Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Panowie jakby usunąć wszystkie wpisy, które są przepychankami działa - nie działa to ten dziennik miałby 3 strony a nie 24. Szkoda bo to zaburza sens takiego dziennika.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Pszenica zrobiła mi kuku. Przy 513 puścił M_pivot i lawina w dół.
Zrobiłem tak, że zamknąłem dwie pozycje, a pozostałe dwie zostawiłem na minusie. Trudno :) Nic się nie dzieje.
Hedge też nie ma sensu przy tych dwóch pozycjach, bo to są najmniejsze możliwe.
Widzicie - nie jestem nieomylny.
Natomiast co do zasięgu spadku - tutaj sprawa wydaje się prosta.
Albo 497 (W_S1), albo 480 (M_S1).
Ponieważ narysowałem sobie fibo spadkowe, ktorego F423 wyszło mi na 480 - to zakładam, że właśnie tam dolecimy.
:)
Co poza tym? popykałem na ropie i na EURGBP i tak wyszło na razie pół dniówki.
Zasadzam się na ten EUR_CAD caly czas.
Z dobrych wiadomości: jednak nie jadę do anglii, zleciłem komuś załatwienie spraw za mnie. A co :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:Pszenica zrobiła mi kuku. Przy 513 puścił M_pivot i lawina w dół.
Zrobiłem tak, że zamknąłem dwie pozycje, a pozostałe dwie zostawiłem na minusie. Trudno :) Nic się nie dzieje.
Hedge też nie ma sensu przy tych dwóch pozycjach, bo to są najmniejsze możliwe.
Widzicie - nie jestem nieomylny.
Natomiast co do zasięgu spadku - tutaj sprawa wydaje się prosta.
Albo 497 (W_S1), albo 480 (M_S1).
Ponieważ narysowałem sobie fibo spadkowe, ktorego F423 wyszło mi na 480 - to zakładam, że właśnie tam dolecimy.
:)
Co poza tym? popykałem na ropie i na EURGBP i tak wyszło na razie pół dniówki.
Zasadzam się na ten EUR_CAD caly czas.
Z dobrych wiadomości: jednak nie jadę do anglii (ja wiem czy dobrych...), zleciłem komuś załatwienie spraw za mnie. A co :d
Jak na razie to nie widziałem żebyś cokolwiek robił dobrze i w czymś się nie pomylił ;]
A co do powyższego.... to screeny misiu. Daj podsumowanie dnia.
Zrobiłbyś to w 3 minuty i nie musiał siedzieć 20 minut nad postem pisząc kolejny monolog ale ty oczywiśnie wolisz zaserwować nam kolejną porcję bzdur. Tak trzymaj.

ltk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ltk »

Ja również panie Kusus jestem oburzony tą niesprawiedliwością, jeden musi poświęcić wszystko, dostosować całe swoje dotychczasowe życie pod wykresy, setki godzin spędzić nad doskonaleniem swojego systemu z którego i tak g...o jest pare groszy na przeżycie albo i nie, ktoś inny pacnie jakieś tam fibo tu i tam jakiś pivot, nic sie kupy nie trzyma ale kasa leci szerokim strumieniem i inni pracują na ciebie, życie jest niesprawiedliwe.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ltk pisze:Ja również panie Kusus jestem oburzony tą niesprawiedliwością, jeden musi poświęcić wszystko, dostosować całe swoje dotychczasowe życie pod wykresy, setki godzin spędzić nad doskonaleniem swojego systemu z którego i tak g...o jest pare groszy na przeżycie albo i nie, ktoś inny pacnie jakieś tam fibo tu i tam jakiś pivot, nic sie kupy nie trzyma ale kasa leci szerokim strumieniem i inni pracują na ciebie, życie jest niesprawiedliwe.
To po co się męczysz skoro wkładasz w to setki godzin i g..o z tego jest? Zajmij się czymś innym.

ltk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ltk »

Ta męczarnia sprawia mi przyjemność, jeżeli dla ciebie wszystko jest proste to ok, mogę tylko pozazdrościć i się od Ciebie uczyć, tylko mimo przeczytanie całego dziennika dalej nie mogę złożyć do kupy całego twojego systemu, nie chcę cię urazić tylko czerpać wiedzę od lepszych od siebie, jeśli możesz opisać cały system w miarę szczegółowo z pełnymi zasadami byłbym wdzięczny.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

[quote="ltk"]Ta męczarnia sprawia mi przyjemność, jeżeli dla ciebie wszystko jest proste to ok, mogę tylko pozazdrościć i się od Ciebie uczyć, tylko mimo przeczytanie całego dziennika dalej nie mogę złożyć do kupy całego twojego systemu, tj

Moze z 10 osob probowalo to wyegzekwowac ale niestety.... Nawet nie wrzucil jednej pozycji live na demo wzgledem swojego "systemu" wiec nawet nie probuj. Dostaniesz 200 zdaniowy post o gwiazdach, planetach, przyrostach i o tym ze to dziala i ze jest skuteczne i ze to goru forexu z przyrostem ego wiekszym niz depo :d

Awatar użytkownika
m4ki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: m4ki »

Highend, powiedz mi prosze jaki cel ma Twoj journal ?
Prowadzisz go od 5 kwietnia, dzis jest 13 i Twoj dziennik ma juz 24 strony, a konkretów brak, wykresow jest tyle co kot na plakał. Nic ten journal nie wnosi, jest jedynie sposobem dla Ciebie do nabijania postow, na DT juz wszyscy ( większość) maja Ciebie dosyć. Zrob coś by pokazać ze twoj system fibovit sie sprawdza w jakis tam sposob, by inni mogli sie uczyć. Narysuj jakies fibo, wrzuć do dziennika, zagraj pod to i wrzuć potem efekt korzystajac np. z ORDER TRACERa. Nikt z nas nie musi widziec wielkości pozycji, ale cos co by pokazalo, ze warto sie tym Twoim systemem zainteresować(jeszcze opis systemu by sie przydal). Przy okazji zapchasz Kususowi usta :) choc jak na razie popieram go w 100%, na tą chwilę Twoj journal to jest jeden wielki wybuch bez sensownych nic nie wnoszących postow.

zastanow sie nad sensem prowadzenia tego dziennika, bo jak ma on tak wyglądać, to najlepszy dzial dla niego bedzie KOSZ.

Pozdrawiam i zycze trafnie wymierzonych zasiegow (ktore chetnie zobaczymy na screenach).
Let the pips flow 8)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

m4ki pisze:Highend, powiedz mi prosze jaki cel ma Twoj journal ?
Prowadzisz go od 5 kwietnia, dzis jest 13 i Twoj dziennik ma juz 24 strony, a konkretów brak, wykresow jest tyle co kot na plakał. Nic ten journal nie wnosi, jest jedynie sposobem dla Ciebie do nabijania postow, na DT juz wszyscy ( większość) maja Ciebie dosyć.
1. Forum Journal liczy 21 stron. Jaki jest cel tych kilkuset journali innych userów? Tak jak zauważył jeden kolega ten journal miałby może 5 stron gdyby nie przepychanki i namolne pisanie jednego usera siejącego zamęt i ferment.

2. Kto ma mnie dość? konkrety proszę.

3. Nie ma obowiązku czytania. Nie chcesz, nie czytaj.

4. W ogóle nie zwracam uwagi na ilość postów ani na cyfrę jaka tam widnieje. W ogóle nie wiem po co to jest i czemu ma służyć. Jeśli tylko po to żeby inni wytykali tą liczbę to bez sensu.

5. Ile ma być tych wykresów ? 10 dziennie, czy może 1 na tydzień? Po co wrzucać wykres na siłę? Męczę EURCAD aktualnie, w niedziele masz wykres wrzucony i obserwuj jeśli chcesz. To nie jest forum DT tylko mój jurnal i tutaj trady mogą trwać nawet tygodniami zanim cena dojdzie do punktu np. Fibo423.

6. jak ktoś myśli, że znajdzie tutaj sposób na szybką kasę to rozczaruję. Nie jestem mistrzem w DT, ani nawet nie jestem dobry w DT. Wykresy wrzucam zazwyczaj z interwałów D1, W i M.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

highend pisze:
m4ki pisze:Highend, powiedz mi prosze jaki cel ma Twoj journal ?
Prowadzisz go od 5 kwietnia, dzis jest 13 i Twoj dziennik ma juz 24 strony, a konkretów brak, wykresow jest tyle co kot na plakał. Nic ten journal nie wnosi, jest jedynie sposobem dla Ciebie do nabijania postow, na DT juz wszyscy ( większość) maja Ciebie dosyć.
1. Forum Journal liczy 21 stron. Jaki jest cel tych kilkuset journali innych userów? Tak jak zauważył jeden kolega ten journal miałby może 5 stron gdyby nie przepychanki i namolne pisanie jednego usera siejącego zamęt i ferment.

2. Kto ma mnie dość? konkrety proszę.

3. Nie ma obowiązku czytania. Nie chcesz, nie czytaj.

4. W ogóle nie zwracam uwagi na ilość postów ani na cyfrę jaka tam widnieje. W ogóle nie wiem po co to jest i czemu ma służyć. Jeśli tylko po to żeby inni wytykali tą liczbę to bez sensu.

5. Ile ma być tych wykresów ? 10 dziennie, czy może 1 na tydzień? Po co wrzucać wykres na siłę? Męczę EURCAD głównie, tu masz wykres wrzucony i obserwuj jeśli chcesz. To nie jest forum DT tylko mój jurnal i tutaj trady mogą trwać nawet tygodniami zanim cena dojdzie do punktu np. Fibo423.
Highend, seplenisz i nie odpowiedziales na pytania.

1. Inni userzy stawiaja sobie cele, handluja, pokazuja, poprawiaja. Ty gadasz o fibo gwiazdach i ich skutecznosci. Generalnie zglosilem juz twoj watek do administracji aby przeniesli go do spamerni bo na journal sie nie nadaje. To jeden wielki spam.

2. W kazdym watku D1 przynajmniej raz ktos ma jakas uwage do ciebie. Jestes nierzetelny, masz przerost ego nad trescia i gadasz glupoty.

3. Owszem ale jak zakladasz journal i wypowiadasz sie na forum publicznym to musisz przyjac fale krytyki a nie wykladac laske na kazdego kto zada ci pytanie. Jestes niepelnosprawny czy nie umiesz robic screenow?

4. Widze...

5. Sciemniasz... Mowisz ze to dziala wszedzie. Ze twojego fibo rysujesz z palca na wszystkim a potem ze analizujesz jedna pare. Oczekujemy zebyc wrzucil czasami jakas pozycje z live na podstawie systemu. Nie robisz tego a to znaczy ze to nie dziala.
Grasz eurcad od tygodnia a jednoczesnie wypowiadasz sie chyba na temat kazdego instrumentu.

Jestes hipokryta. Rysujesz mn, fale fla h4 a potem grasz dt na wszystkim co sie da i jednoczesnie na niczym. Hipokryctwo, zaklamanie i pompowanie ego. Zastanow sie nad soba.

POKAZ W KONCU KIKKA ZAGRAN NA PODSTAWIE TWOJEGO SYSA W CZASIE RZECZYWISTYM !!!! Pokaz ze to dziala na wszystkim i wszedzie. Pokaz ze to takie proste jak sadzisz. Udowodnij te tysiace slow ktore mowisz i twierdzen ktore piszesz.

Zamknij mi usta i tylu osobom ktore podwazaja twoja wiarygodnosc.

ODPOWIEDZ