utrzymywanie się z gry na giełdzie

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

brother pisze:Wersja ekstremalna gra na ECN i jakiś kataklizm wtedy teoretycznie jest możliwe, bo SL nie jest gwarantowany.
no racja, może zdarzyć się wszytko , ale w taki sposób to bym z domu nie wychodził :-)

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

brother pisze:
Microbi pisze: wtedy jak wylatujesz całkowicie to świadczy o braku planu i strategii, nie ma innej opcji.
Wersja ekstremalna gra na ECN i jakiś kataklizm wtedy teoretycznie jest możliwe, bo SL nie jest gwarantowany.
A czy zagraniczny ECN będzie ścigał za debet na rachunku ?, Krajowy tak.
Zagraniczni MM raczej mało ścigają, a jak z ECN-ami ?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Janek Trader pisze:A czy zagraniczny ECN będzie ścigał za debet na rachunku ?, Krajowy tak.
Czy za debet tego nie wiem, pisałem w sensie MC.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/

Awatar użytkownika
Miszcz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Miszcz »

Janek Trader pisze:A czy zagraniczny ECN będzie ścigał za debet na rachunku ?, Krajowy tak.
Na pewno zależy od kwoty. Za drobniakami nie będą się uganiać.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

A czy zagraniczny ECN będzie ścigał za debet na rachunku ?
A jaki to problem wynająć kancelarię z Warszawy i obciążyć Cię kosztami?

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Nieużytkowanie konta może doprowadzić do powstania zobowiązania pieniężnego ? (debetu)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Michal87 pisze:Nieużytkowanie konta może doprowadzić do powstania zobowiązania pieniężnego ?
Tak, zależy to od brokera, GFT ma zapis że jak nie używasz konta 2 lub 3 mc, czyli nie zrobiłeś żadnej transakcji , naliczają opłatę za użytkowanie oprogramowania. Mi tak wpadły dwie lub 3 opłaty dokładnie nie pamiętam. Po napisaniu maila anulowali opłaty jednorazowo. Wystarczy że klikniesz na 0,01 lota w tym okresie i jest ok :-)

Michal87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Michal87 »

Dziękuje Microbi za odpowiedź :)
Miałem konto w XTB a teraz mam w AM . Zastanawiam się czy poprosić o zamknięcie konta , czy trzymać w wieczyste użytkowanie. Z tego co pamiętam XTB zastrzegło sobie możliwość zamknięcia konta, o ile nie została dokonana transakcja w okresie roku czasu.

A czy z giełdy da się utrzymać ? Oczywiście , że tak. Jeżeli opracujemy metodę gry, zapanujemy nad sobą ( w wystarczającym stopniu) i pogodzimy się teorią fal.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

W AM nie ma opłat z tego co wiem, przeczytaj regulamin :-)

Awatar użytkownika
GosiaM
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GosiaM »

Darkey pisze:GosiaM skądś swoje poglądy wzięła, ktoś jej to wpoił (bądź wywnioskowała) i ona w to wierzy
(ona też kiedyś była dzieckiem bardzo łatwowierną istotą która za święte bierze to co usłyszała od autorytetu rodziców/nauczycieli/otoczenia), a jeśli dla niej tak świat wygląda to nie dość że ona jest w plecy na starcie to jeszcze może takie coś wcisnąć swoim dzieciom i one też będą na starcie w plecy, smutne ale prawdziwe. Mądrzy rodzice to pewnie z 50% sukcesu takiego młodego człowieka w swoim życiu.
Czyli to, co ja mówię to wierzenia naiwnego, a to co Wy mówicie to prawda? wszystkie spostrzeżenia są subiektywne, a Twoje ocenianie mnie jako "dziecko bardzo ławiwierne" mnie rozśmiesza :D mam swoje zdanie, gdybym była naiwna, to bym wierzyła we wszystko, co tutaj mówicie... wysil się na argumenty, Twoje oceny mojej osoby wyssane z palca nie są przekonujące do zmiany zdania...

robs pisze:Wyciągnięcie 10% rocznie jest całkiem realne, więc jeśli ktoś operuje kapitałem rzędu $200,000 to nie widzę problemu żeby się utrzymać.
Ale trzeba być dobrym graczem i wiedzieć, jak to zrobić, żeby jednak wyjsć z pieniędzmi... i kapitał też skadś trzeba mieć... rozwiązanie dla lubiących ryzyko...

ODPOWIEDZ