Upublicznienie EA a brokerzy

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Upubliczniać .. heh, ale co ? EA oprate o stochastic RSI ? Astro ? :o
Cały rynek musiałby grać pod taką zyskowną strategię .. nie mówie o skalpie po 5 lub zbieraniu 10,15 lub 20 pips...
ExcelFx pisze:Bajki to może ty opowiadasz a o forexie to wiesz mało.
Uważasz, że jest coś czego nie wiem, nie wiemy a powinniśmy? :roll:
5 stron o niczym :D

@ autor .. upubliczniaj .. jak coś będzie nie wg planu .. to 2 EA zachowaj dla siebie :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

zz pisze:Nie napisałem że te wskażniki nie tylko głupiały lecz takie silne wskażniki jak DMI dawały sygnały przeciwne więc wnioskuję na tym przykładzie że automaty też mogły dawać sygnały przeciwne do trendu........
Nie wiem jaki miałeś konkretnie wskaźnik ale ogólnie DMI nie zależy od ilości ticków. Z tego co widzę do obliczeń brane są ceny lo, hi, plus średnie. Wskaźnik nie zmieni się więc jeśli będziesz miał więcej/mniej ticków, ale wtedy gdy ustalają one nowe poziomy lo/hi ...
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

green7 pisze:Z tego co widzę do obliczeń brane są ceny lo, hi, plus średnie. Wskaźnik nie zmieni się więc jeśli będziesz miał więcej/mniej ticków, ale wtedy gdy ustalają one nowe poziomy lo/hi ...
Tak.Tylko jeżeli przez ilość ticków zmienią się parametry a wież mi widziałem jak silne wskażniki trendu np. DZIENNY DMI zmieniały się z powodu 2-4 pipsów...to jest szok dodatkowo były to ruchy beztransakcyjne ponieważ jak w tych trikach chciałem kupić to się nie dało..... :lol:

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

ExcelFx pisze:hhehehe zaczyna się Polskie piekiełko to takie nasze typowe skakanie do gardła.
kurcze kończy zawsze się tak samo bo:
1. ktoś wyraża swoją opinię - niekoniecznie jakkolwiek sensowną
2. inne osoby zaczynają prosić o jakieś argumenty potwierdzające sens ww opinii
3. pomimo wielokrotnych próśb brak argumentów......
reptile pisze:@ autor .. upubliczniaj .. jak coś będzie nie wg planu .. to 2 EA zachowaj dla siebie
Reptile nie mam co upubliczniać - pytałem z ciekawości. Byłem/jestem ciekaw czy są z tym związane jakiekolwiek zagrożenia dla skuteczności EA. Do brokerów nawet MM nic póki co nie mam - jak tracę to tylko przez siebie jak zarabiam to tak samo :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

ExcelFx pisze:hhehehe zaczyna się Polskie piekiełko to takie nasze typowe skakanie do gardła. A z dyskusji nic nie zostało, bo ot ktoś wie więcej, to trzeba go zgnoić do swojego poziomu.
jak dla mnie nie reprezentujesz soba zadnego poziomu, i bez problemu moge sie do niego dostosowac (w twoim mniemaniu musze sie podciagnac do niego)

wiec prosze o to wspinam sie na twoj poziom:

Kolega z pewnej firmy ktora obraca miliardami $ powiedzial mi ze firma metaquotes ma backdora, przez ktorego sciaga wszystkie EA ktore dzialaja pod kazdym mt4, przykro mi ale nie moge napisac nic wiecej bo forum to nie miejsce na takie informacje

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

ExcelFx pisze:hhehehe zaczyna się Polskie piekiełko to takie nasze typowe skakanie do gardła. A z dyskusji nic nie zostało, bo ot ktoś wie więcej, to trzeba go zgnoić do swojego poziomu.
Pełna zgoda, na zagranicznych forach jakoś nie spotykam się z postami typu:
...wiem coś bardzo bardzo ważnego ale nie mogę powiedzieć co to jest a każdego kto kwestionuje moją wiedzę nazwę za krótkim nic nie wiedzącym bajkopisarzem, nawet nie próbując wcześniej się dowiedzieć kto to jest i jaki ma dorobek

Może się mylę ale takie wypowiedzi to nic więcej jak celebrowanie rozbuchanego ego bez jakiegokolwiek wkładu merytorycznego. Po co komu informacja, że jest coś lecz niewiadomo co i gdzie? Jeśli nie umiesz się komunikować inaczej to faktycznie nie ma sensu uczestniczenie w dyskusjach. To co zobaczyłeś i jak się przed tym zabezpieczyć nie jest żadną wiedzą tajemną co łatwo sprawdzić przeglądając forum. Jeśli chcesz o tym podyskutować przestań używać inwektyw i pisz konkrety.
Ciekawy pisze:nie mam co upubliczniać - pytałem z ciekawości. Byłem/jestem ciekaw czy są z tym związane jakiekolwiek zagrożenia dla skuteczności EA
Myślę, że są ale to zależy też od charakteru EA, brokera u którego się gra i pewnie kilku innych czynników. Na forum leży kilka bardzo fajnych EA a jakoś nie słyszy się, żeby ktoś miał większe kłopoty przez to, że są publicznie dostępne więc nie ma co popadać w zbytnią paranoję, choć oczywiście ostrożności nigdy nie za wiele ;)
Obrazek
Unfortunately, more to come

ExcelFx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ExcelFx »

HEHEHE
Śmieszy mnie te wasze dąsanie :D

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

zz pisze:Tak.Tylko jeżeli przez ilość ticków zmienią się parametry a wież mi widziałem jak silne wskażniki trendu np. DZIENNY DMI zmieniały się z powodu 2-4 pipsów...to jest szok dodatkowo były to ruchy beztransakcyjne ponieważ jak w tych trikach chciałem kupić to się nie dało....

Parametry DMI NIE mogą się zmienić od "ilości ticków". Mogą się zmienić, jeśli osiągnięte będzie nowe LO, HI dnia czy TF jaki analizujesz.
DMI zmieni się tak samo jak będziesz miał np. 1 tick o cenie 1.1234 będącej nowym minimum jak i milion ticków o tej samej cenie.

Znaczenie ma nie ilość ticków a osiągnięcie nowych minimów/maximów. To czym mówisz wynika z tego, że broker z mniejszą ilością ticków będzie zwykle miał wykresy bardziej "wygładzone", świece będą mieć krótsze cienie i minima/ maksima mogą być rzadziej zmieniane. Ale to po prostu taki urok danego datafeedu/brokera, a nie żadna manipulacja ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

xpep pisze:Kolega z pewnej firmy ktora obraca miliardami $ powiedzial mi ze firma metaquotes ma backdora, przez ktorego sciaga wszystkie EA ktore dzialaja pod kazdym mt4, przykro mi ale nie moge napisac nic wiecej bo forum to nie miejsce na takie informacje
No i teoria spiskowa się zaczyna ;)
No i jednocześnie rozwiązało to zagadkę skąd się biorą roboty na sprzedaż,
i nikt nie potrafi powiedzieć o nich jak działają ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Level6
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Level6 »

Pamiętajcie! WY jesteście klientem a broker Hostem i wszystko co się wiąże z administracją Waszego konta jest znane brokerowi. WSZYSTKO! Na tym polega ten biznes. Nie wygra i nie będzie wygrywał ten, kto nie będzie sprytniejszy od brokera. Wydaje się Wam, że inwestujemy. Tak. Inwestujemy, ale w Matrix'ie.

Kto ma zainstalowanego MT4 w standardowej ścieżce instalacyjnej? 99% klientów.

Dla nowych lub nieobeznanych zamieszczam małe screeniki. Czy pytaliście swojego brokera czy wykorzystuje Virtual Dealer? Czy wiecie jakie jeszcze nakładki oferuje ten soft? Jak się dowiecie, to będziecie jeszcze raz czym prędzej instalowali swoje platformy i zmieniali sposób obsługi swoich kont.

Szyderstwo brokerów nie zna granic. Oni muszą zarabiać a zarabiają na nas.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ