Traiding EA czy manualny?.Który lepszy?.

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
buntownik
Gaduła
Gaduła

Re: Traiding EA czy manualny?.Który lepszy?.

Nieprzeczytany post autor: buntownik »

Matka chodzilo mi procentowo, aha a nasz szanowny kolega green gral na demo (bezsensowny argument) kolego nic nie wyczytasz w google jak goldman sachs zarabia i na czym, czy na traderach czy na robotach chyba ze znowu jakis bzdurny artykul ze szmatlawca mi tu zacytujesz, jak bys mial troche wiedzy na temat goldman sachs to bys wiedzial ze nawet sekretatrka sie nie przyzna ze tam pracuje.

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jaroslav »

Chandel automatyczny nigdy nie przebije recznego! Jedynie ze jakis gosc chandluje EA napisanego za jego strategjo i to powiem ze musze jednakowo siedzic i patszyc na niego i ciagle poprawiac EA zebym nie wyszedl na zero, jezeli roboty byli tak skuteczne to juz oddawna byliby wszystcy miljonerami, ktos powie ze takiego robota to nikt nie spszeda itp...oczywiszcie, bo jego niema i nie bedzie, ci kto wciska systemy i mowia ze one zeskuja po 100% miesiecznie to mam do nich pytanie PO CO SPSZEDAJESZ? zainwestuj 100zl i czekaj az zrobi miljon ! poprostu smiesznie, nikt nie spszeda cos takiego bo jak mowilem niema i nie bedzie, ten kto potrafie chandliwac w plusie tem oczywiszcie moze ten system polozyz na kod i chandlowac juz tylko czas od czasu poprawiajac parametry, ale komus innemu dac ten samy system to watpie ze przetrwa miesiac!! To jest to samo co komputer, kozystac kazdy potrafie ale jak cos nie tak juz to biegnie do serwisu, tak samo i z EA, kazdy moze go wlaczyc na platformie ale jak on dziela i na co wspiera sie nie wiadomo bo nie jest napisany albo zrobiuony za waszym algorytmem!
Nie jestem polakiem, przepraszam za mój polski:)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

Jaroslav pisze:Chandel automatyczny nigdy nie przebije recznego!
dlaczego bo nie umiesz programowac? czy nigdy nie widziales dobrego systemu mechanicznego :D
Jaroslav pisze:jezeli roboty byli tak skuteczne to juz oddawna byliby wszystcy miljonerami
jezeli na forexie mozna zarabiac to wszyscy bylyby milionerami - bezsensowna argumentacja
Jaroslav pisze:bo jego niema i nie bedzie, ci kto wciska systemy i mowia ze one zeskuja po 100% miesiecznie to mam do nich pytanie PO CO SPSZEDAJESZ?
zgadzam sie jak masz dobrego robota to nie oplaca sie sprzedawac i tez tak uwazam, tylko ze wyobraz sobie ze jestes biednym studentem co ma 1000zl kapitalu na fx a mozesz sprzedac np 1000 sztuk ea po 1000 czy nawet 100 $ czy taka wizja nie jest kuszaca?

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

Nigdy nie mów nigdy. Jednak w tym co piszesz jest ziarno prawdy. Wydaje mi się że obecny poziom techniczny jest dopiero w powijakach jeśli chodzi o algorytmy i sztuczną inteligencje. Gdzieś mi się obiły o uszy stwierdzenia kilku fizyków że człowiek nigdy nie stworzy prawdziwej sztucznej inteligencji, to jest cel nie do osiągnięcia. Ludzie oprócz rozsądku posiadają jeszcze emocje, w niektórych sytuacjach ratują życie ale na forexie stają się zabójcze.
Znam dobrych, bardzo dobrych programistów którzy próbowali zautomatyzować strategie mid term i long term i żadnemu nie udało się przez długie lata dopiąc celu. Ea żeby na wstępie prezentowały jakiś poziom musiały być zoptymalizowane, co skutkowało wykrzaczeniem po 1-3 miesiącu. Dlatego większość programistów chociaż sam nim nie jestem więc niestosownie jest zabierać głos w tej sprawie, dochodzi do wniosku że ostry skalp lub niedoskonałości rynku jest tym co im pozostało do wykorzystania.
xpep pisze: zgadzam sie jak masz dobrego robota to nie oplaca sie sprzedawac i tez tak uwazam, tylko ze wyobraz sobie ze jestes biednym studentem co ma 1000zl kapitalu na fx a mozesz sprzedac np 1000 sztuk ea po 1000 czy nawet 100 $ czy taka wizja nie jest kuszaca?
Kapitał buduje się na cierpliwości. Jeśli ktoś napisał doskonałego robota to i tak osiągnie zamierzony cel przy pomocy narzędzia które wygenerował czy też umiejętności które go do tego poprowadziły.

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

xpep pisze:
dlaczego bo nie umiesz programowac? czy nigdy nie widziales dobrego systemu mechanicznego :D
Jaroslav pisze:jezeli roboty byli tak skuteczne to juz oddawna byliby wszystcy miljonerami
jezeli na forexie mozna zarabiac to wszyscy bylyby milionerami - bezsensowna argumentacja
Jaroslav pisze:bo jego niema i nie bedzie, ci kto wciska systemy i mowia ze one zeskuja po 100% miesiecznie to mam do nich pytanie PO CO SPSZEDAJESZ?
zgadzam sie jak masz dobrego robota to nie oplaca sie sprzedawac i tez tak uwazam, tylko ze wyobraz sobie ze jestes biednym studentem co ma 1000zl kapitalu na fx a mozesz sprzedac np 1000 sztuk ea po 1000 czy nawet 100 $ czy taka wizja nie jest kuszaca?
Chodzilo mi glownie oto ze nieda sie zarabiac na robotach jak nie sam napisales albo nie jest napisany za twiom wlasnym systemem, tak nie umiem programowac ale co z tego, umiem dobze chandlowac recznie :lol: Pewnie masz robotow i chandlujesz za ich pomoco napszyklad, ale nie mow ze mozesz ich zostawic na tydzien albo miesiac i one pokaza dobre wyniki bez ciaglego kontrola i poprawiania kodu!!!

-- Dodano: 15 gru 2012, 12:28 --
ScarFace pisze:
Nigdy nie mów nigdy. Jednak w tym co piszesz jest ziarno prawdy. Wydaje mi się że obecny poziom techniczny jest dopiero w powijakach jeśli chodzi o algorytmy i sztuczną inteligencje. Gdzieś mi się obiły o uszy stwierdzenia kilku fizyków że człowiek nigdy nie stworzy prawdziwej sztucznej inteligencji, to jest cel nie do osiągnięcia. Ludzie oprócz rozsądku posiadają jeszcze emocje, w niektórych sytuacjach ratują życie ale na forexie stają się zabójcze.
Znam dobrych, bardzo dobrych programistów którzy próbowali zautomatyzować strategie mid term i long term i żadnemu nie udało się przez długie lata dopiąc celu. Ea żeby na wstępie prezentowały jakiś poziom musiały być zoptymalizowane, co skutkowało wykrzaczeniem po 1-3 miesiącu. Dlatego większość programistów chociaż sam nim nie jestem więc niestosownie jest zabierać głos w tej sprawie, dochodzi do wniosku że ostry skalp lub niedoskonałości rynku jest tym co im pozostało do wykorzystania.
xpep pisze: zgadzam sie jak masz dobrego robota to nie oplaca sie sprzedawac i tez tak uwazam, tylko ze wyobraz sobie ze jestes biednym studentem co ma 1000zl kapitalu na fx a mozesz sprzedac np 1000 sztuk ea po 1000 czy nawet 100 $ czy taka wizja nie jest kuszaca?
Kapitał buduje się na cierpliwości. Jeśli ktoś napisał doskonałego robota to i tak osiągnie zamierzony cel przy pomocy narzędzia które wygenerował czy też umiejętności które go do tego poprowadziły.
Jak napisalem wyzej to nie codzi mi otym ze roboty nie moga chandlowac! Poprostu tszeba kontrolowac i poprawiac ich, potszac na bledy itp..Kiedys tez chcialem polozyc swoja metoda na kod, wlasnie doloby sie to zrobic lekko bo nie jest ciezka (jak napisales to chandluje "ostrym skalpingiem") ale jakos wkoncu do tego nie doszlo bo stwierdzilem ze i tak bede musial siedzic obok leptopa i do tego ja uwielbiam chandlowac takze mi to nie pszeszkadza wcale!

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Te spory sa bezpodstawne. Nikt z nas malutkich nie zostanie milionerem na forex (moze niektórym sie uda) ale beda to jednostki nie mające znaczenia w ogólnym spojrzeniu na forex tu zarabiają grube ryby a my wszcscy jestesmy dawcami kapitału dlatego dopuszczono nas do tego biznesu.Nie ma znaczenia czy wypuścimy automat czy będziemy składali zlecenia ręcznie.Efekt końcowy będzie taki sam.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

Zeby zarobic czasem tszeba stracic!! Nie do konca zgadzam sie, nie chodzi o stacie miljonerem a tylko zarobianie , jak masz miljony to i zyski odpowiedni a jak tysiaka.....

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Jaroslav pisze:Zeby zarobic czasem tszeba stracic!! Nie do konca zgadzam sie, nie chodzi o stacie miljonerem a tylko zarobianie , jak masz miljony to i zyski odpowiedni a jak tysiaka.....
Nie znasz pewnie żadnego języka programowania skoro nawet języka Polskego nie znasz.
Albo robisz to specjalnie, aby tylko sprowokować, albo nie umiesz nawet pisać.
Solą życia jest kasa.

Jaroslav
Stały bywalec
Stały bywalec

personov pisze:
Jaroslav pisze:Zeby zarobic czasem tszeba stracic!! Nie do konca zgadzam sie, nie chodzi o stacie miljonerem a tylko zarobianie , jak masz miljony to i zyski odpowiedni a jak tysiaka.....
Nie znasz pewnie żadnego języka programowania skoro nawet języka Polskego nie znasz.
Albo robisz to specjalnie, aby tylko sprowokować, albo nie umiesz nawet pisać.
Tak do slowa to nie jestem polakiem, a jezyka programowanie masz racje nie znam ale zdanie o robotach juz napisalem, czytaj czasem co jest napisane w podpisach a potem gadaj.

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Zgadzam sie jak masz tysiaka to idz do knajpy na dobry obiad nie na forex mozna z tego żyć ale trzeba miec spore depo i mocne nerwy. Ja po 7 latach forexu mam powoli dosyc depo juz jest takie że mogę odpuścic ale milionów nie mam
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

ODPOWIEDZ