Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

tak działa TP na F423. Trade 2 tygodniowy. I o to chodzi. DayTrading jest zbyt trudny i męczący.
Choć wejście było "na czuja" jako pomysł zrobienia wyższego dołka - i wypaliło. Taki idealny trade, rzadko się taki udaje :)
(zazwyczaj robię wejścia od F161 wzwyż)

Po osiągnięciu targetu miałem chwilę pomyślunku, że edek leci na 1.08 (w dół), tymczasem on jeszcze wybił F423 - czyli poszedł wyżej i dopiero zawrócił.....

Teraz wystarczy przesunąć F100 na F161 i.... gramy dalej ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

meylo pisze:Moje spojrzenie. DAX na obrazku, spadki. SP500 niby wzrosty, jednak na dziennym trochę się męczą. Jeśli przebiją sufit to polecą jeszcze w górę, marnie im idzie pompowanie.
Mówisz żółta średnia na DAX załatwia sprawę? :) ;) :D

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Do tego opór i linia trendu. Na razie działa.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

highend pisze:tak działa TP na F423. Trade 2 tygodniowy. I o to chodzi. DayTrading jest zbyt trudny i męczący.
Choć wejście było "na czuja" jako pomysł zrobienia wyższego dołka - i wypaliło. Taki idealny trade, rzadko się taki udaje :)
(zazwyczaj robię wejścia od F161 wzwyż)

Po osiągnięciu targetu miałem chwilę pomyślunku, że edek leci na 1.08 (w dół), tymczasem on jeszcze wybił F423 - czyli poszedł wyżej i dopiero zawrócił.....

Teraz wystarczy przesunąć F100 na F161 i.... gramy dalej ;)
Nie wiem czy się cofnie :) dużo ludzi by dobrało L :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

takie było założenie rysowania fibo - a czy ono jest finalnie dobrze narysowane czy nie - to się niestety człowiek dowiaduje po fakcie. TP było ciut pod wyrysowanym F423.
Zresztą 2 dni temu podobierałem eLek znowu i ... pozamykałem wczoraj, a szkoda bo mogłem potrzymać do dzisiaj przynajmniej ;) No ale i tak jest git.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

highend pisze:takie było założenie rysowania fibo - a czy ono jest finalnie dobrze narysowane czy nie - to się niestety człowiek dowiaduje po fakcie. TP było ciut pod wyrysowanym F423.
Ano właśnie, wiesz jak można korzystać z zasięgów, ale nie wiesz skąd je wyznaczać. Dotychczas, jak sam wielokrotnie przyznałeś, większość była albo na czuja, albo post factum.
Proponuję przyjrzeć się impulsom przełamującym wsparcia / opory, czasem jest to jedna świeca, czasem ich sekwencja.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

c.ajto pisze:
highend pisze:takie było założenie rysowania fibo - a czy ono jest finalnie dobrze narysowane czy nie - to się niestety człowiek dowiaduje po fakcie. TP było ciut pod wyrysowanym F423.
Ano właśnie, wiesz jak można korzystać z zasięgów, ale nie wiesz skąd je wyznaczać. Dotychczas, jak sam wielokrotnie przyznałeś, większość była albo na czuja, albo post factum.
Proponuję przyjrzeć się impulsom przełamującym wsparcia / opory, czasem jest to jedna świeca, czasem ich sekwencja.
Jakbym w 100% wiedział, że dobrze wyznaczyłem to bym dawno był miliarderem.
To nie jest takie hop-siup.

Co do drugiej części w pełni się zgadzam. Impuls-świeca, np. bullish engulf i jedziemy. Czysty wykres.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

highend pisze:
Jakbym w 100% wiedział, że dobrze wyznaczyłem to bym dawno był miliarderem.
To nie jest takie hop-siup.
Nie prawda, dalej byś się kręcił w kółko.
Twój problem leży przede wszystkim w strachu przed stratą lub mniejszym zyskiem. PB na takich zasięgach to normalna rzecz, tobie brakuje przede wszystkim zimnej krwi i konsekwencji (ile razy pisałeś o zamykaniu z palca - Fibo swoje, ty swoje).

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

To też prawda - strach jest wynikiem porażki (okres od lipiec do grudzień 2014). Dopóki tego nie przełamię w sobie, to nie zagram większymi pozycjami.

Aczkolwiek taktyka "skubania" po trochu też zdaje egzamin. W ciągu 3-4 miesięcy potrafiłem zrobić kilkadziesiąt tysięcy (okres od marca do czerwca 2014 r) skubiąc małymi pozycjami. Potem zacząłem szarżować.

Ale wtedy nie miałem FIBO by me ;)

Więc na razie poprzestaję na skubaniu i... znowu sie sprawdza i jest naprawdę dobrze :)
Popatrz na Niemiaszka - on też "skubie" po trochu i... też mu się sprawdza. Depo rośnie, ryzyko minimalne. Pozycje otwiera i zamyka, equity ciągle 100%. Myślę, że to jest dobra taktyka.

Pewnie, że można pojechać jak np. Płaski i zrobić 30.000 PLN w jeden dzień. Na ostro. Tylko nie wiem czy takie coś jest dobre dla psychiki na dłuższą metę. Potem można wpaść w GOD MODE i stracić 50.000 w ciągu kolejnych kilku dni.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

EURUSD - eksperyment z zasięgami.
potwierdzony na historii dwa razy.

Do 3 razy sztuka? wykres, a na nim wyjaśnienie co i jak.

Pod to gram. Teoretyzuję gdzie edek w końcu będzie spadał (w końcu?). Ani myślę jednak szukać S w obecnej sytuacji.

Podbieranie L skutkuje zarobkiem :) chłopaki na DT szukają S i co z tego mają? Aktualnie NIC.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ