Ostatnio testuje pewne EA które wydaje się być obiecujące, jednak mam pewne wątpliwości. Jest to agresywny scalper na EUR/USD który łapie zazwyczaj około 3 pipsów, ze stopem na około 5 pipsów. Testy przeprowadziłem na ostatnich 2 latach danych Everytick z realnym spreadem. Tutaj załączam przykładowy miesiąc sierpień.
Problemem jest to, że miesięcznie otwiera około 1800 pozycji. Często po 2, 3 pozycje w ciągu jednej minuty i zastanawiam się czy taka częstotliwość jest możliwa do utrzymania w realnych warunkach.
(strategia MDP niejednokrotnie otwiera i zamyka w 2, 3 sekundach 8 pozycji wiec sugerowałoby to że to możliwe?)
Porównałem go z innym dobrym scalperem "Milion Dolar Pips", jednak on wykonuje 1800 pozycji w 3 miesiące a mój tyle samo w 1 miesiąc. Założyłem konto u brokera HotForex bo jest jednym z szybszych jeśli chodzi o egzekucje i jest polecany przez twórców MDP do skalpowania oraz serwer VPS w uk, moje opóźnienie do brokera to okolo 7 ms. Czy myślicie, że taka częstotliwość zleceń jest możliwa do utrzymania? I jakie są wasze doświadczenia z takimi scalperami? A może ktoś używa MDP lub innego agresywnego skalpera oprócz mnie? I jaki broker do tego byłby najlepszy? Rozważam FinFx lub ThinkForex?
Pozdrawiam

Depozyt początkowy 1000 Euro, stała wielkość pozycji 2 lota. DD: 30%, dla ustawiń mniej agresywnych 17%, Oczywiście tutaj trochę przesadziłem, normalnie używam mniejszych pozycji.

Statment na zewnetrznym serwerze, na forum doc jest zabroniony?:?: nie wiedzieć czemu, a html zajmuje 10 mega...
http://www.sendspace.pl/file/e05965d5b019fe510182a1a