Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

jackub pisze:TAKIE CÓŚ?
zauważyłes, że pokrywa się z pivotami od wskaźnika co używa Niemiaszek.
Skoro ma działać to musi się pokrywać ;)
Tutaj jeszcze przebicie W_Pivot i odbicie w dół sugerowało dalszy ruch w dół. Ale dokąd?
No właśnie do F423 :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze:Highend ja Cię rozgryzłem...Ty grasz na surowcach więc jak dolar zyskuje to masz humoer pod psem a jak traci to jesteś w siódmym niebie ;-)
Bingo! Dolar amerykański mi zalazł za skórę. Nie lubię go i ciężko mi się ustawić na jego wzrosty.
Co nie znaczy, że nie potrafię (pamiętasz edek S - projekcja wtedy).
Problem natomiast z surowcami jest taki, że ich ceny nie mogą spaść do zera. I oni to wiedzą i boję się, że jeszcze długo będą uciskać ich ceny nisko i nawet niżej co by ludzi powkurzać.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

tylko jak dolar spada to niby indeksy powinny rosnąć tak? Co ciekawe ja wciąż widzę odwrotną zależność. Dolar w dół = giełda w dół. I leci DAX i CAC na dół. I SP500 na czele z apple też. Apple Watch... Sratch ;)
Szare fibo 423 na CAC wyznaczało mi jego szczyt. Nadal aktualne.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Dokładny zasięg edka też można było z jednej świeczki D1 wyznaczyć.
A teraz? Teraz cena wraca na F261.... (1.0715) - a potem może i wyżej, choć zapewne tam będzie jakiś nawrót.
Wcześniej pisałem, że jeśli cena dojdzie do F423 i zacznie zawracać to _zawsze_ wróci do F261? :mrgreen:

Acha - aktualna biała świeca na dziennym... chyba nie musze mówić, że będzie dobra do wyznaczania zasięgów.... wzrostu?
Dopiero zanegowanie dołka edka zmieni moje myślenie - wtedy projekcja będzie zła. Czyli edek musi spaść poniżej swoich dołków ażebym uwierzył w dalsze spadki. Co oczywiście nie jest niemożliwe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2015, 16:30 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

no nie koniecznie z tymi indeksami... ja też mam ból zęba z dolarem bo już uważam, że ma już dość, ale nie ma alternatywy. Funt wybory, europadaka szkoda gadać, frank jest nieprzewidywalny, yen też traci atut jakim zawsze była niska stopa.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze:no nie koniecznie z tymi indeksami... ja też mam ból zęba z dolarem bo już uważam, że ma już dość, ale nie ma alternatywy. Funt wybory, europadaka szkoda gadać, frank jest nieprzewidywalny, yen też traci atut jakim zawsze była niska stopa.
to dlaczego giełda amerykańska rosła cały czas mocno od października 2014 roku pomimo tego, że dolar się umacniał cały czas?
wtedy był spadek na sp500 do 1830 (świeca-młotko wisielec widać), a potem już było UP cały czas. Aż do teraz.
Pozim 2120 wydaje się murem. Jak puści to oczywiście polecimy mocno wyżej, ale to też chyba oczywiste jest. Temu pisałem, że L na indeksach tylko po przebiciu maxów.
DAX niby przebił maxy, ale to chyba była zmyła ;)

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

highend, czy na wykresie poniżej zasięgi wyznaczone sa zgodnie z twoia metodologią?

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Nie jestem Highendem, ale tak... choć z tego co ja próbowałem zrobienie takiego zasięgu przeciw trendowi może być kłopotem.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Chodzi mi tylko o metodologie wyznaczania, no bo to co by nie mówić dość niekonwencjonalny sposób to jest... :d

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

jackub pisze:Chodzi mi tylko o metodologie wyznaczania, no bo to co by nie mówić dość niekonwencjonalny sposób to jest... :d
wg mnie powinno być od dołka.
narysowałem na dziennym na jednej świecy. Potem na H4 można zobaczyć jak to wygląda :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ