Traderzy z udokumentowaną pozytywną stopą zwrotu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

reptile pisze:Ale jak ja mam wejsc w konflikt skoro ja nie zawieram umowy z potencjalnym Inwestorem.
Jak nie zawierasz skoro zawierasz? ;)
I oto proszę masz odpowiedź. Ustalasz z inwestorem wysokość wynagrodzenia i że zgadzasz się na taką działalność na jego rachunku. Podpisy składacie i dzieje się magia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

reptile pisze:Ale jak ja mam wejsc w konflikt skoro ja nie zawieram umowy z potencjalnym Inwestorem. Robi to natomiast Dukascopy. Zaś w gestii pośrednictwa umów Dukascopy czy inny broker nie ma notarialnych uprawnien..
To jest ciekawa kwestia. Zdaje się, że bezpośredniej umowy z podpisami obu stron nie ma u żadnego brokera oferującego tego typu usługi. To jest chyba trochę tak, że nie ma jasnych przepisów i broker stara się nie brać odpowiedzialności zrzucając wszystko na tradera. Widać zresztą z różnicy zdań w tym wątku, że jak naprawdę jest nie wie nikt, zapewne regulator też.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: NiceFox »

polskie przepisy są bardzo jasne
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0041461546

Jeżeli chodzi o przepisy miejscowe np. Szwajcarii to może raposo uzupełni.
Pieniądze rosną na drzewie cierpliwości.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

NiceFox pisze:Bujasz w obłokach.
W PAMM mylisz stosowanie prawa miejscowego z prawem RP.
Czy regulamin Alpari NZ jest zgodny z prawem miejscowym Nowej Zelandii i czy musi być zgodny z prawem Polskim?
Czy usługa PAMM jest wykonywana na terytorium RP?
( odpowiedz jest oczywista, ale warto żebyś się zastanowił)

Jasne jest to że definicje prawne zarządzania kapitałem w NZ i RP są różne.
Nie ma sensu analizowania regulaminu Alpari pod względem zgodności z prawem RP!
Tu ma zastosowanie prawo miejscowe!
A świstak siedzi i zawija w te sreberka.
Naprawdę NiceForex zadziwiasz mnie .... Jak polityk w koło macieju powtarzasz swoje, a jak ktoś podaje inne argumenty to udajesz, że ich nie zauważyłeś.

Oczywiście NADAL NIE odpowiedziałeś na moje pytanie. Dlaczego: ano bo odpowiedź zupełnie nie pasuje do Twojej tezy.
Ok, jak chcesz możesz udawać, że czarne jest białe. Tylko ten numer przejdzie na forum ale już w US nie. Czego oczywiście nie życzę.

Tak apropo miejsca wykonywania usługi. Jakbyś coś poczytał o przepisach unijnych dotyczących np. podatków tobyś się dowiedział, że w wypadku usług internetowych za miejsce świadczenia usługi przyjmuje się zwykle kraj w którym przebywa usługobiorca.
Ale to tak na marginesie ....
reptile pisze:Skoro juz tak teoretyzujemy.. mnei nigdy nie interesuje prawo tylko to jak jest faktycznie.. bo czesto ludzie powoluja sien a prawo ktore nie dziala.
Reptil - tylko z taką działalnością jak tu nie można robić tak a nie inaczej "bo pan X tak robił i nie zapłacił".
Przy poważniejszych kwotach za duże ryzyko - jeśli "organ" się zainteresuje ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Przecież podałem w jaki sposób obejść nasze prawo. Ale jest to metoda
tylko dla posiadaczy EA.
A jak ktoś chce mieć spokój to proponuję Holandię i bez ceregieli z zakładaniem
firmy w raju podatkowym zarabia się na giełdzie i płaci od tego 1.2% podatku. ;)
No tak a dodatkowo jak ktoś wspomniał legalnie sobie zapalić.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

raposo pisze: Ustalasz z inwestorem wysokość wynagrodzenia i że zgadzasz się na taką działalność na jego rachunku.
Ale czy ja widze się z tym inwestorem? Mam z nim umowę?
raposo pisze:Podpisy składacie i dzieje się magia.
Dostaje umowę z podpisem inwestora ? Czy inwestor ma mój podpis ?
matka pisze:To jest ciekawa kwestia. Zdaje się, że bezpośredniej umowy z podpisami obu stron nie ma u żadnego brokera oferującego tego typu usługi.
Dlatego Tymek pisze o udzielaniu licencji. jest to przykład słupa tak jak dziala wiele agentow nieruchomosci itp.. ale akurat chyba nie w przypadku PAMM Dukascopy. Ich sytem działa inaczej niz te z mt4.
matka pisze:broker stara się nie brać odpowiedzialności zrzucając wszystko na tradera.
Jesli nie ma oficjalnych umów pomiedzy stronami, to za pośrednictwo odpowiedzialność bierze broker i kropka.

raposo gdzie i jaka jest umowa na PAMM w Dukascopy ?

green7 pisze:Reptil - tylko z taką działalnością jak tu nie można robić tak a nie inaczej "bo pan X tak robił i nie zapłacił".
Dlatego pisze sie zapytanie o interpretacje.

Nie wiem czy roztrzasanie tego tematu jest sens, ale jak raposo dostarczy jakiegos info to będzie wiadomo więcej.
Bo w przypadku mt4 sprawa jest dla mnie jasna w wiekszosci przypadkow.

Sam temat no to ten.. autor powinien przeglądać te konta PAMM i składać ew oferty. Z moich obserwacji słabo to wygląda. Hitem był gość który stracił wszystko co zarobił w 2010 w nastepnym a w kwietniu przy zwiekszonym ryzyku wszystko odrobił :lol:

Dodano po 6 minutach:

W sumie w Dukascopy jest kilka opcji zarządzania bo chyba 3 lub 4.

1. Gdzie ma się dostęp do kilka rachunków, które są agregowane w 1 i stosownie rozliczane na depozyty

2. Wersja jak wyżej tylko klient decyduje o procencie zaangażowania ustawiając traderowi margin.

3. Typowy PAMM na 1 konto własne

4, To juz nie kojarze :D :D

Nie jestem pewien czy to dalej tak działa bo właśnie widzę na stronie luki w tej sprawie.

Ogólnie wiem, że organizacja zarządzani w Dukascopy jest słabo przemyślana technicznie, ale nie ma na rynku zbyt wielkiego wyboru.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

reptile pisze:Dlatego pisze sie zapytanie o interpretacje.
Tak - to jest sensowny pomysł.
Kto się wystawi ?
reptile pisze:Jesli nie ma oficjalnych umów pomiedzy stronami, to za pośrednictwo odpowiedzialność bierze broker i kropka.
Tylko co to zmienia? W ten sposób co najwyżej dowiedziesz tego, że kasę w zarządzanie dostałeś nie od inwestora a od brokera.
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

green7 pisze:

Tak apropo miejsca wykonywania usługi. Jakbyś coś poczytał o przepisach unijnych dotyczących np. podatków tobyś się dowiedział, że w wypadku usług internetowych za miejsce świadczenia usługi przyjmuje się zwykle kraj w którym przebywa usługobiorca.
Rusz głową, myślenie nie boli.
Usługi internetowe to nie usługi brokerske i zarządzania.
W przypadku PAMM decyduje miejsce. Kasa jest poza RP, obrót kasą jest poza RP.
Temat podatków został dokładnie wyjaśniony. Poczytaj wcześniejsze posty. Mylisz problem podatków z legalnością PAMM.
green7 pisze: Oczywiście NADAL NIE odpowiedziałeś na moje pytanie.
Pytania nic nie wnoszące do tematu wysyłaj na Priv
Ostatnio zmieniony 30 cze 2011, 09:17 przez NiceFox, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

green7 pisze: W ten sposób co najwyżej dowiedziesz tego, że kasę w zarządzanie dostałeś nie od inwestora a od brokera.
To tak samo jak przy promocjach, wpłacasz 1000 i dostajesz dodatkowe 200 w zarządzanie od brokera :D
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
NiceFox
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze: Dlatego pisze sie zapytanie o interpretacje.
podaj treść zapytania

ODPOWIEDZ