krystian74 pisze: Tu mamy do czynienia z profanacją Fibo raz jest to wyznaczenie od połowy korpusu świecy, a raz od dolnego cienia świecy. .
"profanacja fibo" - mega okreslenie

a czy wiesz, że na mniejszym TF takie wyznaczanie fibo obejmie całą świecę, bądź falę... a na większym TF będzie to wyglądało jak połowa korpusu świecy czy dolny cień świecy?
a czytałeś jak pisałem, że wyznaczam fibo "dołek dołek" - czyli fibo 0 w dołku, a fibo 100 w wyższym dołku, który jest retestem świecy (najczęściej jest to PIN na miesięcznym), której może być nie widać bo wykres świecowy jest do dupy w swojej konstrukcji czasowo-skokowej? Czyli ten "wyższy dołek" czyli moje fibo 100 - to także jest góra świecy, ale z powodu dupowatości wykresów świecowych może go być zwyczajnie nie widać i trzeba sobie zrobić inny TF by było widać?
widziałeś mój DAX i 6 świec zabranych od 0-100 na monthly? Na pewno wiesz, że aby to była jedna świeca to potrzeba interwału półrocznego.... a na interwale rocznym znowu by to wyglądało jak "profanacja fibo". ale to trzeba daleko patrzeć i głęboko.
Ale nie, nie wiesz tego. A ja wiem co i jak wyznaczam.