Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

ale po mojemu to najlepiej widać na H1. Tyle, że zrealizowany zasięg.
Na H1 - od jednej świecy. Spójrz na F100 - potem jego retest.
Idealnie respektowane poziomy F161 i F261. (odbicie of F161)
Oraz zakończenie na F423 - widać! Natomiast teraz cena poszła wyżej :)

czyli co teraz? numerek dwa - przesuwamy Fibo 100 w górę - tam gdzie było Fibo 161.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze:Nie jestem Highendem, ale tak... choć z tego co ja próbowałem zrobienie takiego zasięgu przeciw trendowi może być kłopotem.
Dolar index :idea: ssie.

Wiecie co oznacza rysunek poniżej i to co jest zaznaczone w prostokącie?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

jeśli ta szpila w dół na indeksie dolara to jest FIBO 161, to jak sobie to narysowałem na dziennym i oddaliłem na monthly to wyszło mi tak jak tutaj,

Fibo 423 spadkowe pokazuje mniej więcej połowę ruchu (brązowe fibo-zwykłe), gdzie widać wzrost indeksu dolara od jego dołka.
Zakładając, że cena wraca do połowy danego ruchu - to powinno zadziałać.

Najpierw jednak musimy wyjść dołem z tej konsoli dolara na dziennym (wykres wyżej w prostokącie).

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hhhllllh »

Z fibo jest taki walek ze jak go nie wyrysujesz to zawsze zobaczysz ze gdzies haczy rownie dobrze mozesz poprzestawiac poziomy o inny procent zasiegu i tez bedzie haczylo. Nie rozumiem czemu nazywasz je f costam costam zamiast normalnie 23.1 zniesienia czy 400 cos to tylko pokazuje ze jestes kolejnym laikiem co ma wiecej postow nabitych niz zaksiegowanych pipsow. Nie uzywasz tego zgodnie z przeznaczeniem i poprawnym dzialaniem o ile mozna uznac ze to dziala.nigdy nie wyjdziesz za granice mirolotow A jak wyjdziesz to sie obudzisz. Trololo pozdro.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

hhhllllh pisze:Z fibo jest taki walek ze jak go nie wyrysujesz to zawsze zobaczysz ze gdzies haczy rownie dobrze mozesz poprzestawiac poziomy o inny procent zasiegu i tez bedzie haczylo. Nie rozumiem czemu nazywasz je f costam costam zamiast normalnie 23.1 zniesienia czy 400 cos to tylko pokazuje ze jestes kolejnym laikiem co ma wiecej postow nabitych niz zaksiegowanych pipsow. Nie uzywasz tego zgodnie z przeznaczeniem i poprawnym dzialaniem o ile mozna uznac ze to dziala.nigdy nie wyjdziesz za granice mirolotow A jak wyjdziesz to sie obudzisz. Trololo pozdro.
Naprawdę? No coś podobnego :mrgreen: "Nie uzywasz tego zgodnie z przeznaczeniem "
A jakie jest tego przeznaczenie? :) Może mnie oświeć jak Ty używasz.

Bo widzisz, może moim przeznaczeniem jest używać fibo niezgodnie z jego przeznaczeniem :569:

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Wszystkie kreski na wykresie i wszystkie średnie pokręcone to wałek, a wskaźniki to wałki z wałków... no i co z tego? zabawa świetna!

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Chlopie sie obudzisz taki etap przechodzis ityle. Tylko na waciki przestaniesz zbierac. Ciekawe ze pytasz sie o przeznaczenie a nie o losowo rozrysowane poziomy na ktorych zobaczysz dokladnie to co chcesz widziec jak teraz czyli uznaniowos pelna para. Zagladne tu za pare miesiecy ciekawe na jakim etapie przebudzenia bedziesz o ile jeszcze bedzies. Fibo hahahahhahaahahahahahahh. Pozdro.

Te niedzwiedz widze ze zaczynasz glosniej krzyczec bo pewnosci nalapales przy pivotach juz kiedys pisalem. Dorosnij aby moc gadac glosniej a puki co stan z boku bo zaloze sie ze nawet wzoru na obliczenie pivota nie znasz. Dobra ide bo ink zaraz znowu mi bana klepnie za beke z was a na nowych kontach posty musza byc akceptowane. Trzymcie sie cieplo. Tylu pipsow o postow wam zycze. Pozdro

hhhllllh
Gaduła
Gaduła

Zabawa hahaha i tak trzymaj ty sie baw i plac innym za zabawe

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

hhhllllh pisze:Zabawa hahaha i tak trzymaj ty sie baw i plac innym za zabawe
Ale żólcia polałes.... musisz jej miec sporo, jakąś misję wy wielcy traderzy macie że tak ostro się udzielacie??

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

No i następny śmieci i rozwadnia dziennik na N stron..

Na Gold jest jeszcze opcja spadku - na pivot świecy z 18 marca (na D1)
Na dziennym widać. I da się to też tak rozrysować. Uprzedzam fakty jakby co.

ODPOWIEDZ