Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

jackub pisze: jakąś misję wy wielcy traderzy macie że tak ostro się udzielacie??
może to są traderzy-brokerzy ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

hhhllllh pisze:Z fibo jest taki walek ze jak go nie wyrysujesz to zawsze zobaczysz ze gdzies haczy rownie dobrze mozesz poprzestawiac poziomy o inny procent zasiegu i tez bedzie haczylo. Nie rozumiem czemu nazywasz je f costam costam zamiast normalnie 23.1 zniesienia czy 400 cos to tylko pokazuje ze jestes kolejnym laikiem co ma wiecej postow nabitych niz zaksiegowanych pipsow. Nie uzywasz tego zgodnie z przeznaczeniem i poprawnym dzialaniem o ile mozna uznac ze to dziala.nigdy nie wyjdziesz za granice mirolotow A jak wyjdziesz to sie obudzisz. Trololo pozdro.

Widzisz, a ty uważasz że twój sposób wyznaczenia TP jest właściwy ? Bo tradycyjne wyznaczanie TP to też takie strzelanie. Zamiast sprawdzić osobiście, czy to czasem tak nie działa od razu jedziesz po nim.

Tradycyjne fibo używane "zgodnie z przeznaczeniem" jest po prostu manipulowane. Podobnie jak poziomy S/R, natomiast same liczby fibonnaciego istnieją w naturze. Może takiego wyznaczania fibo nie są w stanie zakłamać ?

Ja po dzisiejszym dniu jestem zadowolony. Cały ruch ciężko wziąć, a to jego fibo faktycznie daje jakiś sensowny pomysł na wzięcie zysku.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Platyna D vs Platyna W

Jedno fibo na D rozrysowane na jednej świecy. Dziś mamy reakcję na F161 (szpila)
to samo fibo pokazane na W daje nam obraz też jednej świecy, tyle że od F0 do F161.
Czy można w ten sposób rozumieć fraktalność wykresów?

dodatkowo rozrysowane DSWS
na D tak samo jak moje fibo - zasięgi się idealnie pokrywają
na W jest wzięty od świecy W.
Platyna skorelowana ze złotem i srebrem daje pojęcie jak będzie chodziła cała trójka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Highend dlaczego na dziennym wykresie platyny f0 jest na low a f100 nie jest naniesione na high swiecy ?

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

A skad wiesz ze nie sprawdzalem bo mi sie wydahe ze nt fibo wiem wiecej niz wy razem wzieci. F600 haha oczywiscie manipulowane dla was zawsze cos bedzie manipulowane albo banksterzy nie umiecie pojąć ze wasze oczekiwania i uznanie oferty kupna i sprzedazy maja gdzies skoro wybilo to znaczy ze tam byla lepsza cena do wziecia ale jbnt nie bede ludzi z milionammi postow pouczal wiec wracajac do fibo a moze tak puscic wstege srednich przy korekcie cena o jakoms musnie do tej sredniej odpowiednio ustawmy fibo akurat idealnie bedzie to sma 42 a fibo wewnetrzne wypadnie 36.4 czy to znaczy ze ta srednia i taki poziom fibo beda najlepsze ? Innym razem bedzie to inna srednia odpowiadajaca innemu wewn poz fibo to teraz na to hedziemy zagrywac ?

Stary a co mnie obchodzi jaki miales dzien ? Ja moge napisac ze dzis zarobilem 59975437 zl i co to kogo obchodzi ? Zawsze leszczo musi podkreslic jaki to on nie leszczo. Wez zejdz na ziemie i zagraj o wiecej a jezeli o zapalki wtedy mi napisz ze miales dobry dzien i daruj nawijke ze sie uczysz itd ze kasa czeka na wlas iwy moment bo jbnato. Pozdro f600 hHahahh

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Greenhaze on nawet nie wie jak fibo rozciagac ale niedzwiedz mi cos uswiadomil na pw po co ich atakowac niech zyja w swoim mitomanskim swiecie i zdechna smiercia naturalna

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZielonaMgielka pisze:Highend dlaczego na dziennym wykresie platyny f0 jest na low a f100 nie jest naniesione na high swiecy ?
Chodzi o delikatnie obcięty knocik?
Trochę z obserwacji własnych i tego jak działa DSWS - zauważ, ze zasięg DSWS = Fibo 423.
gdyby było na całej świecy to F423 by było wyżej.
Poza tym to samo fibo na H4 poniżej.
Może odpowiada na pytanie (jest objęta jedna świeca w całości). Generalnie konkretnej odpowiedzi nie znam. Zauważyłem najpierw, że zasięgi wpadają raz po całych świecach, raz po obcięciu górnych knotów (jeśli mierzymy do góry), a raz po obcięciu kawałeczka knocika. Nie wiem jeszcze od czego to zależy - może od interwału?

A może po prostu od tego, że wykres świecowy jest... nieco prymitywny. I nie pokazuje akurat tej świecy na danym interwale, która by była idealna i trzeba troszkę pokombinować?

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

:509: knocik

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

I USDPLN, podobnie dwa scenariusze, ale finał ten sam.
No chyba, że wylecimy nad szczyty. Wtedy edek na parytet.

Bardziej jestem za białą kreską :mrgreen:

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

hhhllllh pisze:A skad wiesz ze nie sprawdzalem bo mi sie wydahe ze nt fibo wiem wiecej niz wy razem wzieci. F600 haha oczywiscie manipulowane dla was zawsze cos bedzie manipulowane albo banksterzy nie umiecie pojąć ze wasze oczekiwania i uznanie oferty kupna i sprzedazy maja gdzies skoro wybilo to znaczy ze tam byla lepsza cena do wziecia ale jbnt nie bede ludzi z milionammi postow pouczal wiec wracajac do fibo a moze tak puscic wstege srednich przy korekcie cena o jakoms musnie do tej sredniej odpowiednio ustawmy fibo akurat idealnie bedzie to sma 42 a fibo wewnetrzne wypadnie 36.4 czy to znaczy ze ta srednia i taki poziom fibo beda najlepsze ? Innym razem bedzie to inna srednia odpowiadajaca innemu wewn poz fibo to teraz na to hedziemy zagrywac ?

Stary a co mnie obchodzi jaki miales dzien ? Ja moge napisac ze dzis zarobilem 59975437 zl i co to kogo obchodzi ? Zawsze leszczo musi podkreslic jaki to on nie leszczo. Wez zejdz na ziemie i zagraj o wiecej a jezeli o zapalki wtedy mi napisz ze miales dobry dzien i daruj nawijke ze sie uczysz itd ze kasa czeka na wlas iwy moment bo jbnato. Pozdro f600 hHahahh

Widzisz, zwracasz się do mnie, a niby nie do mnie.
Może jak otworzysz oczy szerzej, to zrozumiesz że forex został udostepniony szarakom nie bez powodu.

Uważasz za Twoja racja jest tylko ta właściwa, ale cóż z racją to tak jak z dupą.
Z nas dwóch wychodzi na to, że to ty jesteś mitomanem. Piszesz o jakiś kosmicznych pieniądzach i od razu mnie atakujesz że gram na zapałki, chociaż nigdzie o kasie nie pisałem.

Nie pisałem też że miałem "dobry dzień", tylko byłem zadowolony z wyznaczonych TP przez tak rozciągnięte fibo.
Zobacz moje posty wcześniejsze tutaj w dzienniczku highenda. Sprawdziło mi się, więc mnie zaciekawiło jak uzupełnienie mojej strategii.

Ale cóż to taka typowa Polskie gnojenie. Highend jeszcze nic właściwie nie pokazał (ani na plus, ani na minus), ale jeżeli ktoś robi coś inaczej niż w książkach piszą, czyli myśli samodzielnie, to go trzeba od razu zgnoić.
Ja sie nie wymądrzam że coś wiem lepiej od innych, tylko z ciekawości sprawdziłem właśnie takie rozciąganie fibo.

Na razie efekty były fajne, zobacze jak będzie dalej.

W każdym bądź razie na taki ból dupy człowieku jak Ty masz, to raczej nic ci nie pomoże. Takiej żółci i zawiści już dawno nie widziałem.

Aha - i zanim zaczniesz sobie rościć prawo do poniżania ludzi z powodu mikro lotów, sam ujawnił na czym grasz i pokaż swoje rewelacyjne wyniki - oczywiście tego nie zrobisz, bo obydwoje wiemy że nie masz nic do pokazania.

ODPOWIEDZ