Ubezpieczenie zdrowotne
- Janek Trader
- Pasjonat
to może na forum znaleźliby się pracodawcy, +100 czy 200 za przysługę miesięcznieSzykownyJac pisze:jak masz jakiegoś znajomego który prowadzi działalność gospodarczą to niech Cię zatrudni na 1/4 umowa zlecenie a Ty zwrócisz mu koszty jakie poniesie.. Chyba ze można np. na 1/8 wtedy koszty byłyby jeszcze mniejsze ale nie jestem pewien w 100% jak to działa.. tak przy okazji może ktoś ogarniający temat by się wypowiedział miło by było ;D
Pozdrawiam.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Jak pogrzebiesz po necie, to zobaczysz że opinie PUPów na ten temat są podzielone, więc Twój PUP może zinterpretuje inaczej. 
Ale generalnie i tak lipa z byciem bezrobotnym, bo podobno trzeba się meldować co chwilę i zgłaszać wyjazdy za granicę. Do tego jak kilka razy z rzędu odrzucisz propozycję pracy to najnormalniej odbierają Ci ten status.
Nie wiem jeszcze jak ja zrobię, bo mam póki co darmowy NFZ (student), ale i tak chodzę prywatnie ze względu na czas i jakość obsługi.
Najchętniej w ogóle nie korzystałbym z NFZ i przeszedł na prywatną składkę albo leczenie się na bieżąco "z funduszu awaryjnego", ale podobno przy jakiś poważnych zachorowaniach to koszty leczenia prywatnie są kosmiczne. Orientuje się ktoś o jakie kwoty chodzi? Bo z tego co w mediach mówią to NFZ też często się wypina na swoich klientów w przypadku kosztownego leczenia i im odmawiają refundacji. Jest tu ktoś kto przeszedł w pełni na prywatne leczenie w PL?
A tu takie małe nawiązanie do tematu: http://www.youtube.com/watch?v=njuqQFRBcV4

Ale generalnie i tak lipa z byciem bezrobotnym, bo podobno trzeba się meldować co chwilę i zgłaszać wyjazdy za granicę. Do tego jak kilka razy z rzędu odrzucisz propozycję pracy to najnormalniej odbierają Ci ten status.
Nie wiem jeszcze jak ja zrobię, bo mam póki co darmowy NFZ (student), ale i tak chodzę prywatnie ze względu na czas i jakość obsługi.
Najchętniej w ogóle nie korzystałbym z NFZ i przeszedł na prywatną składkę albo leczenie się na bieżąco "z funduszu awaryjnego", ale podobno przy jakiś poważnych zachorowaniach to koszty leczenia prywatnie są kosmiczne. Orientuje się ktoś o jakie kwoty chodzi? Bo z tego co w mediach mówią to NFZ też często się wypina na swoich klientów w przypadku kosztownego leczenia i im odmawiają refundacji. Jest tu ktoś kto przeszedł w pełni na prywatne leczenie w PL?
A tu takie małe nawiązanie do tematu: http://www.youtube.com/watch?v=njuqQFRBcV4

-
- Gaduła
witam
Optymalny jest krus, za 114 zl miesiecznie mamy emerytalne, rentowe, zdrowotne no i chorobowe. Ja ubezpieczylem sie w krusie jako wspolwlasciciel malutkiej dzialki rolnej na ktorej stoi dom. Jest to ubezpieczenie dobrowolne na wniosek, trzeba sie tylko zadeklarowac ze cos tam bedzie roslo i jakis niby dochod z tego bedzie, u mnie rosną 2 jablonie,wisnia, sloneczniki i malina. Jedyny problem ze pracowac wtedy mozna tylko na czarno lub na umowe o dzielo, umowa zlecenia juz jest podzusuowana. Ale czy ktos jeszcze wierzy w ZUS ?
Optymalny jest krus, za 114 zl miesiecznie mamy emerytalne, rentowe, zdrowotne no i chorobowe. Ja ubezpieczylem sie w krusie jako wspolwlasciciel malutkiej dzialki rolnej na ktorej stoi dom. Jest to ubezpieczenie dobrowolne na wniosek, trzeba sie tylko zadeklarowac ze cos tam bedzie roslo i jakis niby dochod z tego bedzie, u mnie rosną 2 jablonie,wisnia, sloneczniki i malina. Jedyny problem ze pracowac wtedy mozna tylko na czarno lub na umowe o dzielo, umowa zlecenia juz jest podzusuowana. Ale czy ktos jeszcze wierzy w ZUS ?
chyba nie jest tak źleSzybkiSzmal pisze:Z tego co słyszałem tomografia kosztuje pare tysięcy więc powodzenia

Kod: Zaznacz cały
L.p.
Badania Tomografii Komputerowej Cena
1 Głowa bez kontrastu 270,00 zł
2 Głowa z kontrastem 320,00 zł
3 Angio-TK naczyń mózgowych 390,00 zł
4 Twarzoczaszka 320,00 zł
5 Kość skroniowa - uszy 350,00 zł
6 Zatoki oboczne nosa 300,00 zł
7 Oczodoły bez kontrastu 270,00 zł
8 Oczodoły z kontrastem 320,00 zł
9 Przysadka 320,00 zł