VinciPro - jazda po bandzie na 10 sekundach

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

ridera pisze:Dziękuję bardzo za szkolenie ,które kosztuje 1000zł . Na forum przewijało się multum takich szkoleń .Ale gdzie tu sens ? Po co ktoś marnuje czas na szkolenia innych na skypie ,bierze za to 1000zł i na dodatek wmawia ,że ten system jest zyskowny .
Ja się tam nie znam bo nie zarabiam żadnym systemem ale wg mnie to nie jest tak, że zicmar sprzedaje sys za 1000zł. Widzisz FxLamer też sprzedaje "szkołę skalpingu" za kila stówek, MrYogi sprzedaje swoje setupy za 4 tyś zł. Jeszcze jest Adam z poziomami SD. Jak widać oferta jest duża i myślę, że żaden z nich nie sprzedaje systemu. Oni raczej uczą jak zarabiać na Fx. Każdy ma swoją metodę i uczy zarabiania właśnie na podstawie tej metody. Mogę na własnym przykładzie powiedzieć, że zarabia trader a nie system bo ja jeszcze żadnym systemem nic nie zarobiłem. Imałem się różnych przez dwa lata mojej przygody z Fx. Moja historia transakcji jest czerwona od SL'ów. Ciągnę za język kogo się da i do kogo mam odwagę się zwrócić. Sam teraz widzę, że trzeba złapać się jednej techniki i ją szlifować. Vinci wybrał tą technikę i się jej trzyma. Chyba dobrze robi prawda? Inny forumowicz (nie napiszę kto bo nie wiem czy sobie tego życzy) zapłacił za szkolenie 4 tyś i po szkoleniu pół roku - czujesz bluesa? - pół roku ćwiczył wejścia. Teraz jest wzorem dla większości czytających dzienniki.
Nie dziwię się Vinciemu, że nie mówi szczegółowo na czym polega jego system. W końcu za zasady tego sysa zapłacił.
Ale nie bierzcie tego co piszę do siebie. Ja jestem wiecznie tracący wieczny demowiec. Pozdrawiam.
ech...

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

pawelklos pisze:Masz tutaj dowody o które tak prosisz
Zjedź kolego z łaski swojej posta niżej i się nie pogrążaj, ok? Niczego nie skasowałem, więc nie wymyślaj... Piszesz, piszesz, no i co? No właśnie, co. Nic, tylko mi tu śmiecisz... A jako autor dziennika tego sobie nie życzę.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Fesiek dobrze piszesz, tylko zobacz że tutaj chodzi o coś innego.

Nie chodzi o średnie, o system max ani o zicmara. Chodzi tutaj o ich kulawy marketing i zerowe pojęcie o handlu.

Gdyby na moim forum nie pojawiła się reklama to wcale bym tutaj teraz nie pisał, ale gdy przeczytałem jego bloga to krew mnie zalała. Bo sposób w jaki się już biorą za handel jest wręcz absurdalny...

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Fesiek pisze:
ridera pisze:Dziękuję bardzo za szkolenie ,które kosztuje 1000zł . Na forum przewijało się multum takich szkoleń .Ale gdzie tu sens ? Po co ktoś marnuje czas na szkolenia innych na skypie ,bierze za to 1000zł i na dodatek wmawia ,że ten system jest zyskowny .
Ja się tam nie znam bo nie zarabiam żadnym systemem ale wg mnie to nie jest tak, że zicmar sprzedaje sys za 1000zł. Widzisz FxLamer też sprzedaje "szkołę skalpingu" za kila stówek, MrYogi sprzedaje swoje setupy za 4 tyś zł. Jeszcze jest Adam z poziomami SD. Jak widać oferta jest duża i myślę, że żaden z nich nie sprzedaje systemu. Oni raczej uczą jak zarabiać na Fx. Każdy ma swoją metodę i uczy zarabiania właśnie na podstawie tej metody. Mogę na własnym przykładzie powiedzieć, że zarabia trader a nie system bo ja jeszcze żadnym systemem nic nie zarobiłem. Imałem się różnych przez dwa lata mojej przygody z Fx. Moja historia transakcji jest czerwona od SL'ów. Ciągnę za język kogo się da i do kogo mam odwagę się zwrócić. Sam teraz widzę, że trzeba złapać się jednej techniki i ją szlifować. Vinci wybrał tą technikę i się jej trzyma. Chyba dobrze robi prawda? Inny forumowicz (nie napiszę kto bo nie wiem czy sobie tego życzy) zapłacił za szkolenie 4 tyś i po szkoleniu pół roku - czujesz bluesa? - pół roku ćwiczył wejścia. Teraz jest wzorem dla większości czytających dzienniki.
Nie dziwię się Vinciemu, że nie mówi szczegółowo na czym polega jego system. W końcu za zasady tego sysa zapłacił.
Ale nie bierzcie tego co piszę do siebie. Ja jestem wiecznie tracący wieczny demowiec. Pozdrawiam.
Rozumiem o co Ci chodzi ,ale czemu uczeń też chce szkolić? Skoro uczniowie owej metody biorą się za szkolenie to potrzebują cashu ,więc system chyba niedochodowy ,ale chcą chociaż odrobić część strat za szkolenie na szkoleniu "nowych". Tak ja to widzę.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2011, 22:17 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

VinciPro pisze:
pawelklos pisze:Masz tutaj dowody o które tak prosisz
Zjedź kolego z łaski swojej posta niżej i się nie pogrążaj, ok? Niczego nie skasowałem, więc nie wymyślaj... Piszesz, piszesz, no i co? No właśnie, co. Nic, tylko mi tu śmiecisz... A jako autor dziennika tego sobie nie życzę.

No właśnie ja ciebie pytam "co"?

Piszesz na blogu że będziesz umieszczał przykłady wejścia wraz z interpretacją - pomijam już że deklarowałeś się że będzie to codziennie.

Dlatego pytałem ciebie na jakiej podstawie dałeś te trejdy a ty mnie odsyłasz do zicmara.

Ja się pytałem ciebie a nie zicmara.

Miały być te interpretacje, chyba że one mają być tylko i wyłącznie na twoim blogu a nie tutaj to po prostu napisz a nie pomijasz wszystkie pytania celowo.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Miałem się nie wypowiadać ale co tam :mrgreen:

skaczecie negujecie nie znając , a same mądrości wypowiadacie :-)

To ja dodam od siebie :-) Sam brałem udział w 3 szkoleniach , po 1 nie musiałem juz dalej szukać , ale wyszedłem z założenia że trzeba się rozwijać , w końcu po 1 szkoleniu to Goldmany mi już resztę sponsorowały :mrgreen: :mrgreen: Efekt od dobrych kilku miesięcy Forex to moja praca , nie planuje na inną zmieniać bo po co :-) co do szkoleń co mi dały ? Bardzo skuteczne 3 techniki skalpu i nie tylko. Bardziej poważnie to bez własnej pracy szkolenie nic nie da, po co mam wyważać otwarte drzwi , jak czytam co niektóre posty jaki to Forex skomplikowany i oglądam te cudne wykresy z AT ( wróżenie z fusów ) to śmiać mi się chce. Komplikujecie na maxa sprawy oczywiste, ale to nie mój problem, mnie cieszy że zaledwie po kilku miesiącach byłem w stanie utrzymać się z Forexu , no ale szkolenia są be :mrgreen: Co do bloga , kurde czytałem kilka razy i oferty że Vinci szkoli nie znalazłem, ślepy chyba jestem od tych wykresów, na koniec, sys jest dochodowy , wymaga myslenia, i jak ma w stopce Anea sys to 30% reszta trader , i zgadzam się z Kerimbem, po co komplikować, albo dól albo góra :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Wokół systemu max jest takie zamieszanie ponieważ jak widać są inni szkolący : fxlamer, mryogi i adam, tylko rożnica między nimi a zimcarem jest taka że oni nigdy nie ukrywali jak grają a nawet sie tym dzielą a szkolenia pomagają tylko w przyswojeniu obszernej wiedzy jaka jest w naked traiding czy w wątku pie natomiast zimcar dziala na zasadzie:

"działa, ale nie powiem jak" co dla mnie dyskwalifikuje tego typu szkolenia

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Microbi pisze:po co komplikować, albo dól albo góra
No nie do końca, bo wykres chodzi trochę w górę trochę w dół i to znacznie komplikuje sprawę (szczególnie jak się ma niewielki SL) :wink:

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

No nie do końca, bo wykres chodzi trochę w górę trochę w dół i to znacznie komplikuje sprawę
podane w uproszczeniu , ale dalej z tym się zgadzam , a dobrze stosowany SL to przyjaciel tradera .

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Dziś kolejny dzień, na +19,4 pipsa, a wszystko dzięki odpowiedniemu zabezpieczaniu otwartych pozycji i nie czekaniu na SL.

Generalnie dzień ciężki, konsolawy, nie było mnie przy komputerze przy najciekawszych momentach do handlu, ale i tak udało się wyjść na + i to jest najważniejsze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

ODPOWIEDZ