W takim razie dwa pytania Vinci: czemu usuwasz ze screenów średnie 21 i 55 - pierwsze i czemu grasz mając na swojej drodze średnie - drugie.
VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Nie pokazywałem średnich żeby uniknąć pytań o system, o parametry średnich. Pokazywałem wejścia na czystym wykresie ponieważ journal co do zasady nie służył niczemu za wyjątkiem zaprezentowania wyników systemu - zupełnie jak ten. Zresztą kolego, nie wygrasz i nie pozbędziesz się mnie z tej dyskusji - możesz być pewien, a jeśli tylko masz ochotę i czas to zapraszam - znajdź mój dziennik, znajdź moje wejścia, nanieś na wykres średnie o parametrach które prawdopodobnie znasz i sprawdź mnie. Sprawdź czy trzymałem się zasad systemu i czy grałem zgodnie ze średnimi. Jeśli nie to znaczy, że byłem leszczykiem, który łamał zasady systemu i tyle. Ja i moja gra nie ma tutaj nic do rzeczy więc w dalszym ciągu czekam na odpowiedź autora journala na rzeczowo postawione pytanie:
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Widzę, żeś się zaniepokoił jak nie widzisz dwóch średnich
Wszystkie wejścia są z systemem, na niektóre pytania sam dobrze potrafisz sobie odpowiedzieć, widocznie nie było Cię na paru ważniejszych lekcjach, bo wszyscy inni którzy znają i uczą się systemu jakoś wiedzą o co chodzi 

Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Czemu w dalszym ciągu nie odpowiedziałeś mi na pytania? Czyżbyś ich nie zauważył? W takim razie powtórzę jeszcze raz. Oto pytania:
Oto screen z wejściami vinciego:

Przy okazji. Jeszcze jedno pytanie vinci - po co Ci te średnie skoro i tak grasz tak jakby ich tam nie było?
Mam nadzieję że tym razem odpowiesz na wszystkie moje pytania zamiast próbować mnie "zbywać" robiąc dobrą minę do złej gry. I od razu proszę - nie pisz nic o zaśmiecaniu wątku czy o "off topicu", bo akurat ta dyskusja i te pytania są w 100% związane z tematem.
I ręczę Ci - wcale tak nie jest że "inni którzy znają i uczą się systemu wiedzą o co chodzi". Inni po prostu milczą. Zresztą zweryfikujmy to - kolejne pytanie - czy ktokolwiek kto był na szkoleniu u Zbyszka był uczony, że należy wchodzić w sytuacjach kiedy na drodze ewentualnego ruchu znajdują się średnie 100, 144 czy 200? Czy wejścia takie jak te dwa zaznaczone na screenie (zwłaszcza to pierwsze) były omawiane na szkoleniu jako wejścia prawidłowe?W takim razie dwa pytania Vinci: czemu usuwasz ze screenów średnie 21 i 55 - pierwsze i czemu grasz mając na swojej drodze średnie - drugie.
Oto screen z wejściami vinciego:

Przy okazji. Jeszcze jedno pytanie vinci - po co Ci te średnie skoro i tak grasz tak jakby ich tam nie było?
Mam nadzieję że tym razem odpowiesz na wszystkie moje pytania zamiast próbować mnie "zbywać" robiąc dobrą minę do złej gry. I od razu proszę - nie pisz nic o zaśmiecaniu wątku czy o "off topicu", bo akurat ta dyskusja i te pytania są w 100% związane z tematem.
Witam,
ponieważ jestem autorem tego systemu chyba najlepiej wiem, czy Vinci wchodzi z zasadami, których Go uczę, czy nie i twierdzę, że wchodzi z tymi zasadami a nie w sposób przypadkowy o czym swiadczą Jego systematycznie osiagane profity.
A to, że nie rozumiesz pewnych rzeczy, cóż nic na to nie poradze, podpowiem tylko, że system na s10 uległ pewnym modyfikacjom, aby przyspieszyc sygnały i to wszystko w tym temacie.
Pozdrawiam
Ps. dotyczy to tylko układów związanych z ruchami typu sinusoida, które wystepuja bardzo często na s10, pozostałe zasady nie uległy zmianie, mam na mysli schemat wiązek
ponieważ jestem autorem tego systemu chyba najlepiej wiem, czy Vinci wchodzi z zasadami, których Go uczę, czy nie i twierdzę, że wchodzi z tymi zasadami a nie w sposób przypadkowy o czym swiadczą Jego systematycznie osiagane profity.
A to, że nie rozumiesz pewnych rzeczy, cóż nic na to nie poradze, podpowiem tylko, że system na s10 uległ pewnym modyfikacjom, aby przyspieszyc sygnały i to wszystko w tym temacie.
Pozdrawiam
Ps. dotyczy to tylko układów związanych z ruchami typu sinusoida, które wystepuja bardzo często na s10, pozostałe zasady nie uległy zmianie, mam na mysli schemat wiązek
Niestety Cię rozczaruję, ale nie ma tu zakamuflowanej opcji niemieckiej... Po prostu pytał czy wejścia były zgodne z zasadami trzy razy pod rząd, za czwartym razem odpowiedź już widniała na wątku, stąd tajemnicze zaginięcie postu...quapi pisze:post GWH zniknął - to może zapytam go wprost - czy jego autor sugeruje, że screeny VP są fałszowane w celach, no powiedzmy marketingowych?
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Niestety kolego ale bezczelnie, bo świadomie, mijasz się z prawdą. Ale nic sie nie martw, ten cyrk jeśli będziecie pozbywać się niewygodnych postów, już długo nie pociągnie. Gwarantuje, że w końcu zabraknie widzów i trzeba będzie zwinąć interes.VinciPro pisze:Niestety Cię rozczaruję, ale nie ma tu zakamuflowanej opcji niemieckiej... Po prostu pytał czy wejścia były zgodne z zasadami trzy razy pod rząd, za czwartym razem odpowiedź już widniała na wątku, stąd tajemnicze zaginięcie postu...quapi pisze:post GWH zniknął - to może zapytam go wprost - czy jego autor sugeruje, że screeny VP są fałszowane w celach, no powiedzmy marketingowych?
Ale dajmy spokój wróżbom, czas na konkrety.
Powołując się na opinie głównego moderatora forum - Tig3ra:
http://i40.tinypic.com/i2nfci.png
pozwalam sobie zamieścić screen mojego - jak widać bezpodstawnie - usuniętego posta dzięki któremu każdy będzie mógł sobie odpowiedzieć na pytanie - czy vinci mówi prawdę oraz czy aby na pewno w moim poście pytałem czy wejścia były zgodne z systemem i czy otrzymałem odpowiedź - jak uznał Vinci.
oto mój zaraportowany i usunięty post:
http://i40.tinypic.com/s5yb8x.png
Jak widać pytania były zupełnie inne i wbrew temu co mówi vinci - nie padła na nie odpowiedź.
W związku z powyższym pozwalam sobie ponowić pytania. Vinci..
1) Czemu usuwasz ze screenów średnie 21 i 55?
2) Czemu grasz mając na swojej drodze średnie?
Prosiłbym Cię o odpowiedź w formie:
1) Odpowiedź
2) Odpowiedź
A moderatora, który ewidentnie "czyści" wam temat z niewygodnych pytań o nie usuwanie mojego posta ponieważ jest on jak najbardziej rzeczowy i w żadnym wypadku nie narusza zasad regulaminu forum.
Ponadto wyrażam nadzieję, że forumowicze widząc cała tą otoczkę "Systemu Zicmara" wyrobią sobie odpowiednią opinię.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
ten post też został zgłoszony:
http://i42.tinypic.com/o0ov4g.png
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 15:12 przez Good Will Hunting, łącznie zmieniany 1 raz.
Chłopaki, czuję się jakbym obserwował rozprawę w sądzie, dodajmy, że miesjce tejże rozprawy prowadzone jest w USA, gdzie ze specyficznym typowo amerykańskim podjeściem GWH w roli prokuratora
domaga się wyraźnych i klarownych wyjaśnień od "oskażonego", czyt. Vinciego.
;)
Obserwuje od czasu do czasu ten wątek - jak się temat rozwija i choć generalnie jestem zbyt leniwy, żeby analizować czyjeś wykresy, to odpaliłem sobie M1 i S10.
Zagrania Vinciego jak twierdzi autor systemu są zgodne z założeniami. Jeżeli tak jest, to znaczy, że trade był pod prąd.
Nie czekając na wytłumaczenie - bo jest to kwestia osoby biorącej korepetycje (pobierającej naukę) i szkolącego - uknułem własną teorię spiskową:
Jak sobie rjebiata nałożą 21-kę na M1 i przy pełnym rozplocie średnich (na M1) i cena robi cofkę - pojawia się "pewne" momentum - takie, że cena zamyka się powyżej/poniżej 21'ki (w zależności, czy long/short) - to odpalasz z S10 jak masz setup. Jaki? No trzeba poobserwować common behaviour nazwijmy to - co się wtedy dzieje. Z resztą na każdym TF - są podobne zależności - kwestia opatrzenia. Tego typu zagrywki za pewne będą trzymane krótko do kolejnych średnich. Ja pamiętam jeszcze jak nasreddin "trochę" używał średnich, m.in. 144 i 169 (coś z Ganna bodajże) i się "trochę" opatrzyłem na temat średnich w sposób inny, niż popularne crossy.
Nie uważam mimo wszystko, że jest to powód aby twierdzić, że Vinci gra nie zgodnie z zasadami.
Przecież nie wiemy tego.
Serwus.

Obserwuje od czasu do czasu ten wątek - jak się temat rozwija i choć generalnie jestem zbyt leniwy, żeby analizować czyjeś wykresy, to odpaliłem sobie M1 i S10.
Zagrania Vinciego jak twierdzi autor systemu są zgodne z założeniami. Jeżeli tak jest, to znaczy, że trade był pod prąd.
Nie czekając na wytłumaczenie - bo jest to kwestia osoby biorącej korepetycje (pobierającej naukę) i szkolącego - uknułem własną teorię spiskową:

Jak sobie rjebiata nałożą 21-kę na M1 i przy pełnym rozplocie średnich (na M1) i cena robi cofkę - pojawia się "pewne" momentum - takie, że cena zamyka się powyżej/poniżej 21'ki (w zależności, czy long/short) - to odpalasz z S10 jak masz setup. Jaki? No trzeba poobserwować common behaviour nazwijmy to - co się wtedy dzieje. Z resztą na każdym TF - są podobne zależności - kwestia opatrzenia. Tego typu zagrywki za pewne będą trzymane krótko do kolejnych średnich. Ja pamiętam jeszcze jak nasreddin "trochę" używał średnich, m.in. 144 i 169 (coś z Ganna bodajże) i się "trochę" opatrzyłem na temat średnich w sposób inny, niż popularne crossy.
Nie uważam mimo wszystko, że jest to powód aby twierdzić, że Vinci gra nie zgodnie z zasadami.

Przecież nie wiemy tego.
Serwus.