VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Good Will Hunting
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Good Will Hunting »

VinciPro pisze:Wejścia jak najbardziej zgodne z systemem - trudno znaleźć bardziej zgodne z zasadami ;)
Zbyszku pytanie do Ciebie - znam te zasady?
Wolałbym umrzeć niż przegrać.

Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ink skoro masz kilkadziesiąt tysięcy na depo to po co grasz na mikro?
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Nierozumieniem co napisałeś ridera ale sztywne to musi być co innego w innych sytuacjach n elastyczny SL to jedna z rzeczy które mi wręcz pomogły Smile ale piękna okazja do piramidki, wręcz książkowa n to tu niechcący rzuciłem 10 lot na stół i dalej za bardzo mi sie ręce trzęsły by kontynuować n
No to przykładowo pokaże :
+ 60 ,SL 20 (zysk 60 ,powiększamy wielkość pozycji )
+30,SL 10(zysk 30 ,powiększamy wielkość pozycji )
-90,SL 30 (strata 30 )

Tyle ,że w 3 pozycji nie graliśmy już lotem 1 ,tylko przykładowo 3 lotami :) Czyli tracimy cały nasz zysk z 2 pozycji.. Nie ma sensu kombinowania ,bo i tak źle na tym wyjdziemy. Niestety ,ale jeśli grać procentem składanym to tylko na stałe wartości.A tak też się da wbrew opinii większości :) Polecam zrobić sobie kalkulator w excelu do obliczeń .

Mała cenna uwaga dla niektórych :) Z tego co zauważyłem jest kilka osób na forum ,które już od dawna chwalą się jakie to one są super i tak dalej. Można wywnioskować ,że albo im nie idzie i chcą się tak dowartościować ,albo po prostu są zbyt pewne. A to często gubi :) Ja totalnie ograniczyłem forum do minimum ,bo to nie moja praca. Moją pracą jest forex ,a nie wstawianie swoich zyskownych pozycji i napierdzielanie non stop na forum o tym jaki to ja wielki i całujcie me stopy :) Przychodzi moment ,że takie coś staje się gów** warte ,bo po co pisać takie rzeczy ,skoro można pojechać do salonu po nowego Mercedesa? 8) Więcej pokory i skromności życzę co niektórym. Jak ktoś zarabia i ma co inwestować to z czasem odchodzi z tego forum ,więc pozory mylą :lol: Nie chciałem urazić nikogo tym postem .Pozdrawiam

WIEM ,ŻE NIC NIE WIEM :) To powinno być motto każdego tradera !
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 21:38 przez Cadermo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Little Scalper pisze:
Ink. pisze:Nierozumieniem co napisałeś ridera ale sztywne to musi być co innego w innych sytuacjach elastyczny SL to jedna z rzeczy które mi wręcz pomogły ale piękna okazja do piramidki, wręcz książkowa to tu niechcący rzuciłem 10 lot na stół i dalej za bardzo mi sie ręce trzęsły by kontynuować

a nie mogłeś dać przykładu w którym uczestniczyłeś ?
takie wejścia w paincie po fakcie to każdy sobie może wkręcać, ha
Mogłem :) rozejrzyj sie po jurnalach :p szukaj mego śladu tam :p

ridera to nie piramida :p w piramidzie gramy coraz mniejszą pozycją więc SL ostatniej pozycji w ogolę nie odczuwamy :)

Cadermo

Tyle ,że ja mówię o zwiększaniu wielkości pozycji co zlecenie :)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

ridera pisze:
Mała cenna uwaga dla niektórych :) Z tego co zauważyłem jest kilka osób na forum ,które już od dawna chwalą się jakie to one są super i tak dalej. Można wywnioskować ,że albo im nie idzie i chcą się tak dowartościować ,albo po prostu są zbyt pewne. A to często gubi :) Ja totalnie ograniczyłem forum do minimum ,bo to nie moja praca. Moją pracą jest forex ,a nie wstawianie swoich zyskownych pozycji i napierdzielanie non stop na forum o tym jaki to ja wielki i całujcie me stopy :) Przychodzi moment ,że takie coś staje się gów** warte ,bo po co pisać takie rzeczy ,skoro można pojechać do salonu po nowego Mercedesa? 8) Więcej pokory i skromności życzę co niektórym. Jak ktoś zarabia i ma co inwestować to z czasem odchodzi z tego forum ,więc pozory mylą :lol: Nie chciałem urazić nikogo tym postem .Pozdrawiam

WIEM ,ŻE NIC NIE WIEM :) To powinno być motto każdego tradera !
Czuje że to do mnie :) odpowiedz mi na pytanie co mam robić w pracy pracując od 10 do 17 i kompletnie nic nie robiąc przez większość a samo patrzenie sie na wykres gdy gram bardziej long term nie jest konieczne a fx to moja pasja ?:p co mam począć ? :) jedyne co mi przychodzi do głowy to pisanie głupot na forum :) uwierz mi czas szybciej leci :p

I dlatego żle mowisz przyjacielu, w piramidzie nie zwiększamy pozycji bo jak sam wyliczyłeś ostania może wyzerować cały zysk ;)

wng
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wng »

Ink masz dobre analizy, bardzo dobra skuteczność czemu nie wykorzystasz tego i nie grasz dużym lotem?

Cadermo

Ink. pisze: Czuje że to do mnie Smile odpowiedz mi na pytanie co mam robić w pracy pracując od 10 do 17 i kompletnie nic nie robiąc przez większość a samo patrzenie sie na wykres gdy gram bardziej long term nie jest konieczne a fx to moja pasja ?n co mam począć ? Smile jedyne co mi przychodzi do głowy to pisanie głupot na forum Smile uwierz mi czas szybciej leci n

I dlatego żle mowisz przyjacielu, w piramidzie nie zwiększamy pozycji bo jak sam wyliczyłeś ostania może wyzerować cały zysk Wink
Mówiłem ogólnie :) Ale proste pytanie skoro kosisz tyle pipsów to czemu nadal pracujesz? To pytanie w żadnym stopniu nie jest atakiem na Ciebie :)

Dlatego ,żeby zwiększać wielkość pozycji potrzebny jest duży RR i stałe TP,SL.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

wng pisze:Ink masz dobre analizy, bardzo dobra skuteczność czemu nie wykorzystasz tego i nie grasz dużym lotem?
Bo chce spać spokojnie, nie bać sie zostawiać pozycji na weekend, odejść od fx na pare h do dziewczyny i o nim nie myśleć, lewar jest właśnie wrogiem trejdera :p mimo gry małą pozycją zrobiłem w 2 miechy 80% ładnej sumki i mi to odpowiada

Wątek praca a fx, ciekawe czy zarabiając pare kafli nic nie robiąc mając władze w pracy rzucił byś to??, stabilizacja w czasach złego okresu, i nie musze odpowiadać do dziewczyny:

-kochanie kup mi buty
-czekaj odpale fx i skosze pare pipekj na te buty, ale jak sie nie uda butow nie bedzie, będą zawsze bo mam stały dochód :p

Dobra Vinci nie będe tobie zaśmiecał już tego jurnala bo wpadłem w trans pisania :p

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

no i się wydało, Ink guró na koncie mikro
a codziennie podobno po 20%, już ten swój tysiąc złotych powinieneś pomnożyć przynajmniej do takiej kwoty, którą AM już by powoli pakowało swoje walizki.

ODPOWIEDZ