Ubezpieczenie zdrowotne

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Masz gdzieś ten link ?

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Chore, bo to czy będę miał zysk za dany miesiąc, wiem gdy skończę miesiąc...

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

SzykownyJac pisze:jak masz jakiegoś znajomego który prowadzi działalność gospodarczą to niech Cię zatrudni na 1/4 umowa zlecenie a Ty zwrócisz mu koszty jakie poniesie.. Chyba ze można np. na 1/8 wtedy koszty byłyby jeszcze mniejsze ale nie jestem pewien w 100% jak to działa.. tak przy okazji może ktoś ogarniający temat by się wypowiedział miło by było ;D

Pozdrawiam.
to może na forum znaleźliby się pracodawcy, +100 czy 200 za przysługę miesięcznie :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
psV
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: psV »

Jak pogrzebiesz po necie, to zobaczysz że opinie PUPów na ten temat są podzielone, więc Twój PUP może zinterpretuje inaczej. :)
Ale generalnie i tak lipa z byciem bezrobotnym, bo podobno trzeba się meldować co chwilę i zgłaszać wyjazdy za granicę. Do tego jak kilka razy z rzędu odrzucisz propozycję pracy to najnormalniej odbierają Ci ten status.
Nie wiem jeszcze jak ja zrobię, bo mam póki co darmowy NFZ (student), ale i tak chodzę prywatnie ze względu na czas i jakość obsługi.
Najchętniej w ogóle nie korzystałbym z NFZ i przeszedł na prywatną składkę albo leczenie się na bieżąco "z funduszu awaryjnego", ale podobno przy jakiś poważnych zachorowaniach to koszty leczenia prywatnie są kosmiczne. Orientuje się ktoś o jakie kwoty chodzi? Bo z tego co w mediach mówią to NFZ też często się wypina na swoich klientów w przypadku kosztownego leczenia i im odmawiają refundacji. Jest tu ktoś kto przeszedł w pełni na prywatne leczenie w PL?

A tu takie małe nawiązanie do tematu: http://www.youtube.com/watch?v=njuqQFRBcV4
:mrgreen:

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Z tego co słyszałem tomografia kosztuje pare tysięcy więc powodzenia :mrgreen:
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

justFXget
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: justFXget »

witam

Optymalny jest krus, za 114 zl miesiecznie mamy emerytalne, rentowe, zdrowotne no i chorobowe. Ja ubezpieczylem sie w krusie jako wspolwlasciciel malutkiej dzialki rolnej na ktorej stoi dom. Jest to ubezpieczenie dobrowolne na wniosek, trzeba sie tylko zadeklarowac ze cos tam bedzie roslo i jakis niby dochod z tego bedzie, u mnie rosną 2 jablonie,wisnia, sloneczniki i malina. Jedyny problem ze pracowac wtedy mozna tylko na czarno lub na umowe o dzielo, umowa zlecenia juz jest podzusuowana. Ale czy ktos jeszcze wierzy w ZUS ?

b3at
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: b3at »

SzybkiSzmal pisze:Z tego co słyszałem tomografia kosztuje pare tysięcy więc powodzenia :mrgreen:
ale to chyba calego ciala? ;D

dzieki za odpowiedzi ;] smiesznie takie kombinowanie wyglada, tylko pewnie mniej smiesznie jest na starosc...

Awatar użytkownika
kris007
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kris007 »

SzybkiSzmal pisze:Z tego co słyszałem tomografia kosztuje pare tysięcy więc powodzenia
chyba nie jest tak źle :)

Kod: Zaznacz cały

L.p. 
  Badania Tomografii Komputerowej  Cena 

1 Głowa bez kontrastu   270,00 zł 
 2 Głowa z kontrastem  320,00 zł 
 3 Angio-TK naczyń mózgowych    390,00 zł  
 4 Twarzoczaszka  320,00 zł 
 5 Kość skroniowa - uszy  350,00 zł 
 6 Zatoki oboczne nosa   300,00 zł 
 7 Oczodoły bez kontrastu  270,00 zł 
 8 Oczodoły z kontrastem   320,00 zł 
 9 Przysadka  320,00 zł  
10 Kręgosłup - 1 odcinek bez kontrastu   300,00 zł 
11 Kręgosłup - 1 odcinek z kontrastem   350,00 zł 
12 Szyja /krtań/ nosogardło   380,00 zł 
13 Klatka piersiowa  380,00 zł 
14 Jama brzuszna  350,00 zł 
15 Miednica  350,00 zł 
16 Jama brzuszna z miednicą  400,00 zł 
17 Angio - TK   390,00 zł 
18 Kończyny, stawy bez kontrastu  270,00 zł 
19 Kończyny, stawy z kontrastem   320,00 zł 
20 Krótkotrwałe znieczulenie dożylne   150,00 zł 
21 Opłata za dodatkowe wydrukowanie badania na kliszy   25,00 zł 

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

prywatne ubezp obejmują zazawyczaj banalne leczenie....nikt za 99 zł nie da Ci full wypasu bo to po prostu się nie kalkuluje.....dopóki żyjemy w socjalistycznym kraju to korzystajcie z "dobrodziejstw" NFZ

ODPOWIEDZ