Trigon Dom Maklerski S.A.

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dzięki Kovis lecz mnie o skalpowanie nie chodzi.Jestem zwykłym szarym inwestorem który gra na trendach średnioterminowych i chce na razie utrzymać trafność na poziomie 60 %.Problem polega na tym że jeżeli takich trendów np, w miesiącu masz np. 10 aby uzyskać 60 % musisz mieć 6 trafień jeżeli na to nałoży się jeden rekwot to jestem ugotowany.
A tak niestety mi się zdarza i jeżeli rynek mi ucieknie chociaż jeden raz to po zawodach.

Pozdrawiam.

Dodano po 7 minutach:

Tak się zastanawiam czy nie lepiej ryzykować poślizg w górę na STP jak otworzy po plus 40-50 pip to zamknąć w okolicy zera niż ryzykować że przez rekwot rynek mi ucieknie?.
Tak jak wyżej dla mnie najgorsze są rekwoty nawet rzadkie.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

zz pisze:Jestem zwykłym szarym inwestorem który gra na trendach średnioterminowych i chce na razie utrzymać trafność na poziomie 60 %.Problem polega na tym że jeżeli takich trendów np, w miesiącu masz np. 10 aby uzyskać 60 % musisz mieć 6 trafień jeżeli na to nałoży się jeden rekwot to jestem ugotowany.
To ile Ty ugrywasz na tych średnioterminowych trendach, otwierając jak piszesz pozycje przy spokojnym rynku, że jeden requot robi różnicę ?
Przy średnim terminie kilkanaście pipsów w tą czy w tamtą przecież różnicy nie zrobi - pozycja i tak będzie "trafiona". No chyba, że inaczej rozumiesz "średnioterminowo".
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

green7 pisze:To ile Ty ugrywasz na tych średnioterminowych trendach, otwierając jak piszesz pozycje przy spokojnym rynku, że jeden requot robi różnicę ?
Jak pisałem wcześniej nic nie chcę ugrywać...,zależy mi tylko na utrzymaniu 60% skuteczności....Zyski tu nie mają nic do rzeczy.
green7 pisze:że jeden requot robi różnicę ?
W tej sytuacji gdy masz z 10 trendów miesięcznie i dziwnym trafem rekwot zdarza się gdy zaczyna się trend ... w sytuacji gdy muszę trafić 6 trendów 1 rekwot w takiej sytuacji powoduje cały miesiąc mojej pracy na darmo.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

zz pisze: W tej sytuacji gdy masz z 10 trendów miesięcznie i dziwnym trafem rekwot zdarza się gdy zaczyna się trend ... w sytuacji gdy muszę trafić 6 trendów 1 rekwot w takiej sytuacji powoduje cały miesiąc mojej pracy na darmo.
Nie no....jak zaczyna się trend i dostajesz requota to wchodzisz znowu. Nawet jak będziesz miał 10 requotòw to przy średnioterminowej grze nie zrobi to rożnicy - w koncu przeciez wejdziesz.... No chyba ze masz strasznie kiepskiego
broka lub lacze
Green
Obrazek
Obrazek

zz
Maniak
Maniak

Pytanie jak zrobić najtaniej przelew w Euro.
Dostałem taką informację cytuję///

Wpłata środków

W celu zasilenia rachunku w Forex DoAkcji należy wpłacić środki pieniężne na indywidualny rachunek bankowy, którego numer otrzymali Państwo w momencie podpisywania umowy.

Możliwe jest dokonanie wpłaty w kasie w dowolnym oddziale Banku Handlowego w Warszawie S.A. (Citibank) lub przekazanie środków przelewem bankowym. W przypadku wpłaty gotówkowej bank może pobrać opłatę zgodną z Taryfą prowizji i opłat bankowych dla klientów Banku Handlowego w Warszawie S.A.

Ze względu na fakt, że rachunki bankowe są prowadzone w EUR, zwracamy uwagę, że w przypadku dokonania przelewu w walucie innej niż EUR, bank dokona automatycznej operacji przewalutowania wpłaconych środków.

Optymalny sposób zasilenia konta to przelew SEPA.////

Czyli jeżeli wpłacamy do Citi gotówkowo to pobierają opłaty a jeżeli przelewem to nie?.Jakie są Wasze doświadczenia z SEPA?.
Jak to wszystko zrobić optymalnie aby nas nie wydymali?.

Pozdrawiam.

Ps. jeżeli to jest w Polskim banku Citi a Warszawie to chyba nie powinno być opłat?.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zz pisze:Jakie są Wasze doświadczenia z SEPA?.
SEPA to znakomita sprawa. Przelew w mBanku to koszt rzędu 5zł niezależnie od kwoty. Warunek to bank na terenie UE (+ Szwajcaria i inne) oraz transakcja wykonana w euro. Nie spotkałem się z brokerem, a raczej jego bankiem, który spełniał w/w warunki i nie przyjął przelewu SEPA.
Natomiast przewalutowanie standardowo - kradzież w biał dzień.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

raposo pisze:Nie spotkałem się z brokerem, a raczej jego bankiem, który spełniał w/w warunki
Tego nie rozumiem,czyżby były problemy?.
Czyja dobrze rozumiem że w takiej sytuacji przelew SEPA maksymalnie tam i z powrotem //wypłata// to te 5 zł?.
Czy ma znaczenie że bank jest w Polsce Citi Bank SA w Warszawie.

Pozdrawiam.

Ps. przypominam raposo o moim pytaniu na priv.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czyja dobrze rozumiem że w takiej sytuacji przelew SEPA maksymalnie tam i z powrotem //wypłata// to te 5 zł?.
Tam 5 zł, natomiast spowrotem już raczej nie. Mało który broker korzysta z SEPA przy wypłacie środków - czemu? Tego nie wiem.
zz pisze:Czy ma znaczenie że bank jest w Polsce Citi Bank SA w Warszawie.
Citi Bank oddział w Polsce jest na terenie UE? Tak.
Przelew będzie w euro? Tak.
Na 98% nie będzie problemu z SEPA. To miałem na myśli.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

Dzięki raposo,to teraz ich będę drążył jak to jest z powrotem.....

Pozdrawiam.

Ps. przypominam o moim pytaniu......

Dodano po 1 godzinach 18 minutach:

Ps. Tyle udało mi się dowiedzieć. Pieniądze które Pan wpłaca na nasze konto są przesyłane do naszego partnera zagranicznego, z tego tytułu kiedy dokonuje Pan wypłaty jest pobierana z rachunku kwota 35euro, które rekompensuje obydwa przelewy zagraniczne które musimy wykonać(wpłaty i wypłaty).

Co o tym sądzicie?.Czy z Waszych doświadczeń jest to konkurencyjne?.

Pozdrawiam.

Dodano po 1 godzinach 54 minutach:

Pytanie do forumowiczów grających na STP ,dzisiaj zawierałem transakcje na AUD/$ na MT-4 oraz porównywałem demo z STP Trigona wyszło 3 pipsy spredu taniej.WIEM to jest demo dlatego proszę osoby grające głównych walutach długo na STP czy też potwierdzają taką zależność?,czy taktować to jako podpuchę...?.Jakie są WAsze doświadczenia patrząc na to długoterminowo za i przeciw ponieważ dla mnie to co widzę jest szokiem.
Dobrze by było aby ktoś doświadczony się wypowiedział.

Pozdrawiam.

Dodano po 1 minutach:

Ps. piszę oczywiście o majorsach nie egzotykach.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

raposo pisze:Cytat:

Tam 5 zł, natomiast spowrotem już raczej nie. Mało który broker korzysta z SEPA przy wypłacie środków - czemu? Tego nie wiem.

Mój bank jak wysłałem przelew SEPA to pobrał 5 zł. Jak wpłacałem od brokera to jego bank pobrał 0. To zależy od banku - w jednym banku SEPA kosztuje 25 w innym 5 a w jeszcze innym 0 a niektóre banki wogóle nie obsługują tego typu przelewów (coraz mniej na szczęście). Wyraznie zanaczyłem że życzę sobie SEPA - w innym wypadku teoretycznie mogli wysłać pieniądze jako przelew zagraniczny.

ODPOWIEDZ