Upublicznienie EA a brokerzy
Można to sprawdzić samemu analizując egzekucję zleceń.Level6 pisze:Czy pytaliście swojego brokera czy wykorzystuje Virtual Dealer?
Dla VD nie ma znaczenia gdzie i jak jest zainstalowany klient mt4. VD działa po stronie serwera i z poziomu klienta nie można go obejść.Level6 pisze:Jak się dowiecie, to będziecie jeszcze raz czym prędzej instalowali swoje platformy i zmieniali sposób obsługi swoich kont.
Weź może i:Level6 pisze:Dla nowych lub nieobeznanych zamieszczam małe screeniki. Czy pytaliście swojego brokera czy wykorzystuje Virtual Dealer? Czy wiecie jakie jeszcze nakładki oferuje ten soft? Jak się dowiecie, to będziecie jeszcze raz czym prędzej instalowali swoje platformy i zmieniali sposób obsługi swoich kont.
a) przeczytaj instrukcje do VD. Będziesz wiedział co oferuje ten soft, i to że grając na dłuższych TF nie ma on znaczenia. Ma znaczenie jeśli skalpujesz.
b) poczytaj sobie coś o architekturze klient-serwer, może trochę Ci się rozjaśni ....
c) przestań bredzić. To że zainstalujesz sobie platformę na innej ścieżce nijak nie wpłynie na to jak broker będzie obsługiwał Twoje zlecenia. VD działa po stronie serwera brokera i jeśli jest włączony to działa zawsze, niezależnie od tego co masz na ekranie komputera, gdzie zainstalujesz platformę i jaka jest pogoda za oknem.
W skrócie rzecz ujmując to co piszesz to tak jakbyś otwierając dajmy na to stronę lotto.pl oczekiwał całkiem innej zawartości w zależności od tego na jakiejś ścieżce zainstalujesz przeglądarkę. Zapewniam Cię: niezależnie od ścieżki/dysku/komputera gdzie znajduje się przeglądarka wyniki dzisiejszego losowania nie ulegną zmianie

Ale dyrdymały .. http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 565#171565Level6 pisze:Kto ma zainstalowanego MT4 w standardowej ścieżce instalacyjnej? 99% klientów.
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 520#170520
heh.. wiec po co snujesz takie fantazje ?Level6 pisze:Broker ma takie możliwości, tylko po co skoro są prostsze metody na zabicie klienta.
Ostatnio zmieniony 01 lip 2010, 17:24 przez reptile, łącznie zmieniany 2 razy.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Hej Panowie! Czy naprawdę uważacie mnie za takiego laika jak piszecie? Ku..wa, przecież wiem, że nikt z pracowników nie będzie się Wam włamywał do chałupy albo Was śledził w samochodzie żeby dostać się do komputera.
Ja Wam piszę, że to jest wykonalne i wcale nie musicie w to wierzyć. Wasza sprawa. I tak jak ten, który wie jak powiązać kwotowania dwóch brokerów Wam tego nie zdradzi jacy to brokerzy, tak ja też tego nie napiszę z przyczyn oczywistych. I możecie mnie bluzgać i co tam jeszcze macie w zanadrzu.
Piszecie o rekwotach, o realizacji zleceń, o ty z czego takie sytuacje mogą wynikać, to podaję przykład VD. Powtórzyłem, przyznaję przeoczyłem post Cyb'a itd.
Co mi po architekturze klient - serwer? Co ma wspólnego ścieżka zainstalowania platformy z obsługą zleceń. Nic. Ma natomiast wiele wspólnego aby uzyskać informacje. Klient - Serwer, to właśnie jest to.
Wiele rzeczy można zrobić zdalnie bazując na Klient - Serwer. Broker ma takie możliwości, tylko po co skoro są prostsze metody na zabicie klienta.
Ja Wam piszę, że to jest wykonalne i wcale nie musicie w to wierzyć. Wasza sprawa. I tak jak ten, który wie jak powiązać kwotowania dwóch brokerów Wam tego nie zdradzi jacy to brokerzy, tak ja też tego nie napiszę z przyczyn oczywistych. I możecie mnie bluzgać i co tam jeszcze macie w zanadrzu.
Piszecie o rekwotach, o realizacji zleceń, o ty z czego takie sytuacje mogą wynikać, to podaję przykład VD. Powtórzyłem, przyznaję przeoczyłem post Cyb'a itd.
Co mi po architekturze klient - serwer? Co ma wspólnego ścieżka zainstalowania platformy z obsługą zleceń. Nic. Ma natomiast wiele wspólnego aby uzyskać informacje. Klient - Serwer, to właśnie jest to.
Wiele rzeczy można zrobić zdalnie bazując na Klient - Serwer. Broker ma takie możliwości, tylko po co skoro są prostsze metody na zabicie klienta.
Widzisz, to też da się zrobić. Tak samo jak sklonować Twojego SIMa od komórki albo podsłuchiwać Cię podszywając się pod BTSa itd.green7 pisze:tak jakbyś otwierając dajmy na to stronę lotto.pl oczekiwał całkiem innej zawartości
Weź proszę przeczytaj mój post skierowany do ExcelFx w sprawie pisania pierdół. Masz coś sensownego do powiedzenia to się podziel nie to .............Level6 pisze:Ja Wam piszę, że to jest wykonalne i wcale nie musicie w to wierzyć. Wasza sprawa. I tak jak ten, który wie jak powiązać kwotowania dwóch brokerów Wam tego nie zdradzi jacy to brokerzy, tak ja też tego nie napiszę z przyczyn oczywistych. I możecie mnie bluzgać i co tam jeszcze macie w zanadrzu.
brak słów... co ma piernik do wiatraka? chcesz nas oświecić to napisz konkretnieLevel6 pisze:Widzisz, to też da się zrobić. Tak samo jak sklonować Twojego SIMa od komórki albo podsłuchiwać Cię podszywając się pod BTSa itd.

A tak wogóle to już z tego tematu chyba nic nie będzie więc może jakiś moderator go usunie przy okazji(zgłaszać nie będę)
Pozdrawiam
To ma piernik do wiatraka, że chcesz wszystko podane na talerzu. Przecież to k... proste jak budowa cepa. Czego nie wiesz? O co chodziło? Chodziło o to, że jeśli wchodzisz na stronę lotto.pl, to może Ci się wyświetlić strona forex.nawigator.biz z podszytą lokalizacją. Takie trudne?Ciekawy pisze:co ma piernik do wiatraka?
To samo z klonowanymi SIMami. Daj mi swojego SIMA a ja Ci go zwrócę po 1 dniu i od tej pory będziesz miał 1000000000 x większe rachunki a na bilingach będziesz widniał Ty.
Podsłuchiwanie przez podszywanie pod BTSa jest też proste.
Chodzi o to, że mając do czegokolwiek dostęp na bazie klient - serwer można wiedzieć wszystko o komputerze o ile zarządza się serwerem. Nie ma innej opcji.
Zaufasz byłemu ADM działu IT (ponad 450 osób)?
Z mojej strony koniec. Nie chce mi się Was przekonywać bo niby po co? Masz Skype albo Twoja żonka/dziewczyna używa gadu-gadu? Odinstaluj to! Dlaczego? Może kiedyś się spotkamy, to zobaczysz ale odinstaluj to tak samo jak Google Chrome.
ostatnio takie stwierdzenia są dość częste. Jest jeszcze lepsze - idź się uczyć.. ale pytanie brzmi gdzie? u Ciebie? Na innych forach? Czy tam gdzie się szybko - jak to napisałeś - nie dostaniemy? Ku... wiesz więcej - podziel się - nie chcesz - zamknij się. Grasz teraz rolę pokrzywdzonego chłopczyka, który zarabia grube dolary... który wiele mówi ale tak na prawdę na słowach się kończy.. Era fixatora minęła pojawił się następny co wie... ale nie będzie się dzielił bo forum nie jest do tego miejscem odpowiednim. Więc ja znowu się pytam, gdzie takie niedouczone osoby mają szukać owej magicznej tajemnej wiedzy? w miejscach niedostępnych? no kiddin..ExcelFx pisze:hhehehe zaczyna się Polskie piekiełko to takie nasze typowe skakanie do gardła. A z dyskusji nic nie zostało, bo ot ktoś wie więcej, to trzeba go zgnoić do swojego poziomu.