WIELKIE OSZUSTWO u brokera avafx.com

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

forexpolska pisze:Ja jak przeglądam pocztę to staram się zapamiętywać ważne meile i niestety taki meili wcześniej nie dostawałem. Myślisz, że ktoś od tak sobie prewencyjnie wysyła meile niestety nie zawsze musi być coś na rzeczy żeby takiego meila wysłali.
Wiesz ... do podstawówki naprzeciw przyszedł ostatnio policjant. Nawijał dzieciakom o bezpieczeństwie na drodze, a głównie o tym, że przechodząc przez ruchliwą ulicę koło tejże szkoły trzeba bardzo zwracać uwagę. Patrzyć w lewo, w prawo itd. Idąc Twoim tokiem rozumowania, zapewne wysnułbyś wniosek, że dzieciaki giną jak muchy pod tą szkołą prawda ?
Ja tu mieszkam już dooobrą chwilę i zapewniam Cię, że od lat nie było żadnego wypadku.
Widzisz analogię ?
Ale zostawmy to, to nieważne w tym temacie - mówię tylko, że coś jest nie tak jak ciągle Ci się takie rzeczy dzieją. Może masz po prostu strasznego pecha albo może gdzieś coś zawalasz.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

green7 pisze:
forexpolska pisze:Ja jak przeglądam pocztę to staram się zapamiętywać ważne meile i niestety taki meili wcześniej nie dostawałem. Myślisz, że ktoś od tak sobie prewencyjnie wysyła meile niestety nie zawsze musi być coś na rzeczy żeby takiego meila wysłali.
Wiesz ... do podstawówki naprzeciw przyszedł ostatnio policjant. Nawijał dzieciakom o bezpieczeństwie na drodze, a głównie o tym, że przechodząc przez ruchliwą ulicę koło tejże szkoły trzeba bardzo zwracać uwagę. Patrzyć w lewo, w prawo itd. Idąc Twoim tokiem rozumowania, zapewne wysnułbyś wniosek, że dzieciaki giną jak muchy pod tą szkołą prawda ?
Ja tu mieszkam już dooobrą chwilę i zapewniam Cię, że od lat nie było żadnego wypadku.
Widzisz analogię ?
Ale zostawmy to, to nieważne w tym temacie - mówię tylko, że coś jest nie tak jak ciągle Ci się takie rzeczy dzieją. Może masz po prostu strasznego pecha albo może gdzieś coś zawalasz.

Może pech mam albo i nie mam bo nie każdy opisuje swoje przypadki, a ja prywatnie znam takich przypadku kilkanaście ale nie wszyscy ludzie o nich piszą a jak piszą to nie koniecznie na forum z forexem.

Z brokerami prowadzę rynku forex prowadzę obecnie 2 sprawy przez KNF jedna to ta o której mówi wątek i sprawa odbywa się przez KNF irlandzki w sprawie brokera AVAFX. Ta sprawa toczy się o utratę środków przez domniemanego hakera. Druga sprawa toczy się przeciwko Alpari i tyczy się nie włamania i nie zhakowania konta ale przytrzymania depozytu który miał zwiększyć środki, a nie dawno dowiedziałem się że oferowali produkt którego nie powinni, a ja z niego korzystałem czyli ucieszyłem, się że spraw teraz potoczy się prościej i szybciej a tu na to KNF:

Dear Mr .....

Unfortunately I cannot offer you any advice relating to your complaint. You may wish to seek some advice from someone in the legal profession in your country of origin.

Regards

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Philip Baillie | Investigator | Financial Markets Authority
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

green7
Maniak
Maniak

forexpolska pisze:Druga sprawa toczy się przeciwko Alpari
Z którym Alpari ? Alpari jest ze 4, rejestrowane w różnych krajach. Więc może po prostu napisałeś do niewłaściwej instytucji ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:
forexpolska pisze:Druga sprawa toczy się przeciwko Alpari
Z którym Alpari ? Alpari jest ze 4, rejestrowane w różnych krajach. Więc może po prostu napisałeś do niewłaściwej instytucji ....

Nie nie na pewno chodzi o właściwy nadzór bo informacje podane mają na stronie alpari -forex.com

Alpari NZ Limited is a member of the Financial Dispute Resolution Service (NZ) and is registered
in the Financial Service Provider Register of New Zealand (#28048).

Registered Address: 235 Broadway, Newmarket, Auckland, New Zealand.
Registration Number 2193139.

To ten KNF ma w wielkiej D załatwienie sprawy ....

green7
Maniak
Maniak

forexpolska pisze:Nie nie na pewno chodzi o właściwy nadzór bo informacje podane mają na stronie alpari -forex.com
A do kogo wysłałeś pismo ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:
forexpolska pisze:Nie nie na pewno chodzi o właściwy nadzór bo informacje podane mają na stronie alpari -forex.com
A do kogo wysłałeś pismo ?

Tu:

http://www.fma.govt.nz/

green7
Maniak
Maniak

forexpolska pisze: http://www.fma.govt.nz/
Obawiam, się że to nie ten adres.
Alpari NZ jest zarejestrowane w fma ale zdaje się, że nie jest to jednoznaczne z tym, że jest przez nich regulowane.

Jak można odszukać w sieci:
Alpari NZ is regulated by the FRA (Financial Regulation Agency) in Russia,
i to tam trzeba pewnie uderzać ...
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:
forexpolska pisze: http://www.fma.govt.nz/
Obawiam, się że to nie ten adres.
Alpari NZ jest zarejestrowane w fma ale zdaje się, że nie jest to jednoznaczne z tym, że jest przez nich regulowane.

Jak można odszukać w sieci:
Alpari NZ is regulated by the FRA (Financial Regulation Agency) in Russia,
i to tam trzeba pewnie uderzać ...

To dopuszczają się oszustwa na ich stronie?

Dodano po 15 minutach:
Alpari NZ Limited is a member of the Financial Dispute Resolution Service (NZ) and is registered
in the Financial Service Provider Register of New Zealand (#28048).

Registered Address: 235 Broadway, Newmarket, Auckland, New Zealand.
Registration Number 2193139.

http://alpari-forex.com/en/certificate.html

green7
Maniak
Maniak

forexpolska pisze: To dopuszczają się oszustwa na ich stronie?
Nie sądzę. Nie drążyłem tu tematu i mogę się mylić ale rejestracja i regulacja to 2 różne sprawy.
Zobacz np. na stronach niektórych brokerów mt4. Piszą wyraźnie, że są np. regulowani przez CySEC (Cypr) natomiast prócz tego są zarejestrowani w komisjach nadzoru kilku krajów unii.
Ale jak mniemam w razie problemów te rejestracje nic nie znaczą - organem regulującym jest cypryjski. Tu pewnie jest podobna sytuacja.

Trzeba by zapytać może .... zz :) On pewnie rozkminił jak to jest.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Teraz dostałem od regulatora

Dear Mr ..........

All financial services firms carrying on business in New Zealand are required to registered as financial service providers under the Financial Service Providers (Registration and Disputes Resolution) Act 2008. The register is publicly searchable at www.business.govt.nz/fsp.

Please contact the Financial Dispute Resolution Service. Details can be found via the website http://www.fdr.org.nz/.

Foreign exchange dealers are not regulated by Financial Markets Authority. However, firms which are dealing in futures contracts over foreign exchange are required to be authorised as futures dealers. The term “futures contracts” is broadly defined under section 37 of the Securities Markets Act 1988 and includes a range of derivative contracts which may not be considered futures contracts in other jurisdictions.

I hope this further information assists you with your enquiry.

Regards

ODPOWIEDZ