Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

grzelulukas, a Fibo 261 i 423 ile razy zmierzył?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

c.ajto pisze:Na 36411 przypadków gość "zaobserwował" zniesienia 38,2% 228 razy... mało tego, on "stworzył ich wykresy" :shock:

Sorry, ale albo gość jest idiotą, albo robi idiotów z czytelników.
Wystarczy odpalić wykres obojętnie jakiej pary walutowej na dowolnym TF i zobaczyć w jaki sposób cena się zachowuje, zmierzyć kolejny impuls i kolejny i kolejny...

Zamiast bezmyślnie cytować, warto zainteresować się czy to co tam napisane jest zgodne z prawdą.
Myślisz, że spadłem z choinki czy jak? Dlaczego zakładasz że bezmyślnie kopiuje ? Dlaczego uwazasz, że to On jest idiota, a nie Ty (bez urazy to przenosnia)? W końcu kto jest bardziej wiarygodny ktoś anonimowy z forum czy ten gość? Najwidoczniej uderzylem w czuły punkt. Pisałem to już w wątku dadasa autor nie podał jak duży procent tych pomiarów mieści się w jakimś odchyleniu od konkretnej wartości bo gdybyś przeczytał ze zrozumieniem to co wkleiłem to byś wiedzial, że gościu wskazuje konkretne wartości zniesień reszta zalezy od subiektywnej interpretacji wykresu i poziomu zniesienia Itd więcej miemi się Nie chcę pisać bo piszę z tel, sorry za błędy.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Widzę że będzie ciężko, ale spróbuję...
Poniżej screeny z kabla H1 21-29/04, po kolei - impuls, mierzenie, na sześć kolejnych impulsów w czterech cena zrobiła korektę na co najmniej 38F.
4 na 6, na pierwszym lepszym walorze i TF, jak to ma się do
Badając te rynki w różnych perspektywach czasowych, zmierzyłem zniesienia oraz wydłużenia 36411 ruchów cenowych. (...) zniesienia 38,2% zaobserwowałem 228 razy
Pomyśl.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2015, 13:22 przez c.ajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

Nie mam zamiaru się kopać z koniem i przekonywać Cię do czegoś czego całkowicie Nie bierzesz pod uwagę taki trochę błąd konfirmacji. Zmień w tym swoim wskaźniku fibo 38.1 na np 36 i popatrz jeszcze raz to może zrozumiesz w czym rzecz. To tak jak z horoskopem, nie ważne który przeczytasz każdy po części pasuje.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Panowie nie kłóćcie się - to co widzimy na wykresie siedzi w nas samych. Patrzymy nań poprzez fibo i wierzymy, że działa. I wtedy działa :).
Jeśli z góry założymy, że to nie może działać bo to przypadek i jak przyłożymy inaczej to też się dopatrzymy, że coś pasuje no to nigdy tam nic nie zobaczymy.
Musisz poczuć w sobie ten wykres jako fraktal, wyobrazić go sobie jako nieskończone odgałęzienia, wleźć w niego całym sobą - wtedy zrozumiesz.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

W każdym dzienniku to samo. Autor zarabia na swoim systemie i przychodzą ludzie, którzy koniecznie muszą mu wmówić, że to nie działa. Jeśli komuś fibo nie działa to niech nim nie gra, proste. Jeśli komuś działa system, który zwykle nazywam choinką ( masa wskaźników ) to niech nim gra i nikomu nic do tego.

Poza tym, grzelulukas, dobry avatar :)
Stopka też.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2015, 14:37 przez meylo, łącznie zmieniany 1 raz.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Meylo jak masz chwile to zerknij na DAX i sp500. W piątek urosły, dane NFP całkiem dobre itp... jak znowu dolar zacznie sie umacniać to indeksy pójdą w górę. I tak DAX ładnie zleciał (11100), ale już dużo odrobił...... :) Jakkolwiek do szczytu sporo brakuje jeszcze. Przyzwyczajono nas, że indeksy co chwilę poprawiają swoje rekordy i wciąż rosną. Wyjątkiem np. rodzimy WIG, ale to się nie liczy - liczą się sp500, nasdaq, DAX oraz anglia, francja i japonia. Jak kogoś pominąłem to sorry ;)

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Wieczorem popatrzę i coś naskrobię :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

@grzelulukas - ale do czego zmierzasz, bo kompletnie nie rozumiem?
Jakie 36 zamiast 38.1 :shock:
Czy ty w ogóle posługiwałeś się kiedyś Fibo :roll:
Wiesz do czego to służy :?: :!:
Bo z tego co piszesz, to wychodzi że gdzieś coś przeczytałeś, zabrałeś głos i teraz nie bardzo wiesz jak o tym rozmawiać z kimś kto ma o temacie trochę pojęcia.

Rzeczywiście dyskusja z kimś takim jest bezcelowa.

@Highend - ja cie bardzo proszę skończ pieprzyć takie bzdury:
to co widzimy na wykresie siedzi w nas samych. Patrzymy nań poprzez fibo i wierzymy, że działa. I wtedy działa
Fibo to nic innego jak narzędzie, narzędzie albo działa, albo nie, albo się potrafisz tym posługiwać, albo nie.
Jeśli mam młotek i dłuto to mam narzędzia, ja z nich zrobię marny użytek, ale przyjdzie rzeźbiarz, popracuje nad kawałkiem skały i wyjdzie mu rzeźba.
To jak, ten młotek i dłuto działa, czy nie?
A może zwyczajnie jeden potrafi się tym posługiwać, a drugi nie?

Na FX liczy się twarda matma, jak z prostego wyliczenia ci wyjdzie że stracisz, to żadne cuda wianki ci nie pomogą.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2015, 14:55 przez c.ajto, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ