http://www.bankier.pl/wiadomosc/DM-Pene ... 42623.html
Wiecie coś na temat tej nowej platformy?.
Pozdrawiam.
Ps. w latach 90 korzystałem z ich usług i byłem zadowolony.
Trigon Dom Maklerski S.A.
- forexpolska
- Pasjonat
Już działają we współpracy z FXCM o to ich oferta: http://www.doakcji.pl/index.jsp?linkUrl ... ex_doakcji
No.....rewelacja naprawdę mile jestem zaskoczony.
Ja z tego biura korzystałem w latach dziewiędziesiątych i uważam że było to najlepsze w Polsce.
Czy jest ktoś na forum co może coś powiedzieć o ich partnerze FXCM?.Z tego co słyszałem to wspólnie tworzą płynność z D/Bankiem.Na pewno tworzyło by to nową jakość.
Pozdrawiam.
Dodano po 2 minutach:
Ps. czy można powiedzieć że jest to polski ECN?.
Cytuję....
Dzięki temu oferujemy:
* automatyczne wykonywanie zleceń Klienta bezpośrednio na rynku międzybankowym,
* inwestowanie bez rekwotowań,
Dodano po 1 minutach:
# handel bez ograniczeń w czasie publikacji ważnych danych ekonomicznych,
# możliwość wykorzystywania wszelkich strategii inwestycyjnych - łącznie ze skalpowaniem!
Dodano po 22 sekundach:
# możliwość wystawiania zleceń oczekujących z dowolnymi limitami ceny - również wewnątrz spreadu,
# możliwość otwierania dowolnie dużych pozycji,
# brak konfliktu interesów między Klientem a Domem Maklerskim - chcemy, aby nasi Klienci zarabiali!
Dodano po 53 sekundach:
możliwość hedgingu,
Dodano po 1 minutach:
Minimalna wpłata początkowa 300 EUR
Rekomendowana wpłata początkowa 10.000 EUR
Najmniejsza jednostka transakcyjna 10.000 jednostek walutowych
Standardowy lewar 100:1
średnia wartość pipsa 1 USD
Wykresy Zintegrowane z platformą transakcyjną - możliwość składania zleceń z okna wykresu
Waluta rachunku EUR
Platforma transakcyjna Pobierana z internetu, działająca w systemie Windows
Dodano po 2 minutach:
Ps. jeżeli to wszystko JEST PRAWDĄ to będziemy mieć Polskiego super brokera i proszę jeżeli to się potwierdzi,proszę moda o przyklejenie tego wątku ponieważ to znaczy prawdziwą rewolucję w Polsce.
Pozdrawiam.
Dodano po 9 minutach:
Ps. Proszę o podanie spredów na majorsach E/$,CHF/$,E/CHF,GBP/$ oraz czy i ile doliczją comision
Dodano po 34 minutach:
Mam POTWIERDZONĄ informację
Jest to broker STP.FXCM tworzy płynność oraz detal wspólnie z Deutsche Bankiem,jednocześnie ściśle współpracuje z jedenastoma największymi bankami na świecie jeżeli chodzi o płynność .
No nic.....
.Ja się idę upić ze szczęścia///wreszcie po dwudziestu latach......
///
A moda proszę o przyklejenie tego tematu.
Acha....spredy na E/$ ok. 2-2.2 pipsa,CHF/$ 2.8....
Ja z tego biura korzystałem w latach dziewiędziesiątych i uważam że było to najlepsze w Polsce.
Czy jest ktoś na forum co może coś powiedzieć o ich partnerze FXCM?.Z tego co słyszałem to wspólnie tworzą płynność z D/Bankiem.Na pewno tworzyło by to nową jakość.
Pozdrawiam.
Dodano po 2 minutach:
Ps. czy można powiedzieć że jest to polski ECN?.
Cytuję....
Dzięki temu oferujemy:
* automatyczne wykonywanie zleceń Klienta bezpośrednio na rynku międzybankowym,
* inwestowanie bez rekwotowań,
Dodano po 1 minutach:
# handel bez ograniczeń w czasie publikacji ważnych danych ekonomicznych,
# możliwość wykorzystywania wszelkich strategii inwestycyjnych - łącznie ze skalpowaniem!
Dodano po 22 sekundach:
# możliwość wystawiania zleceń oczekujących z dowolnymi limitami ceny - również wewnątrz spreadu,
# możliwość otwierania dowolnie dużych pozycji,
# brak konfliktu interesów między Klientem a Domem Maklerskim - chcemy, aby nasi Klienci zarabiali!
Dodano po 53 sekundach:
możliwość hedgingu,
Dodano po 1 minutach:
Minimalna wpłata początkowa 300 EUR
Rekomendowana wpłata początkowa 10.000 EUR
Najmniejsza jednostka transakcyjna 10.000 jednostek walutowych
Standardowy lewar 100:1
średnia wartość pipsa 1 USD
Wykresy Zintegrowane z platformą transakcyjną - możliwość składania zleceń z okna wykresu
Waluta rachunku EUR
Platforma transakcyjna Pobierana z internetu, działająca w systemie Windows
Dodano po 2 minutach:
Ps. jeżeli to wszystko JEST PRAWDĄ to będziemy mieć Polskiego super brokera i proszę jeżeli to się potwierdzi,proszę moda o przyklejenie tego wątku ponieważ to znaczy prawdziwą rewolucję w Polsce.
Pozdrawiam.
Dodano po 9 minutach:
Ps. Proszę o podanie spredów na majorsach E/$,CHF/$,E/CHF,GBP/$ oraz czy i ile doliczją comision
Dodano po 34 minutach:
Mam POTWIERDZONĄ informację
Jest to broker STP.FXCM tworzy płynność oraz detal wspólnie z Deutsche Bankiem,jednocześnie ściśle współpracuje z jedenastoma największymi bankami na świecie jeżeli chodzi o płynność .
No nic.....

A moda proszę o przyklejenie tego tematu.
Acha....spredy na E/$ ok. 2-2.2 pipsa,CHF/$ 2.8....
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
zzzz pisze:No nic..... Razz .Ja się idę upić ze szczęścia///wreszcie po dwudziestu latach...... Razz ///

A czy ich STP jest takie dobre to nie wiem..

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Ale gdzie tu rewelacja? Jest wielu STP (a FXCM na rynku od dawna), jedni lepsi, drudzy gorsi. Plus, że support polski ale niejeden broker już taki ma. A kont w PLN i tak nie ma, jedynie euro więc pewnie i tak wpłata idzie jako przelew zagraniczny.zz pisze:Jest to broker STP.FXCM tworzy płynność oraz detal wspólnie z Deutsche Bankiem,jednocześnie ściśle współpracuje z jedenastoma największymi bankami na świecie jeżeli chodzi o płynność .
No nic..... .Ja się idę upić ze szczęścia///wreszcie po dwudziestu latach...... ///
Spready takie sobie, dźwignia standardowa, wpłata początkowa niska ale i tak brak mikrolotów...

Kolejny zwykły broker (lub po prostu odświeżona wersja już istniejącego FXCM), ot co.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
reptile pisze:zz Laughing co Ty... pojawił się IB FXCM, czyli przetłumaczono ofertę z angielskiego na polski język.
Większość z nas nie zna perfekcyjnie technicznego angielskiego i gdy pojawią się jakiekolwiek poważne problemy jesteśmy ugotowani np. ja miałem tak że na starej platformie SAXOBANKU przez pomyłkę zamiast w MACD zamiast wbić 11 wbiłem przez pomyłkę 1 zwiesiło mi to platformę na prawie dwa tygodnie jednocześnie część pozycji niezabezpieczona,suport też nie potrafił z tym sobie poradzić...BRRRRR.....MASAKRA nawet w SAXO nie wiedzieli co się dzieje ,a miałem koleżankę koło siebie która zna angielsi//uczy w szkole///...pomyśleć co by było gdybym nie miał jej pod ręką...//// zawał..///. myślę że większość forumowiczów takich niespotykanych i niespodziewanych problemów się obawia....Ale gdzie tu rewelacja?
Spredy nie są rewelacyjne lecz czuję instynktownie że to będzie hit nad hity na polskim rynku ,spredy uważam że nie są najważniejsze,najważniejsza jest wiarygodność ,a z tego co słyszałem to system powiązań bankowych w tym przypadku jest niesłychanie wiarygodny co nie znaczy idealny....
Reasumując uważam że jest to super hit na który całe życie czekałem i w niczym nie ujmujący Waszemu Dukascopy BANK .
Pozdrawiam.
Dodano po 5 minutach:
Ps. Proszę zwrócić proszę uwagę na to cytuję///// wielkość zlecenia NIEOGRANICZONA/ możliwość otwierania dowolnie dużych pozycji, //////
A to akurat świadczy o firmie ale nie jest powiedziane, że gdyby znali polski to umieliby rozwiązać problemzz pisze:MASAKRA nawet w SAXO nie wiedzieli co się dzieje

Co do wiarygodności - zgadzam się. Jest istotna, mają solidnych partnerów jednak czy to już zapowiada hit...?
Dodano po 1 minutach:
W Nord Markets też ale co z tego jak niemal zawsze poślizgi były kilku-kilkunasto pipsowe... Ogólnie rzecz biorąc nie wszystko złoto co się świeci, pierw trzeba je ugryźć i zobaczyć czy się nie złamiezz pisze:Ps. Proszę zwrócić proszę uwagę na to cytuję///// wielkość zlecenia NIEOGRANICZONA/ możliwość otwierania dowolnie dużych pozycji, //////

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Jak ja miałem tam rachunek to nie było polskiego supportu..Jak wyżej nikomu tego nie życzę co wtedy przeszedłem.raposo pisze:Z resztą wiem, że są w Saxo Banku osoby mówiące po polsku -
Z tego co udało mi się dowiedzieć to współpracują już nimi ok. dwóch lat.Jest różnica czy informatycy, czy szerzej cały suuport banku czy BM współpracuje lata czy jest to przyuczona z ulicy po dwóch tygodniach Pani Kazia.......raposo pisze:Co do wiarygodności - zgadzam się. Jest istotna, mają solidnych partnerów jednak czy to już zapowiada hit...?

Pozdrawiam.
Dodano po 13 minutach:
raposo z Twojego doświadczenia od jakich mniej więcej kwot są takie poślizgi ?.W Nord Markets też ale co z tego jak niemal zawsze poślizgi były kilku-kilkunasto pipsowe
Z tego co ja słyszałem to takie rzeczy dzieją się od 50 mln.
Dodano po 5 godzinach 21 minutach:
Nic...../.
Dziwię się że nikt nie podnosi dyskusji odnośnie tego cytuję////
Poznaj różnicę w działaniu w modelach No Dealing Desk i Dealing Desk
Model NO DEALING DESK (np. Forex DoAkcji)
Zyskiem Domu Maklerskiego przy świadczeniu usługi jest kwota tzw. "pips markup", czyli niewielkiego poszerzenia spreadu walutowego w stosunku do różnicy kursów oferowanych bezpośrednio przez rynek międzybankowy. Pobierana jest zawsze w takiej samej wielkości (proporcjonalnie do wielkości transakcji) niezależnie od tego czy klient zarobił czy stracił na danej pozycji.
Chcemy, aby nasi Klienci zarabiali!
Nie istnieją żadne ograniczenia ze strony brokera, co do możliwości zawierania transakcji podczas publikacji ważnych danych makroekonomicznych. Klienci muszą się liczyć natomiast z dużą zmiennością na rynku ze względu na olbrzymią ilość transakcji zawieranych w tym czasie.
Brak rekwotowań - broker zarabia tylko na zawartej transakcji i nie ma żadnego interesu w tym, aby ograniczać możliwość handlowania przez klientów, tzn. opóźniać realizację zleceń i rekwotować ceny, także z racji tego, że nie zyskuje nic na stratach klientów.
oraz Model DEALING DESK (np. XTB, BossaFX)
* Zajęcie przeciwnej pozycji do klienta, licząc na jego stratę. Jeżeli dealer źle przewidzi zmianę ceny, będzie stosował m.in. poszerzanie spreadów albo/i rekwotowanie zleceń, aby zrekompensować poniesione straty.
* Wyczekiwanie na korzystniejsze ceny: Dealer realizuje zlecenia klienta z opóźnieniem po uzyskaniu lepszej ceny na rynku.
* Opóźnienia w oferowaniu cen transakcyjnych - Jeżeli cena rynkowa podąży w kierunku korzystnym dla dealera - pozwala na realizację transakcji po "starej" cenie; jeżeli podąży w kierunku niekorzystnym dla dealera - zastosuje rekwotowanie ceny.
Wielu brokerów wprowadza większe restrykcje w zakresie możliwości składania zleceń podczas publikacji danych makroekonomicznych. Dotyczy to m.in. obniżania limitu maksymalnej wielkości zleceń oraz podwyższania minimalnej odległości ceny realizacji zleceń oczekujących od aktualnej ceny rynkowej. Bardzo często stosowane są także poszerzania spreadów walutowych i opóźnienia w zawieraniu transakcji oraz rekwotowania.
Dealer decyduje, czy pozwolić klientowi na "wejście" w rynek i po jakiej cenie. Jeżeli cena uległa zmianie w sposób niekorzystny dla dealera, nie przyjmie zlecenia do realizacji tylko stosuje rekwotowanie ceny i oferuje kurs transakcyjny mniej korzystny dla klienta.
Zapraszam do dyskusji w tym ważnym temacie.....