zauważyłes, że pokrywa się z pivotami od wskaźnika co używa Niemiaszek.jackub pisze:TAKIE CÓŚ?
Skoro ma działać to musi się pokrywać

Tutaj jeszcze przebicie W_Pivot i odbicie w dół sugerowało dalszy ruch w dół. Ale dokąd?
No właśnie do F423

zauważyłes, że pokrywa się z pivotami od wskaźnika co używa Niemiaszek.jackub pisze:TAKIE CÓŚ?
Bingo! Dolar amerykański mi zalazł za skórę. Nie lubię go i ciężko mi się ustawić na jego wzrosty.MR. D pisze:Highend ja Cię rozgryzłem...Ty grasz na surowcach więc jak dolar zyskuje to masz humoer pod psem a jak traci to jesteś w siódmym niebie
to dlaczego giełda amerykańska rosła cały czas mocno od października 2014 roku pomimo tego, że dolar się umacniał cały czas?MR. D pisze:no nie koniecznie z tymi indeksami... ja też mam ból zęba z dolarem bo już uważam, że ma już dość, ale nie ma alternatywy. Funt wybory, europadaka szkoda gadać, frank jest nieprzewidywalny, yen też traci atut jakim zawsze była niska stopa.
wg mnie powinno być od dołka.jackub pisze:Chodzi mi tylko o metodologie wyznaczania, no bo to co by nie mówić dość niekonwencjonalny sposób to jest...