Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: highend »

postanowilem juz nie zwracam uwagi na Kususa i mu nie odpisywac. W ogóle życzyłbym sobie aby odpuścił i nie śmiecił mi w jurnalu, a ja będę mógł pisać na temat. Bo za chwilę będzie milion stron przepychanek.
Do Anglii jeżdżę na kilka dni średnio co 2 miesiące. W interesach. Nigdy tam nie pracowałem i nie mam takiego zamiaru. To tak gwoli wyjasnienia :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Niemiaszek stosuje SL 30 pips, ale większość jego pozycji od razu idzie na BE + 1 czy 2 pips.
Raz zaliczył tą obsuwę na USD/PLN ponieważ otworzył pozycję z telefonu bez OCT i chyba niejako "na pałę" co tłumaczył. Każdy popełnia błędy. Ale wybrnął z tego i tyle. Dziwne, że Kusus mu tam nie dogryzał wtedy.

co do pozycji to mogę otworzyć i 2 loty na 10.000 depo. Ale wtedy będzie to jedna pozycja na depo. Tylko wtedy muszę być naprawdę skupiony i skoncentrowany i wyczekać na odpowiedni setup. I głaskać tą pozycję i pozwolic jej rosnąć do kolejnego poziomu fibo :) Tylko patrz moja stopka, "mała łyżka itp". naprawdę cenię zdrowie i psychikę i nie mam ochoty na większe stresy z powodu przelewarowania na fx.... :) Zobaczymy zresztą.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Ok, ale tracisz tyle samo grając jednym lotem niezależnie od wielkości depo to po co trzymać kasę jak się z niej nie korzysta. Dźwignia to narzędzie i trzeba z niego korzystać. Jak masz depo 2000 i je stracisz to jesteś dwa k w plecy jak masz 50 000 i stracisz 2000 to dalej jesteś 2k w plecy :-) jeśli masz system który wymusza chociażby poprzez gridowanie angażowanie coraz większych środków to ok rozumiem mały lewar duży stop kilka stratnych pozycji jednocześnie taka metoda. Tak jak grasz na żółwia gdzie większość wybić jest fałszywych i przy ustawieniu stopa na poziomie kilku dziennych zmienności możesz mieć obsuwę kapitału typu 40% i wtedy depo ratuje cię przed wyjściem ze starta. Nie rozumiem natomiast jak masz jedno pozycje jednocześnie i sl 30 pispsów czyli ok 1200 pln to po co ci 50 tys na rachunku. zabezpieczasz sie na 40 strat z rzędu? Lewar jest niebezpieczny ale nie dajmy się zwariować jak można grać za kasę banku to po co za swoją?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:postanowilem juz nie zwracam uwagi na Kususa i mu nie odpisywac. W ogóle życzyłbym sobie aby odpuścił i nie śmiecił mi w jurnalu, a ja będę mógł pisać na temat. Bo za chwilę będzie milion stron przepychanek.
Do Anglii jeżdżę na kilka dni średnio co 2 miesiące. W interesach. Nigdy tam nie pracowałem i nie mam takiego zamiaru. To tak gwoli wyjasnienia :)
Kususem się nie przejmuj. Dla mnie jako obserwatora, to i Ty i Kusus jesteście takimi samymi Pionkami jak ja.
Może zrabiacie może nie, ale ja nie potrafie wam udowodnić że nie zarabiacie, tak wy obydwuje nie potraficie mi udowodnić na ten moment że zarabiacie.

Post na forum podobnie jak papier wszystko przyjmie, możecie tutaj napisać wszystko.
Niemiaszek jasne - popełnił błąd, ale wyszedł obronną reką. Ale zauważ, że niezależnie od jego metody handlowej, on nikogo nigdy nie zrypał że czyjaś metoda jest bezsensowna. Wynika to z tego, że metoda to 30% sukcesu. Reszta jest w w głowie, a to wynika z dupogodzin i tyle.

I wiesz co ciebie odróżnia od Niemiaszka ? - Transparentność. Kusus się będzie do Ciebie dowalał, bo może napisać że twój trading jest niestabilny, że strzelasz ślepo, a twoje fibo nie bez sensu.
Niemiaszkowi pomimo jego mega uślizgu nie może tego napisać, bo pomimo 1 błędu ( z którego się obronił) cała reszta wskazuje stabilność. Wynika to z tego, że on pokazuje swoje efekty i mu to "loto", a ty sie zasłaniasz stresem.

Oczywiście nie chcę nikogo urazić, bo sam sobą jeszcze niczego nie reprezentuje jeżeli chodzi o handel, ale to jest po prostu mój punkt widzenia.

Powodzonk chłopie, journal fajny :).

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mpapiez pisze: Niemiaszkowi pomimo jego mega uślizgu nie może tego napisać, bo pomimo 1 błędu ( z którego się obronił) cała reszta wskazuje stabilność. Wynika to z tego, że on pokazuje swoje efekty i mu to "loto", a ty sie zasłaniasz stresem.
.
To prawda. Dlatego wolałem uniknąć presji podglądu konta, wolałem nie dyskutować z kususem i już nie będę - zero reakcji na jego posty. Przyjmuję opanowanie i spokój Niemiaszka jako wzór do naśladowania. Co zresztą się potwierdza w tradingu. Im bardziej jestem spokojny i wyluzowany - tym lepsze efekty.
Ludzie naskakują i piszą: daj podgląd, no już, natychmiast... dziś jutro.. nieee. na wczoraj ma być! I oni tracą. Bo chcą zarobić niewiadomo ile i nie wiadomo jak szybko (najlepiej w 5 minut :))))
Nie ma tak. Jest mała łyżka, jest spokój i jest moja metoda.
Obok jest fajny dziennik co kolega pokazuje system i ma być 365 dni wyświetlany. No i Niemiaszek.
I tam zaglądam codziennie. No i Ty MPapież. Działaj coś - tez zaglądam. Ale nie poganiam :)

Czyli co - jednak mam pokazać swoje efekty (nawet na demo) i nie zasłaniać się stresem tak? :d
A jak pokażę i będzie dobrze to potem napiszą: "na demo to każdy zarabia", tak? :)

Mpapiez

highend pisze:
To prawda. Dlatego wolałem uniknąć presji podglądu konta, wolałem nie dyskutować z kususem i już nie będę - zero reakcji na jego posty. Przyjmuję opanowanie i spokój Niemiaszka jako wzór do naśladowania. Co zresztą się potwierdza w tradingu. Im bardziej jestem spokojny i wyluzowany - tym lepsze efekty.
Ludzie naskakują i piszą: daj podgląd, no już, natychmiast... dziś jutro.. nieee. na wczoraj ma być! I oni tracą. Bo chcą zarobić niewiadomo ile i nie wiadomo jak szybko (najlepiej w 5 minut :))))
Nie ma tak. Jest mała łyżka, jest spokój i jest moja metoda.
Obok jest fajny dziennik co kolega pokazuje system i ma być 365 dni wyświetlany. No i Niemiaszek.
I tam zaglądam codziennie. No i Ty MPapież. Działaj coś - tez zaglądam. Ale nie poganiam :)

Czyli co - jednak mam pokazać swoje efekty (nawet na demo) i nie zasłaniać się stresem tak? :d
A jak pokażę i będzie dobrze to potem napiszą: "na demo to każdy zarabia", tak? :)

Nie zrozum mnie źle :), ja nie chce wymuszać na Tobie że masz pokazywać swoje wyniki bo to jest pewien stres.
Bardziej chciałem pokazać gdzie jest różnica między Tobą a Niemiaszkiem i skąd się biorą różnice w ocenie waszych journali. Dzienniczek masz ciekawy i fajnie się na to patrzy.

Jeżeli o mnie chodzi, tak jak widzisz, cały czas próbuje. Niestety po większym uślizgu robie przerwę, ponieważ ja bardzo szanuje ciężko zarobione pieniądze, a próba odgrywania się, to chyba każdy wie jak się kończy.

O ile wiem że moja metoda handlu jest skuteczna ( około 60% wejść), to niestety jeszcze trafiają mi się poślizgi. Jeden głupi błąd i depo mocno słabnie. Na szczęście paradoksalnie tych błędów jest co raz mniej. Myślę że może jeszcze kilka miesięcy max i powinno się coś zaczą dziać.
Na ten moment analizuje średnią długość w pipsach tradedów Niemiaszka i moich z tzw "złotej ery" gdy mi szło super. Już wstępne wnioski mam i od maja je zaplikuje i spróbuje tak grać :). Może na zmechanizownym systemie porwadzenia pozycji będze lepiej :).

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Mpapiez pisze:
highend pisze:postanowilem juz nie zwracam uwagi na Kususa i mu nie odpisywac. W ogóle życzyłbym sobie aby odpuścił i nie śmiecił mi w jurnalu, a ja będę mógł pisać na temat. Bo za chwilę będzie milion stron przepychanek.
Kususem się nie przejmuj. Dla mnie jako obserwatora, to i Ty i Kusus jesteście takimi samymi Pionkami jak ja.
Może zrabiacie może nie, ale ja nie potrafie wam udowodnić że nie zarabiacie, tak wy obydwuje nie potraficie mi udowodnić na ten moment że zarabiacie.

Post na forum podobnie jak papier wszystko przyjmie, możecie tutaj napisać wszystko.
Niemiaszek jasne - popełnił błąd, ale wyszedł obronną reką. Ale zauważ, że niezależnie od jego metody handlowej, on nikogo nigdy nie zrypał że czyjaś metoda jest bezsensowna. Wynika to z tego, że metoda to 30% sukcesu. Reszta jest w w głowie, a to wynika z dupogodzin i tyle.

I wiesz co ciebie odróżnia od Niemiaszka ? - Transparentność. Kusus się będzie do Ciebie dowalał, bo może napisać że twój trading jest niestabilny, że strzelasz ślepo, a twoje fibo nie bez sensu.
Niemiaszkowi pomimo jego mega uślizgu nie może tego napisać, bo pomimo 1 błędu ( z którego się obronił) cała reszta wskazuje stabilność. Wynika to z tego, że on pokazuje swoje efekty i mu to "loto", a ty sie zasłaniasz stresem.

Oczywiście nie chcę nikogo urazić, bo sam sobą jeszcze niczego nie reprezentuje jeżeli chodzi o handel, ale to jest po prostu mój punkt widzenia.

Powodzonk chłopie, journal fajny :).
1. Nie mam nic do highenda tylko podwazam jego system ktory nie ma sensu. Juz nie bede tego robil bo szkoda czasu ale skoro system to 30% sumcesu to chyba warto go znac na 100% bo po co odbierac sobie te 30% skutecznosci w tradingu. Highend jest na poczatku drogi - ok. Nie bedzie. Ale to wcale nie znaczy ze nie musi korzystac z mozgu. Bo musi. Jego metoda ma w sobie kilka zaprzeczen i jest nielogiczna a on sam nie jest w stanie udowodnic tego co mowi na temat jej skutecznosci bo sciemnia. Proste.

2. Nie wiem kim jestes kolego ale do highenda mnie nie porownuj. Z tego co widze to ten level na ktorym on obecnie przebywa osiagnalem w czasach kiedy pierwszy raz zainstalowalem mt4 klikajac na pale jakies ikonki. Druga sprawa. Nie wiem co znaczy dla ciebie bycie pionkiem ale ja mam okreslony system, skutecznosc, przyrost, depo konto i to wszystko jest jawne, mozna obserwowac na FF i w kazdej chwili moge potwierdzic swoja wiarygodnosc.

Koniec OT. Highend zaloz dziennik o przeplywie protonow przez czarne dziury i ich wpywie na trading malekularny a potem napisz 2000 stronicowa ksiazke o tym.

Mpapiez

Kusus pisze:
1. Nie mam nic do highenda tylko podwazam jego system ktory nie ma sensu. Juz nie bede tego robil bo szkoda czasu ale skoro system to 30% sumcesu to chyba warto go znac na 100% bo po co odbierac sobie te 30% skutecznosci w tradingu. Highend jest na poczatku drogi - ok. Nie bedzie. Ale to wcale nie znaczy ze nie musi korzystac z mozgu. Bo musi. Jego metoda ma w sobie kilka zaprzeczen i jest nielogiczna a on sam nie jest w stanie udowodnic tego co mowi na temat jej skutecznosci bo sciemnia. Proste.

2. Nie wiem kim jestes kolego ale do highenda mnie nie porownuj. Z tego co widze to ten level na ktorym on obecnie przebywa osiagnalem w czasach kiedy pierwszy raz zainstalowalem mt4 klikajac na pale jakies ikonki. Druga sprawa. Nie wiem co znaczy dla ciebie bycie pionkiem ale ja mam okreslony system, skutecznosc, przyrost, depo konto i to wszystko jest jawne, mozna obserwowac na FF i w kazdej chwili moge potwierdzic swoja wiarygodnosc.

Koniec OT. Highend zaloz dziennik o przeplywie protonow przez czarne dziury i ich wpywie na trading malekularny a potem napisz 2000 stronicowa ksiazke o tym.
Co do tego "pionka" :) - przepraszam chodziło mi bardziej o to, że jesteśmy tutaj anonimami i skrobać możemy w postach wszystko. Jeżeli faktycznie na FF masz udostępniony podgląd na wyniki za dłuższy okres czasu i jesteś na stabilnym wzroście, to gratuluję i zazdroszczę.
Oczywiście w tym wypadku, twoja krytyka, nabiera troszkę innego sensu.

No nic, sorry highend za śmiecenie.
Powodzenia.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Mpapiez pisze:
Kusus pisze:

Co do tego "pionka" :) - przepraszam chodziło mi bardziej o to, że jesteśmy tutaj anonimami i skrobać możemy w postach wszystko. Jeżeli faktycznie na FF masz udostępniony podgląd na wyniki za dłuższy okres czasu i jesteś na stabilnym wzroście, to gratuluję i zazdroszczę.
Oczywiście w tym wypadku, twoja krytyka, nabiera troszkę innego sensu.

No nic, sorry highend za śmiecenie.
Powodzenia.
Mpapiez tu nie chodzi o to kto ile zarabia. Ja mam szacunek i powinno sie miec do kazdej pojedynczej zlotowki. Jednego stac na wieksze depo drugiego nie. Jeden orze za 1% tak jak ja a inny wyciska 5% i luz. Ale czy masz 500 zl czy 50000 zl powinenes przyjac na klate rzeczywistosc w ktorej prosperujesz. Highend broni sie wszystkiego, juz nie wazne ile zarabia ale nie chce nawet poprzec swoich monologow jakimis pozycjami, nawet na demo. Dostalismy tysiace postow o tym jakiie to jego fibo jest super a O potwierdzenia. Zeby nie bylo. Mi na tym nie zalezy ale sam dla siebie powinien to zrobic chociazby po to zeby zweryfikowac swoj system. Dobra... Jak chce to niech dalej wrzuca historie i udowadnia ze ma szanse to zadzialac. Nie moja sprawa. Ale na ten moment jest niewiarytodny i robi z siebie mastacha przy okazji robiac z innych idiotow ;) taka prawda. Za 3 miesiace czy pol roku bedzie to samo biadolenie.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MPapiez zerknij sobie na ff w takim razie.

ODPOWIEDZ