raposo pisze: Ustalasz z inwestorem wysokość wynagrodzenia i że zgadzasz się na taką działalność na jego rachunku.
Ale czy ja widze się z tym inwestorem? Mam z nim umowę?
raposo pisze:Podpisy składacie i dzieje się magia.
Dostaje umowę z podpisem inwestora ? Czy inwestor ma mój podpis ?
matka pisze:To jest ciekawa kwestia. Zdaje się, że bezpośredniej umowy z podpisami obu stron nie ma u żadnego brokera oferującego tego typu usługi.
Dlatego Tymek pisze o udzielaniu licencji. jest to przykład słupa tak jak dziala wiele agentow nieruchomosci itp.. ale akurat chyba nie w przypadku PAMM Dukascopy. Ich sytem działa inaczej niz te z mt4.
matka pisze:broker stara się nie brać odpowiedzialności zrzucając wszystko na tradera.
Jesli nie ma oficjalnych umów pomiedzy stronami, to za pośrednictwo odpowiedzialność bierze broker i kropka.
raposo gdzie i jaka jest umowa na PAMM w Dukascopy ?
green7 pisze:Reptil - tylko z taką działalnością jak tu nie można robić tak a nie inaczej "bo pan X tak robił i nie zapłacił".
Dlatego pisze sie zapytanie o interpretacje.
Nie wiem czy roztrzasanie tego tematu jest sens, ale jak
raposo dostarczy jakiegos info to będzie wiadomo więcej.
Bo w przypadku mt4 sprawa jest dla mnie jasna w wiekszosci przypadkow.
Sam temat no to ten.. autor powinien przeglądać te konta PAMM i składać ew oferty. Z moich obserwacji słabo to wygląda. Hitem był gość który stracił wszystko co zarobił w 2010 w nastepnym a w kwietniu przy zwiekszonym ryzyku wszystko odrobił
Dodano po 6 minutach:
W sumie w Dukascopy jest kilka opcji zarządzania bo chyba 3 lub 4.
1. Gdzie ma się dostęp do kilka rachunków, które są agregowane w 1 i stosownie rozliczane na depozyty
2. Wersja jak wyżej tylko klient decyduje o procencie zaangażowania ustawiając traderowi margin.
3. Typowy PAMM na 1 konto własne
4, To juz nie kojarze
Nie jestem pewien czy to dalej tak działa bo właśnie widzę na stronie luki w tej sprawie.
Ogólnie wiem, że organizacja zarządzani w Dukascopy jest słabo przemyślana technicznie, ale nie ma na rynku zbyt wielkiego wyboru.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)