Wielki Wybuch

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wielki Wybuch

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Nie przekonałeś mnie. Ale to tyljo moje zdanie.
Mom zdaniem bujasz w obłokach.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

FxTag pisze:Nie przekonałeś mnie. Ale to tyljo moje zdanie.
Mom zdaniem bujasz w obłokach.
:) OK. A Tobie jak idzie? Tradujesz od 2012 roku tak jak konto założone na forum czy dawniej. Napisz coś od siebie.
Małą łyżką rozumiem sobie jedziesz? :)
Widzisz - ja tu nikogo nie obrażam ani nie obrzucam błotem.
Jednak nie znoszę nacisku, poganiania i najeżdżania na mnie. To co robi Kusus widzi całe forum i już kilka osób zwróciło mu uwagę, więc nie jestem "męczennikiem" tylko człowiekiem jak każdy tutaj.

Na podglądzie (nawet demo) i tak nie bedzie widać poziomów fibo co rozrysowałem. Jedynie TP i SL i otwartą pozycję. I tak trzeba porównać z rysunkami żeby to zweryfikować. Nie obejdzie się.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Gram od paru lat. Jak w stopce raz zysk raz... Twój dzień nil to paso nielończàcych sukcesów. Dla mnie nie jestś wiarygidny. To tyle.
Ps. Kupiłeś tę teslé? Czy może zamienisz maezenia na meleksa?

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Piszę z telefonu. Sorry za błedy

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Highend. Czyli mam rozumiec ze moj post traktujesz jako pretekst do tego zeby nie wrzucac pozycji na podstawie twojego wykresu?
W takim razie przepraszam. Teraz pokazuj. Wejscia live na demo przed faktem + projekcja.

Ale moge sie zalozyc ze tego nie zrobisz. Przez nastepne pol roku bedziesz probowal kazdemu udowodnic ze twoje fibo bzdury dzialaja, sobie tez. W ciagu pol roku ten watek bedzie mial 500 stron i jak zapytam cie wtedy o staty to tez wyjedziesz mi wtedy z jakims wykresem mowiac ze cos pokazywales.

Ehhh.... Slaby jestes. Nie umiesz sie przyznac ze znowu wpakowales sie w cos co nke dziala. Danbo przynajmniej jest swiadomy swojego lamerstwa i wrzuca pozycje a ty....?
Mniej niz 0 czlowieku.

Zycze ci zebys doszedl do 10000 postow i 50000 stron w tym watku stracil na to 100000 godzin i zrozumial ze to bez sensu.

Tak jak kolega wyzej. Nie masz nic do pokazania. Ot kolejny amator z fali konkursu xtb i depo z anglii bujajacy w oblokach. Do czasu.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Może I mam coś do pokazania I Pennie więcej niż co niektorym sie wydaje.
Ale nie mam monopolu na nieomylność.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

No dobra pozycje na weekend pozamykalem. Funt wychodzi na większości par na s co by potwierdzały fundamenty. Czyli wybory i niepewność co do wyników i przyszłości UK w UE w związku z tym mocno przeciw funtowi w tym tygodniu. Gbp/nzd gbp/jpy obydwa s jednia pozycja na umocnienia cad, ale nie przeciw funtowi to bedzie eur/cad s. No i tyle nie jestem pewny co do dolca. Choć jakbym miał próbować umocnieniach to usd/sek tak pod dodruk L. Zaczniemy od trzech i zobaczymy

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

FxTag pisze:Może I mam coś do pokazania I Pennie więcej niż co niektorym sie wydaje.
Ale nie mam monopolu na nieomylność.
Ja tez nie mam monopolu na nieomylność :idea:
w piątek zaliczyłem stratę, choć mimo to tydzień wyszedł na plus.

Jesteśmy tylko ludźmi. I to my tradujemy i my otwieramy pozycję. I to my jesteśmy Graalami.
A myli się każdy, ja, Ty, inni....
Nie ma złotego środka, można się tylko wspomagać strategią. Ja sobie znalazłem taką i mi pasuje.
W końcu jest COŚ i chcę to rozwijać.

Kusus - wiem o co ci chodzi. Przeprosin nie przyjmuje bo znowu mnie obraziłeś, porównanie do Danbo nie na miejscu.
Danbo jest sympatyczny, ale uzależniony. Mimo, że tworzy sobie mądre zasady (że SL, że to że tamto), ale nigdy sie ich nie trzyma i przelewarowuje depo i kończy MC.
Mi wystarczy zasada Niemiaszka. Otwieramy 1 lot na 50.000 depo. I nie więcej. Mi to odpowiada.
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2015, 22:49 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

No i coś czuje ze Jordan bedzie chciał bronić 1,04 wiec może troche podsypać franków na rynek, albo kupić troche euro dlatego edka sobie odpuszczę.

Nie znam systemu Niemiaszka, ale taka ostrożność stosuje sie tylko do systemów które maja wpisana z zasady obsuwę kapitału nawet do 45% w wyniku kilku nietrafionych pozycji z długim sl. Jeśli obracasz jednym lotem czyli angażujesz około 4 tys i masz krotki stop to po co Ci 50 000 ? To tak jakbyś trzymał w banku milion złotych na rachunku firmowym przy obrotach na poziomie 100 000. To zmniejsz demo do 10 000 i obracaj tym jednym lotem jeśli masz wąski stop. Jeśli natomiast grasz jednym lotem bo boisz sie grać 50 000 to tym bardziej masz za duże depo. Jak spojrzysz przez pryzmat liczb a nie procentów to zyskujesz i tracisz tyle samo jak grasz 1 lotem niezależnie czy masz 50 000 czy 10 000 prawda?
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2015, 22:58 przez MR. D, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze:No i coś czuje ze Jordan bedzie chciał bronić 1,04 wiec może troche podsypać franków na rynek, albo kupić troche euro dlatego edka sobie odpuszczę.
jakoś tak euro wydaje mi się neutralne, natomiast CAD jakby się umacniał (i ropa), a USD chyba jednak będzie w dół.
wtedy edek w górę, a eurcad w dół. Ludzie patrzą na te pary przez pryzmat euro i dodruku (QE). Fajnie, ale jest jeszcze druga waluta do porównania.... i co?
EUR/NZD bardziej jako ciekawostkę, wolę na tym CAD się skupić bo widzę większy potencjał.
Zamiast edka wolę odwrotnie skorelowany nasz USD/PLN (i fibo na H4 rysowane juz pisałem, że dobrze tam wyznacza).

ODPOWIEDZ