VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

Całkowicie Cie rozumiem :) ale masz potencjał i wg mnie te 7 godzin w pracy mógłbyś poświęcić dziewczynie :) zamiast siedzieć w pracy i trzepać setki pipsów na mikrolotach, w każdym razie i tak Cie podziwiam i przynajmniej się nie bulwersujesz jak piszą na Twój temat.

Pozdrawiam
wng

P.s. "pieniądze lubią spokój a duże pieniądze ciszę"
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 21:55 przez wng, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

imperator_wszechswiata pisze:no i się wydało, Ink guró na koncie mikro
a codziennie podobno po 20%, już ten swój tysiąc złotych powinieneś pomnożyć przynajmniej do takiej kwoty, którą AM już by powoli pakowało swoje walizki.
A gdzie to wyczytałeś jeśli mogę wiedzieć ? :) a nawet jeśli grał bym microlotami to wole być guru micro niż guru demo :p

wng, problem z pracą jest taki że kiedyś grając na gpw i nie miałem pracy można powiedzieć że "zdziczałem" siedzieć pare h w domu, brak kontaktu z ludzmi niszczy człowieka, praca jest mi niezbędna z czysto psychologicznego punktu widzenia :p

Postarajcie się unikać pisania "offtopu" w dyskusjach na forum- mod Astra
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 22:04 przez Ink., łącznie zmieniany 2 razy.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Ehej, koniec off topu proszę - zachęcałem do dyskusji, ale nie na temat piramidowania i tego co kto powiedział :!:
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Archanioł »

Na screenie, który wkleiłeś wchodząc i wychodzą w zaznaczonych miejscach można było wyciągnąć +40; +30; +16; +7; 0; -7 czyli w sumie 86 pipek ... a nie 138 ...

a ruch miał 99 pipek, a nie 45 ... więc skończ ściemniać Ink.

No i chciałbym zobaczyć statement jak wchodziłeś, bo na historii takie rzeczy, to każdy potrafi rysować ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Pierwszy ruch zmierzylem i miał 45 pipek a resztę dobralem na oko ty zły heretyku ;) i wyszło ile wyszło :) ale masz duży plus odemnie ze chciało tobie się sprawdzać co do pipsa coś co ja pominolem ;) albo z nudów albo z chęci udowodnienia mi czegoś . Hmm ;) skuteczności piramidy nie zaprzeczysz zreszta sam ja stosujesz ;)

A czekaj czekaj, ruch od sygnału wejścia do wyjścia miał 99 pipek to jakim cudem najdłuższy trejd miał 40 a nie 99 ? ;) tak dla przypomnienia piramida porównujemy ruch z jednego trejdu i ilośc zgarnietych pipsow do ruchu z tego samego trejdu plus piramida :p a nie piramida kontra dzienny ruch ;p.nikt nie łapie trendów od szczytu do dołka ;)

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:skuteczności piramidy nie zaprzeczysz zreszta sam ja stosujesz
Stosuję piramidowanie, ale nie jest to wcale takie proste jak wygląda na historii ...
Wystarczy jedna źle dołożona pozycja i nagle się okazuje, że z całkiem ładnego zysku robi się zero ... a dokładanie do stratnej, to już na pewno nie jest dobry pomysł, wiem bo tak robiłem i zaprzestałem ...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Dokladaj coraz mniejszym lotem i ostatnia pozycja uderzajaca w SL nie zrujnuje tobie ładnego zysku ;)

No i oczywiście ze piramida nie jest prosta ale jak się ja opanuje to się rządzi :p
Gdyby była prosta to mielibyśmy samych milionerów ;p
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 23:19 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:A czekaj czekaj, ruch od sygnału wejścia do wyjścia miał 99 pipek to jakim cudem najdłuższy trejd miał 40 a nie 99
Ty rozumiem jesteś taki MISZCZ co z ruchu 99 wyciąga 99 pipek?

Zmierzyłem od miejsca gdzie zaznaczyłeś pierwsze wejście (zielona kreska)do miejsca gdzie zaznaczyłeś wyjście i jest tam 40 pipek ..

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

To dlaczego porownales ten trejd do 99 pipek ruchu? Doczytaj mój post do końca , uwaga cytuje "nikt nie łapie gorek i dolkow w trejdzie" a ty wyrywasz zdania z kontekstu łobuzie jeden ;) wybaczam tobie mimo ze ewidentnie starsza się mnie ośmieszyć ;)

Awatar użytkownika
Archanioł
Gaduła
Gaduła

Ink. pisze:Dokladaj coraz mniejszym lotem i ostatnia pozycja uderzajaca w SL nie zrujnuje tobie ładnego zysku
Znalazłem trochę inne rozwiązanie ze stałą wielkością i jak na razie jestem zadowolony z efektów ...

ODPOWIEDZ