utrzymywanie się z gry na giełdzie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Mało widziałaś to i klepiesz takie banialuki...
Ja raz miałem konto na którym zaczynałem z kwota 12 PLN. I jakoś dało radę zrobić z tego pieniądze.

Ale nie będę tej i innych historii powtarzał po raz 60-ty na tym forum...

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Mądrzy rodzice to skarb, wystarczy trochę poczytać biografii znanych osób, szczególnie jak ich rodzice wychowywali. Nie mówili nie potrafisz, nie dasz rady , daj sobie spokój itd, a bardziej że wszystko zależy od nich samych. Ryzyko jest zawsze, a najgorsze to wpoić sobie że się nie da, klepać biedę , uzależnić się od marnej pracy , nie dość że siebie to swoja rodzinę. Najśmieszniejsze to to , że taki model wpaja się jako bezpieczne życie, tyraj, łap etat, bo zus opłacą itd, temat rzeka.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2012, 12:01 przez Microbi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Cyb pisze:Mało widziałaś to i klepiesz takie banialuki...
Ja raz miałem konto na którym zaczynałem z kwota 12 PLN. I jakoś dało radę zrobić z tego pieniądze.

Ale nie będę tej i innych historii powtarzał po raz 60-ty na tym forum...
Cyb ja zaczynałem od 1 zł i mam miliony ;) o to własnie chodzi że tak jak napisałeś "powtarzałeś tą historie" wielokrotnie a to że coś jest w koło powtarzane wcale nie musi oznaczać że jest to prawdą :D

Czy da sie utrzymać z FX/handlu?
Czy jest możliwe zrobić miliony od 12 zł? tak, nawet w handlu ziemniakami jest to możliwe
czy łatwiej jest utrzymać się posiadając duży kapitał czy lepiej zacząć od 12 zł? pewnie że duży kapitał

Wszystkie pytania wyjaśnione, koniec tematu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ink tyle że ja wklejałem screeny z konta gdzie jasno było pokazane że się da.
Był nawet statement z IBFX. Czy ty pokazywałeś takowy ?

Wszystkie pytania wyjaśnione, koniec tematu...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Cyb pisze:Ink tyle że ja wklejałem screeny z konta gdzie jasno było pokazane że się da.
Był nawet statement z IBFX. Czy ty pokazywałeś takowy ?

Wszystkie pytania wyjaśnione, koniec tematu...

a ja tam nic nie widziałem i nie słyszałem :) nie chodzi mi o to że to nieprawda itp, chodzi mi o to że to byl wyczyn raczej "jednostrzalowy" czyli powtórzyć takie coś raczej ciężko a ludzie na tym forum myślą że skoro komuś sie tak udało to i im sie uda, a to niestety ma tyle sensu w sobie co stwierdzenie że jesli ktoś wygrał w totka to i mi również musi sie udać, jesli ma to być sensowne forum nie powinniśmy mamić nowych/leszczy takimi pseudoreklamowymi możliwościami FX, szczególnie przez moda, bo właśnie takie pisanie tworzy mity " od zera do milionera", a przez takie mity ludzie traca czasami wszystkie oszczędności, bądźmy realistami przyjaciele :)
Ostatnio zmieniony 25 lip 2012, 12:13 przez Ink., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Microbi :564:
Ale trzeba być dobrym graczem i wiedzieć, jak to zrobić, żeby jednak wyjsć z pieniędzmi... i kapitał też skadś trzeba mieć... rozwiązanie dla lubiących ryzyko...

Wszyscy podejmujemy w swoim życiu ryzyko. Niezależnie od tego, czy siedzimy na etacie i pierdzimy w stołek, czy też gramy na fx. Ryzyko związane z fx jest o wiele bardziej namacalne stąd też pewnie problemy niektórych osób.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Ink nikt nie mówił że było to jednokrotnie...
Aczkolwiek zawsze powtarzam że nie jest to proces ciągły... Czasem udaje się przez rok czasu a potem zastój, czasem przez 3 miesiące i zastój...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ink. pisze:nie chodzi mi o to że to nieprawda itp, chodzi mi o to że to byl wyczyn raczej "jednostrzalowy" czyli powtórzyć takie coś raczej ciężko
Jednostrzałowy trwający kilka miesięcy? Długoterminowy strzał bym rzekł... :D
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Cyb oj tam oj tam, forum na którym prezentowanie statów to temat tabu, bardzo ciężko sie doszukac jakichkolwiek kwot itp okazuje sie że był pokazany stat gdzie zrobiono ładna sumkę z 12 zł, hmmm... nawet słabo rozgarnięty osobnik uzna to za "pochwalenie sie" bo takich sytuacji jest naprawde niewiele :509:

Dodano po 42 sekundach:

raposo jednostrzałowy bo od 12 zł, logioczne jest że po kilku dniach było wiecej i łatwiej grać.... boże że wszystko trzeba tłumaczyć

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Microbi pisze:Mądrzy rodzice to skarb, wystarczy trochę poczytać biografii znanych osób, szczególnie jak ich rodzice wychowywali. Nie mówili nie potrafisz, nie dasz rady , daj sobie spokój itd, a bardziej że wszystko zależy od nich samych. Ryzyko jest zawsze, a najgorsze to wpoić sobie że się nie da, klepać biedę , uzależnić się od marnej pracy , nie dość że siebie to swoja rodzinę. Najśmieszniejsze to to , że taki model wpaja się jako bezpieczne życie, tyraj, łap etat, bo zus opłacą itd, temat rzeka.
Ja to skomentuje tak:

„Nie dopuszczaj do siebie negatywnych i nieszczęśliwych ludzi”.

Bo będą chcieli żebyś żyła tak jak oni, nieszczęśliwie, biednie, nędznie, żebyś niczym się nie cieszył i był zgredem jak oni.
Wtedy oni będą szczęśliwi że inni się od nich nie wyróżniają i nie mają lepiej.
Bo wolą prędzej kogoś sprowadzić do swojego poziomu zamiast próbować się wybić ponad innych.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ