatora
No to z tego co co widać:
- w NZ wymagana jest rejestracja firmy jako FSP (Financial Service Providers)
- dealerzy fx nie są regulowani w przez prawo NZ o ile nie handlują kontraktami futures
- z tego co widzę w "section 37 of the Securities Markets Act 1988", nie ma tu możliwości by pod to co oni rozumieją jako futures podpiąć CFD.

Reasumując: wychodzi na to, że działalność brokerów fx w NZ nie jest regulowana. Alpari NZ musiało się tam tylko zarejestrować jako firma prowadząca działalność finansową a regulowane jest zapewne tak jak pisałem w Rosji .... O ile w ogóle gdzieś ...

No i czegoś nowego znowu się dowiedzieliśmy ...
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

green7 pisze:
- dealerzy fx nie są regulowani w przez prawo NZ o ile nie handlują kontraktami futures
- z tego co widzę w "section 37 of the Securities Markets Act 1988", nie ma tu możliwości by pod to co oni rozumieją jako futures podpiąć CFD.

Reasumując: wychodzi na to, że działalność brokerów fx w NZ nie jest regulowana. Alpari NZ musiało się tam tylko zarejestrować jako firma prowadząca działalność finansową a regulowane jest zapewne tak jak pisałem w Rosji .... O ile w ogóle gdzieś ...

Już miałem iść spać ale zobaczyłem że odpowiedziałeś to odpowiem i ja:

To jest dobry materiał na poradnik lub książkę dla ZZ, który tu od jakiegoś czasu chodzi tłumaczy analizuje i przedstawia stronę brokerów względem KNF różnych krajów i tym, że tylko broker regulowany w USA jest cośwart a reszta to ............

Jednym słowem to jest strasznie zagmatwana sprawa. Tak jakby broker naginał rzeczywistość. musi być zarejestrowany ale nie musi być regulowany troche to dziwne.

Zobaczymy może ktoś inny inaczej to widzi niż twoja interpretacja, a jeżeli to będzie tak samo to będzie problem niestety bo tak mi się wydaje, że nie ma do kogo się zgłosić.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:

Chyba znalazłem a raczej zostałem pokierowany do dobrego urzędu przez poprzedni tylko porażką poprzedniego jest na pewno trzymanie sprawy ba utwierdzanie mnie, że to dobrzy urząd przez kilka miesięcy. Jak można było to w 1 czy 2 meilu załatwić.

http://www.fdr.org.nz/member_search/scheme_member/39448

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Właśnie kończę odwołanie do tego KNF w sprawie mojej sprawy z brokerem AVAFX i chciałem spytać was czy orientujecie się czy na przykład:

1. Wysłane prze zemnie dokumenty powiedzmy z błędami ujawnionymi u brokera potencjalnymi metodami brokera czy takich dokumentów nie powinien KNF przekazywać drugiej stronie? Bo wydaje się, że to jest robienie z kogoś idioty kompletnego i działanie urzędu na szkodę poszkodowanego albo brak kompetencji urzędnika.

2. Knf zarzuca że nie kazałem zamykać konta brokerowi... Czy to jest standardowe działanie, a czy broker sam nie powinien po zgłoszeniu zablokować konta do wyjaśnienia sprawy. W rozumowaniu KNF jak ci okradną dom to go musisz sprzedać i kupić nowy bo ci znów go okradną zamiast wymienić zamki i podnieść zabezpieczenie twojego domu.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

Z tej sprawy trzeba wyciągnąć wnioski, a mianowicie ...

jaka jest procedura przy kradzieży konta i gdzie to jest uregulowane w ustawodastwie danego kraju czy regulaminie brokera ? a moze w obu ?

Co zrobić z otwartymi pozycjami gdy wchodzimy na nasze zhakowane konto ?
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Polski kodeks karny reguluję tę kwestię w ten sposób:
Art. 267. § 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym.

§ 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.
Ostatnio doradzałem pewnej osobie w sprawie s tego artykułu. Jeśli nie zgłosiłeś tego na Policję, to moim zdaniem powinieneś to zrobić jak najszybciej.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Mavratus pisze:Z tej sprawy trzeba wyciągnąć wnioski, a mianowicie ...

jaka jest procedura przy kradzieży konta i gdzie to jest uregulowane w ustawodastwie danego kraju czy regulaminie brokera ? a moze w obu ?

Co zrobić z otwartymi pozycjami gdy wchodzimy na nasze zhakowane konto ?

Witam

Sprawa jest nie co dziwna bo czuje, że KNF chyba idzie po stronie brokera, a jeszcze bardziej mam wrażenie że ten urzędnik ma małe doświadczenie w takich sprawach oraz brak kompetencji.

Ja na prawdę rozumiem, że można nie wiedzieć pewnych spraw ale komuś wciskać taką ciemnotę. Teraz to by wypadało skarżyć i brokera i KNF gdzieś wyżej.

Już pisałem o sytuacji która przytrafiła mi się w tym roku włamanie i kradzież realnych pieniędzy z konta Neteller. Zgłosiłem sprawę do Neteller opisałem sprawę konto zostało w tym czasie co zgłaszałem sprawę zablokowane do wyjaśnienia - " nikt mi konta nie kazał zamykać konta" nikt mi nie kazał zawiadamiać policji itp

Po tym okresie oczekiwania śledztwa czy jak to oni nazywają dostałem zwrot pieniędzy oraz te samo konto z innymi haslami i tyle

Dlaczego tu takie dziwne podejscie robią?

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Dziś dostałem taki to prezent z KNF irlandzkiego

Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Mam takie pytanie co teraz dalej. Bo powiem tak:

Mam już troche dość wali z tymi 2 wiatrakami jakimi są KNF i AVAFX. Żebym posiadał odpowiednie sumy gotówki na dobrych prawników to chętnie założył bym sprawy AVAFX i KNF Irlandzkiemu bo widać jak bardzo im zależało żeby sprawę zakończyć jak zakończyli.

To dla wszystkich niech będzie przestroga, żeby nie zwracać się do żadnych KNF tylko zakładać sprawy w sądach bo inaczej to można ich cmoknąć w tyłek.

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AK53 »

Wyślij to do Forex Pace Army, zobaczymy jakie będą komentarze w świecie większym niż nasz grajdołek. A może pojawią się jakieś konstruktywne rady i chęć pomocy? Wszak z FPA liczą się...

ODPOWIEDZ