Hmmm no i powoli się potwierdza

...
Jako że narazie wstrzymałem się ze swoim dzienniczkiem, to jak się nie pogniewasz highend to powrzucam to parę moich wejść. To oczywiście jest Demo, bo robię znów testy. Po prostu będę sprawdzał jak takie malowanie fibo się będzie sprawdzać do wyznaczania TP.
Tak jak napisałem wcześniej, z "back-testu" z moich starych wejść, wyszło mi, że jak by malować fibo po wybranej świeczce "sygnalizacyjnej" to poziom 261.8 to fajne miejsce do brania TP jeżeli chodzi o DT.
Dałem TP co prawda na kolejny poziom fibo wyżej - ale tak jak mówie to był teścik.
Jeżeli chodzi o sygnały wejścia, to nie będę swojego stylu gry zmieniać, bo za bardzo już opatrzony jestem na moje średnie i tzw. okrągłe poziomy oraz linie reakcji).
System niemiaszka jest klarowny, ale że ja się bawie na edku tylko (bezpieczniej), to jego system generuje zbyt mało sygnałów w ciągu dnia

.
Zauważcie, że jak bym wział TP na 261.8, to potem mógłbym robić reloada na cofce i wyznaczyć kolejny poziom 261.8 do brania TP.
No ok, muszę przyznać że coś mnie w końcu zainteresowało w tych journalach na poważnie

...
To rozwiązanie jeżeli mi się sprawdzi, to chętnie zaimplementuje w moim systemie i być może w końcu skończe swoje puzzle.
Osobiście poziomy fibonnaciego faktycznie występują wszędzie w naturze, cięzko zaprzeczyć, natomiast na rynku w sposób klasyczny fibo przestałem używać, bo widziałem jak często te poziomy były manipulowane na rzecz tego że, bankstera lubi tam wycinać początkujących. Może tak nietypowo używanego fibo do wyznaczania zasiegów nie są w stanie oszukać ?
W każdym bądź razie, coś w tym jest i na pewno to sprawdzę sobie dokładniej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.