Traderzy z udokumentowaną pozytywną stopą zwrotu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Foregin
A macie podatki z akcji giełdowych lub kontraktów futures ?
U nas transakcje na forex są jako rodzaj kontraktu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
Foregin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Foregin »

NiceFox pisze:
Foregin pisze:
podatki po dochod (zysk) 13%. w przypadku forex"u mozna wogole nie placic, nie ma "forex", wiec nie ma zysku, wiec nie ma i podatkow :)
To jest kapitalizm w krystalicznej postaci :509: :509: :509:
haha, rozumiem, to rzeczywiste moze wygladac smieszne, ale co robic jesli tak i prawda jest :)

u nas na forumach traderskich czasami sie zjawia taki tematy, ludzi pyta "jak wplacic podatek?", ludzi CHCA placic podatek z forexu ale panstwo nie pozostawia im taki mozliwosci :) Jesli przyjdesz do rzadu skarbowego (inspekcja podatkowa) to bedzie trudno objasniac o co ci chodzi i jak prawidlo bedziesz slychac w odpowiedz "jaki forex?? jaki trader?? prosze Pana wychodzic, nie preszkadzac pracowac"

Dodano po 6 minutach:
Janek Trader pisze:Foregin
A macie podatki z akcji giełdowych lub kontraktów futures ?
U nas transakcje na forex są jako rodzaj kontraktu.
odnosne futures nie wiem, a jednak podatki z akcji gieldowych - to konieczne, tam prawo dokladny.

chyba, juz offtopa robimy troche, prosze autora wybaczyc

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

prawidlo bedziesz slychac w odpowiedz "jaki forex?? jaki trader?? prosze Pana wychodzic, nie preszkadzac pracowac"
bez komentarza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Foregin pisze:a jednak podatki z akcji gieldowych - to konieczne, tam prawo dokladny.
Tak to liczę na spokojnie....
odnośnie trendów długoterminowych i średnioterminowych na np. akcjach jak piszesz czy futures,kontraktach to nawet bez ulg podatek 12-13% to jest do przełknięcia ...,mi wychodzi że ma to sens....
Prawdę powiedziawszy to nie sądziłem że Rosja mnie tak zaskoczy.....pozytywnie.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

zz zainteresuj się Holandią ;) Będziesz jeszcze bardziej zdziwiony.
Podatek od operacji na giełdzie szeroko rozumianej jest równy zero.
Płacisz podatek tylko od kapitału jaki posiadasz na swoim prywatnym koncie.
A on jest różny w zależności od ilości pieniędzy. Ale cały czas bardzo niski.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tymek pisze:A on jest różny w zależności od ilości pieniędzy. Ale cały czas bardzo niski.
A możesz podać jakieś przykłady? Tak to dla jednego niski jest 1%, a dla drugiego 10% więc dalej nic nie wiadomo... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

raposo pisze:
Tymek pisze:A on jest różny w zależności od ilości pieniędzy. Ale cały czas bardzo niski.
A możesz podać jakieś przykłady? Tak to dla jednego niski jest 1%, a dla drugiego 10% więc dalej nic nie wiadomo... ;)
Jak jesteś samotny to powyżej 28000 EURO (jakoś tak nie pamiętam czy może 25000) płacisz 1,2% rocznie od nadwyżki.
Jest to podatek związany z tym, że trzymasz szmal na koncie zamiast w coś
zainwestować ;) Jest to taka kara ;)

I brak podatku z tych przychodów również dotyczy firm ;) Ale jak potem jest
to z podatkiem na koniec roku od kapitału zgromadzonego przez firmę to nie wiem.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo a moze sie zapytasz jak to jest w dukascopy.. czy mieli przypadki konfliktów sądowych itp..

I jak to prawnie u nich wygląda tzn. kwestia udzielania tej niby licencji.

Moim okiem wygląda to tak.

Trader zezwala na korzystanie ze swoich decyzji inwestycyjnych
Broker umożliwia wgląd do tego pierwszego Inwestorowi.
Inwestor godzi się na wszystkie decyzje z wyłączeniem odpowiedzialności finansowej za tak owej.
Trader zarządza swoim kontem a za korzystanie z decyzji pobiera %...

Nie mam licencji wiec nie jestem zarządzajacym :mrgreen:
Teraz pytanie czy w Polskim prawie umowa o wyłączenie odpowiedzialności jest klauzulą niedozwoloną.. skoro prawo narzuca licencje. :)

Dodano po 40 sekundach:

Jak bym mial wierzyc w kazde wymyslone prawo, to wczesiej bym sie zafoliował :mrgreen:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

reptile pisze:raposo a moze sie zapytasz jak to jest w dukascopy.. czy mieli przypadki konfliktów sądowych itp..
Ale jak jest z czym w Dukascopy? Z PAMM? Dukascopy nie wymaga żadnych licencji od zarządzających tymi rachunkami jeśli są spoza Szwajcarii - po prostu ich to nie interesuje i to w gestii tradera jest nie wchodzenie w konflikt z prawem swego kraju. Natomiast jeśli ktoś jest rezydentem Szwajcarii to już wymagają odpowiednich uprawnień.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze:Ale jak jest z czym w Dukascopy? Z PAMM?
no o tym mowa :D
raposo pisze:Dukascopy nie wymaga żadnych licencji od zarządzających tymi rachunkami jeśli są spoza Szwajcarii - po prostu ich to nie interesuje i to w gestii tradera jest nie wchodzenie w konflikt z prawem swego kraju.
Ale jak ja mam wejsc w konflikt skoro ja nie zawieram umowy z potencjalnym Inwestorem. Robi to natomiast Dukascopy. Zaś w gestii pośrednictwa umów Dukascopy czy inny broker nie ma notarialnych uprawnien..

Wiec krok po korku jak to jest w Dukascopy..

Chce np. być podpiety pod PAMM konta raposo
Co robię, co robi Dukascopy, co Ty w tej calej procedurze.
Chodzi o to by uscislic stan faktyczny potencjalnych umow jakie zachodzą.

Skoro juz tak teoretyzujemy.. mnei nigdy nie interesuje prawo tylko to jak jest faktycznie.. bo czesto ludzie powoluja sien a prawo ktore nie dziala.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ