Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ale ja tak lubię pisać :D :)
a młotek i dłuto mogą mieć dużo zastosowań....
A wiara serio pomaga - jeśli uwierzysz, że to TAK właśnie działa (z tym wyznaczaniem zasięgów fibo) - to zobaczysz, że to naprawdę działa :) Nie wiem jak to lepiej wytłumaczyć.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Ehh... a potem się dziwisz że przyjdzie Kusus i zmiesza cię z błotem - za takie farmazony sam się o to prosisz.
Momentami dajesz się lubić i piszesz z sensem, ale czasem zachowujesz się jak Dyzio Marzyciel który obwieszcza światu Radosną Nowinę.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

c.ajto pisze:Ehh... a potem się dziwisz że przyjdzie Kusus i zmiesza cię z błotem - za takie farmazony sam się o to prosisz.
Momentami dajesz się lubić i piszesz z sensem, ale czasem zachowujesz się jak Dyzio Marzyciel który obwieszcza światu Radosną Nowinę.
Momentami Kusus również dawał(by) się lubić. Widzisz - z każdym tak jest :)

W moim odczuciu ta "wiara", o której piszę to po prostu wyobraźnia - niezbędna do realizacji założeń zasięgów wyznaczonych przez fibo. Bo skąd niby masz wiedzieć gdzie to powiesić? :)
Każdy ma dobre dni (kiedy daje się lubić) i .. gorsze dni (Dyzio Marzyciel :P)

Dam radę, don't worry :)

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Cieszmy się więc Radosną Nowiną :D
Każdy ma swoją, niektórzy się nią dzielą a inni nie. Nie bez powodu mówi się, że trading to sztuka, coś niekoniecznie matematycznego wskroś.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

highend pisze: W moim odczuciu ta "wiara", o której piszę to po prostu wyobraźnia - niezbędna do realizacji założeń zasięgów wyznaczonych przez fibo. Bo skąd niby masz wiedzieć gdzie to powiesić? :)
Każdy ma dobre dni (kiedy daje się lubić) i .. gorsze dni (Dyzio Marzyciel :P)

Dam radę, don't worry :)
Jak to skąd :shock: :shock: :shock:

Prawdę powiedziawszy, zaczynam powątpiewać czy ty dasz radę.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nie no ja wiem gdzie powiesić to fibo ;)
Nawet w historii wieszam po mojemu i nie patrzę gdzie jest koniec danego trendu. O dziwo w większości wypadków trafiam. Wiec się nie martw :)

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

meylo pisze:W każdym dzienniku to samo. Autor zarabia na swoim systemie i przychodzą ludzie, którzy koniecznie muszą mu wmówić, że to nie działa. Jeśli komuś fibo nie działa to niech nim nie gra, proste. Jeśli komuś działa system, który zwykle nazywam choinką ( masa wskaźników ) to niech nim gra i nikomu nic do tego.

Poza tym, grzelulukas, dobry avatar :)
Stopka też.
Nie, w żaden sposób nie chciałem pisać, że to nie działa, chwała jeśli ktoś zarabia nie ważne jak. BTW dzięki ;-)

c.ajto swoim postem, gdzie cytowałem Brenta Penfolda zmierzałem do tego, że nie ma co przyjmować zbyt sztywnym ram dla tego i tyle. Nie mam zamiaru pisać AT od nowa :lol: ale warto zwrócić uwagę na to co napisałem i tyle. Czy znam się na fibo ? Nie wiem, nie mam zamiaru się przepychać kto ma dłuższego penisa (tak kolejna przenośnia), wiele czytałem na ten temat, począwszy id królików fibonacciego i całej tej reszty, testowałem wiele razy, jednak ostatecznie z tego nie korzystam. Pomijając fibo dochodzą Ci poziomy 33, 66, niektórzy to wszystko jeszcze zaokrąglają i co tu teraz stosować? Zwróć uwagę, że gdy napisałem o poziomie 36 to się oburzyłeś bo przecież to nie pasuje do SCHEMATU, ale zmodyfikuj sobie ten wskaźnik nazwij go sribo wrzuć tam zamiast 38,2 poziom 36 i czy Twoje posty ze screenami nie będą dalej aktualne? To jest moja opinia nie musisz się z nią zgadzać, ale chociaż ją szanuj :)
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

A ja kompletnie nic nie czytałem. Ani na temat fibo
Ani na temat AT. Do wszystkiego doszedłem wywazajac otwarte drzwi, a fibo zastosowałem nie tak jak piszą w książkach. I co teraz? ;)

Awatar użytkownika
grzelulukas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grzelulukas »

highend pisze:A ja kompletnie nic nie czytałem. Ani na temat fibo
Ani na temat AT. Do wszystkiego doszedłem wywazajac otwarte drzwi, a fibo zastosowałem nie tak jak piszą w książkach. I co teraz? ;)
No i dobrze masz swoją technike - chociaż nie przyglądałem się temu uważnie jak do tej pory, poza tym nie ma recepty na sukces, a na pewno nie są nią same książki.
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Moje spojrzenie. DAX na obrazku, spadki. SP500 niby wzrosty, jednak na dziennym trochę się męczą. Jeśli przebiją sufit to polecą jeszcze w górę, marnie im idzie pompowanie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

ODPOWIEDZ