Upublicznienie EA a brokerzy

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Level6 pisze:Masz Skype albo Twoja żonka/dziewczyna używa gadu-gadu? Odinstaluj to! Dlaczego? Może kiedyś się spotkamy, to zobaczysz ale odinstaluj to tak samo jak Google Chrome.
Ja bym poszedł dalej: masz Windows: odinstaluj ! masz Linuxa? odinstaluj. Masz MacOS - odinstaluj. Używaj tylko czystego sprzętu bez żadnego oprogramowania. No może wczesny DOS...
Chodzi o to, że mając do czegokolwiek dostęp na bazie klient - serwer można wiedzieć wszystko o komputerze o ile zarządza się serwerem. Nie ma innej opcji
Nie masz pojęcia o czym piszesz, naczytałeś się o trojanach i Ci chyba zaszkodziło.
Słyszałeś kiedyś o protokole HTTP ? To takie cuś co to umożliwia przeglądanie stron. Oparte właśnie o architekturę klient-serwer. Nie powinieneś więc korzystać z Internetu i z tego forum bo administrator będzie mógł zrobić wszystko z Twoim komputerem :mrgreen:
I jeszcze podejrzy co masz na ekranie... no chyba, że przeglądarkę zainstalujesz na innej ścieżce, a to tak ... może się obronisz :)

Reasumując: Masz niewielkie pojęcie o informatyce ale za to niezłą paranoję.
I tyle w temacie.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

skoro z tematu już nic nie zostało - dzięki chłopaki ;) pozwolę sobie zażartować, że teraz to modzi mają prze.... zaraz pewnie się posypią oskarżenia że na forum nie ma wolności słowa i już nic nawet napisać nie można :mrgreen:

ps. swoją drogą coraz ciekawsze są przebiegi dyskusji - zaczeło się od "sensu upubliczniania" a skończyło na klonowaniu SIM i podsłuchiwaniu gg :shock:

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Musisz uważać, bo jak ktoś odkryje że masz super EA to mogą go chcieć ukraść :mrgreen: a scenariuszy jest jak widzisz mnóstwo.
Po prostu do tematu nie można chyba za wiele dodać.

Jak zarabiasz u MM i chcesz otworzyć order to np. mi dzisiaj po S z TP na EU już Longa nie otworzyli .. common error przez 4h a na innym koncie u tego samego brokera weszło bez problemu. Więc problem tkwi w technicznych kwestiach i rodzaju EA.

Chociaż gdyby EA było zyskowne i charakterystyczne (np. zostawia komentarze co pozwala rozpoznać EA, to pewnie brok by dopisał pod takie trejdy utrudniającego plugina albo delikatnie zmienił warunki :lol: - patrz FAP )

Bo na ECN ? Kogo to może obchodzić kto i jak i czym zarabia, gra - nie da sie tego zbytnio sprawdzić. Ale na pewno duzi wiedzą dlaczego tam gdzie na historii były ceny jakie były i robią pod to kuku, ale to juz gra rynkowa. Mam też niechęć np do dukasa bo tam jest tick 0.5 a GS symka do nich po 0.1 więc OCK ? A kto wie jak ich ew. HFT steruje arkuszem ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

reptile pisze:Bo na ECN ? Kogo to może obchodzić kto i jak i czym zarabia, gra - nie da sie tego zbytnio sprawdzić. Ale na pewno duzi wiedzą dlaczego tam gdzie na historii były ceny jakie były i robią pod to kuku, ale to juz gra rynkowa.
Dokładnie.Mnie też tylko o to chodzi......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

firma44
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: firma44 »

ExcelFx pisze:
green7 pisze:
ExcelFx pisze:systemy pisane na MT4 (bez obrazy) to lipa bo brok widzi co grający ma na ekranie i czym gra.
Wierutne bzdury Waść opowiadasz. Broker nie ma pojęcia na jakiej zasadzie działa EA, i co masz na ekranie, a problemy z testami wynikają z innych przyczyn.

Masz prawo tak myśleć , jesteś wolnym człowiekiem. Jednak ja mam doświadczenie i praktykę. W czasie kiedy pracowałem dla ubezpieczyciela bywałem na różnych szkoleniach w ciekawych miejscach do których Ty szybko nie wejdziesz. Choć by w Warszawskiej siedzibie XTB, dlatego nigdy u nich nie zagram... . Możesz mnie skrytykować jak chcesz, ale to tylko słowa człowieka nieświadomego.
Dobre, można się pośmiać. Kolega niedawno na forum , więc może wielu osób nie znać i nie wie komu zarzuca ignorancję. Brzmi to tak, jakby Mały Jarek (ten od kota) pouczał Wielkiego Leszka (tego od Danuśki) jak się robi dzieci. Jeżeli coś wiesz w tym temacie, to to powiedz lub pokaż - będziesz wiarygodny, tak jak green7 (on już pokazał). Póki co, to jesteś przedstawicielem bardzo fajnej dziedziny nauki stworzonej przez Jana Tadeusza Stanisławskiego - Mniemanologii Stosowanej. Sam tworzysz piekiełko, na które narzekasz... "Wiem, ale nie powiem..." Nie bądź taki Harry Potter i podziel się tą wiedzą tajemną, jeżeli takową posiadasz i jest ona taka tajemna i powalająca.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Nie moja działka więc nie wiem czy to coś wnosi do dyskusji niemniej widziałem program co prawda trzeba go zainstalować na kompie i broker sam całowicie steruje Twoim rachunkiem łącznie z aktualnym podgląem co w danej chwili robisz......WIDZIAŁEM to na własne OCZY.Nie wiem czy jest jakiś trik aby to zrobić lepiej bez instalowania takiego prpgramu.Może fachowcy z naszego forum się wypowiedzą co o tym sądzą?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

ja do takich celow korzystam z vnc, ale tak jak napisales musisz go zainstalowac na kompie :D malo ze rachunkiem streuje calym kompem

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

zz to nie w temacie z pierwszej strony ;) czy wy macie jakąś manie prześladowczą czy co :wink:

ps. nic nowego, nic dziwnego...

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

zz pisze:trzeba go zainstalować na kompie i broker sam całowicie steruje Twoim rachunkiem łącznie z aktualnym podgląem co w danej chwili robisz......WIDZIAŁEM to na własne OCZY.
zz: sprecyzujmy: widziałeś program tak ogólnie,(że można tak robić) czy rzeczywiście widziałeś program u brokera sterującego komputerem klienta ?

Mniemam, że OGÓLNIE widziałeś taki program - a to nic nowego bo takich programów są dziesiątki jeśli nie setki.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze:Mniemam, że OGÓLNIE widziałeś taki program - a to nic nowego bo takich programów są dziesiątki jeśli nie setki.
Broki mają radminy itp do testowania serwera z poziomu mt4 na zdalnym kompie.. ma to jakieś uzasadnienie, gdyby mi jakiś brok przejął kontrolę .. próbował . . chyba nie trzeba tłumaczyć co to oznacza i co powinno się robić.
Więc nie wydaje mi się, by było inaczej w sensie ew. "prezentacji" możliwości kontroli zdalnej.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ