Trigon Dom Maklerski S.A.

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

zz pisze: Yankee a co sądzisz o tej ofercie?.
Ja tu nic wybitnego nie widze... Ale bazuje tylko na tym co napisales w tym watku.
Jesli dla Ciebie polski support jest wazny i masz zaufanie do tej firmy to sprobuj.
Dla mnie jezyk nie jest zadnym kryterium i jest wiele brokerow zagranicznych o wyrobionej renomie. Jak ktos chce korzystac z polskich firm to na razie nie ma wiekszej konkurencji wiec i ciekawych warunkow brak. I z perspektywy firm dzialajacych obecnie uwazam to za jak najbardziej uzasadniona polityke.

A persektywa klienta wyglada mniej wiecej tak: ucz sie pan angielskiego albo nie marudz i plac wyzsze prowizje.
Ale jak juz ktos wczesniej zauwazyl coraz czesciej duzi brokerzy zatrudniaja polskojezycznych wiec powinno byc coraz lepiej

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Istotne pytanie do kolegów i koleżanek grających na STP...
Założyłem konto DEMO w Trigonie i przynajmniej jeżeli chodzi o demo jestem mega... :P zachwycony,ciekawe czy w realu też tak jest.No... ale do rzeczy
moje pytanie zauważylęm niesamowitą zależność jeżeli chodzi o STP myślę że ECN i Interbank będzie to samo,wracamy STP chodzi mi o to że spredy są ciut wyższe lecz jeżeli przyjdzie do zawierania realnych transakcji to jestem zachwycony i zdziwiony w stosunku do MT-4.. otóż zawieram transakcje na realnym koncie MT-4 oraz jednocześnie na STP i ku mojemu zdziwieniu transakcje na majorsach wchodzą mi na STP nawet o 2 pipsy mniej niż MT-4 przecież to jest szok!.Z czego to wynika?,że brokerzy MT-4 stosują Virutal Dealer Plug-in, czy może że jest to demo STP.
Jakie są Wasze doświadczenia?.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Skoro nie testowałeś tego na rachunku rzeczywistym to te testy są nic nie warte. Takie są moje doświadczenia ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

raposo pisze:Skoro nie testowałeś tego na rachunku rzeczywistym to te testy są nic nie warte. Takie są moje doświadczenia
Dlatego pytam kogoś bardziej doświadczonego,tym bardziej że testuję to na dwóch real MT-4 i ten STp..
raposo Masz doświaczenie z ECN nawet jesteś IB czy z Twojego doświadczenia na ECN zauważasz zauważasz też tą zależność?.

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

zz testujesz brokera STP na demo, a MT4 na realu i potem wyciągasz jakieś wnioski. Ja tylko mówię, że nie ma to żadnego sensu. Zrób oba testy na realu w dłuższym okresie czasu w róznych warunkach (duża/mała zmienność, różne wolumeny transakcji) i wtedy będzie to miało jakikolwiek sens.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zz
Maniak
Maniak

raposo pisze:rób oba testy na realu w dłuższym okresie czasu w róznych warunkach (duża/mała zmienność, różne wolumeny transakcji) i wtedy będzie to miało jakikolwiek sens.
Dlatego pytam forumowiczów z doświadczeniem ponieważ uważam że to jest ciekawy temat.
Ja teraz wyjeżdzam na dłużej i nie dam rady.
raposo prosiłem o twoje doświadczenia z ECN i MT-4 czy też zauważacie taką zależność.

Pozdrawiam.

Ps. pomijamy sytuacje ekstremalne mówimy o normalnej sytuacji rynkowej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie, nie zauważyłem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
raposo pisze:zz testujesz brokera STP na demo, a MT4 na realu i potem wyciągasz jakieś wnioski. Ja tylko mówię, że nie ma to żadnego sensu.
Raposo, dyskutowanie z ZZ nie ma sensu. Ten antydebilizm o którym cały czas prawi przydałby się właśnie jemu. Przetestować brokera na demo i stwierdzić, że jest się zachwyconym - nie ma co .... pełen profesjonalizm.

Najprościej zapodać temat na forum i czekać aż ktoś się wypowie, bo po co samemu ładować kase, robić testy, wyciągnąć wnioski, przedstawić je na forum .... lepiej niech to ktoś zrobi za mnie, bo "ja teraz wyjeżdzam na dłużej i nie dam rady."

ZZ kiedyś, jak pisałeś mało postów na forum miałeś większy szacunek wśród userów. Teraz to walisz posty jeden za drugim, gdzie kolejne są głupsze od poprzednich. Może faktycznie ten dłuższy wyjazd przyda Cię się bardzo.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ulysse
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ulysse »

zz pisze:Założyłem konto DEMO w Trigonie i przynajmniej jeżeli chodzi o demo jestem mega... zachwycony
zz wytłumacz mi jedną rzecz a obiecuję że przestanę się w tym wątku wypowiadać, bo mój stosunek do Trigonu już wyraziłem. Jak to się stało że przez tyle lat funkcjonowania FXCM ich nie zauważyłeś (mimo że są duuuużo bardziej widoczni w sieci niż Trigon) i nie zachwyciłeś się nimi, a zachwycasz się właśnie Trigonem, który sprzedaje dokładnie ten sam, nie swój produkt, co jak wiemy z obserwacji TMS i IDM przysparza tylko trudności użytkownikom (bo mają dodatkowego pośrednika w rozmowie z prawdziwym brokerem)? Wygląda to trochę jakbyś był IB.....

A odnośnie realizacji zleceń - zarówno w trakcie dużej zmienności jak i w normalnych warunkach, to z moich doświadczeń wynika że u znanych brokerów MT4 (takich jak FxPro np.) wcale nie jest gorzej niż w FXCM (co nie znaczy że jest idealnie :) )
Testowałem w realu i uważam że to ich STP jest tylko chwytem marketingowym i niewiele to wnosi do praktycznego tradingu. Natomiast FxPro ma na pewno inne przewagi nad FXCM - niższe spready i platformę chociażby.

zz
Maniak
Maniak

Widzę że zostałem żle zrozumiany.
Aby uniknąć złośliwości zapytam inaczej czy z doświadczenia osób grających na STP lub szerzej ECN
występuje taka zależność patrząc na to z długiego dystansu że spred mimo że taki jest np. sam jak na MT-4 lub ciut wyższy gdy dokonujemy realnych transakcji na majorsach to jest niższy nawet o 1-2 pip?.A jeżeli tak to z czego to się bierze?.

Pozdrawiam.

Ps.Nie jestem żadnym userem....,uczę się tak samo jak Wy.

Dodano po 7 minutach:
ulysse pisze:Jak to się stało że przez tyle lat funkcjonowania FXCM ich nie zauważyłeś
Odpowiedż w moim przypadku jest prosta.Po doświadczeniach z Saxobanku jak zwiesiłem im platformę na dwa tygodnie i nikt nie wiedział co się dzieje.
Jedynym dla mnie warunkiem otwarcia konta jest silny i profesjonalny support po polsku.
Zadowolę Twoją ciekawość otóż wyobraż sobie że próbowałem dwa lata temu w D/B FXCM uderzałem w najważniejsze osoby w Polsce i w końcu przez znajomego DI dowiedziałem się że co ja sobie myślę .....kosmosu oczekuję.... :P

Pozdrawiam.

Ps. proponuję skupić się na temacie ponieważ wszyscy na tym skorzystamy a nie złośliwościach.

Dodano po 12 minutach:
ulysse pisze:Testowałem w realu i uważam że to ich STP jest tylko chwytem marketingowym i niewiele to wnosi do praktycznego tradingu
Fajnie że masz u nich realny rachunek.Proszę Ciebie abyś spróbował zaobserwować to o czym piszę i się z nami podzielić.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ