Broker ECN -poślizgi ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Cadermo

Broker ECN -poślizgi ?

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Witajcie !
Nigdy nie miałem styczności z kontem ECN ,ale niedługo chcę na takowe wskoczyć :D Miałem konto u brokera MM i u broka STP i egzekucja zleceń bez zarzutu . Ale trochę się naczytałem już o ECN-ach i w pamieci utkwiło mi to ,że mają często poślizgi ,że nawet o kilka pips... (przy mojej grze DT to zabójstwo) .
Dlatego chcę się spytać (proszę o wypowiedzi osoby ,które grają na ECN) czy to prawda z tymi poślizgami ? Nawet przy mniejszym wolumenie się to zdarza? Jeśli tak to jak często? Będę wdzięczny za odp. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Zdarzyło mi się raz czy dwa... W sumie było to tak dawno że nie pamiętam nawet. Raz przeskoczyło mi TP i to dość sporo - przy jakiś danych.
Generalnie nie ma co sobie tym głowy zawracać - nie jest to tak często jak ludzie piszą. Zazwyczaj piszą jak im się zdarzy, a potem przez kolejne 500 czy 1000 trejdów nic...

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Cyb, o którym brokerze piszesz?
Jeśli chodzi o Dukascopy Europe, to praktycznie każde wejście w trakcie żwawszego ruchu ceny odbywa się z poślizgiem. Nie są to jednak jakieś straszne wartości.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

O Bank.

Cadermo

Wirus pisze:Nie są to jednak jakieś straszne wartości.
Gram tylko 8-12 czasu polskiego. Ile mniej więcej pips?
Wirus pisze: Dukascopy Europe
Czym się różni zwykły Dukas od Dukasa Europe?

Awatar użytkownika
Wirus
Zbanowany
Zbanowany

Nieprzeczytany post autor: Wirus »

Szczerze mówiąc nie zwracam już uwagi - przeważnie ułamki pipsa.
Dukasy różnią się kwotą początkowego depozytu ;) W Europe jest chyba od $100.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Dukascopy Europe ma niższe warunki na otwarcie konta, niższe gwarancje bankowe. Bank ma wyższą kwotę potrzebną na otwarcie rachunku i wyższe gwarancje depozytów.
W Europe możliwy jest lewar 1:200 ( ale nie wiem do jakiej sumy ), w Bank tylko 1:100.

Opłaty za pozycje są takie same. Platforma jest taka sama.
Wymagania co do weryfikacji notarialnej i wysłania tradycyjną pocztą takie same...

Cadermo

Wiem ,że w FxPro nie ma limitu teoretycznie co do maksymalnego balance i wolumenu. W Dukascopy Bank też ? Chodzi o lewar 1:100.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

Cyb pisze:Zdarzyło mi się raz czy dwa... W sumie było to tak dawno że nie pamiętam nawet. Raz przeskoczyło mi TP i to dość sporo - przy jakiś danych.
Generalnie nie ma co sobie tym głowy zawracać - nie jest to tak często jak ludzie piszą. Zazwyczaj piszą jak im się zdarzy, a potem przez kolejne 500 czy 1000 trejdów nic...
Oj Cyb, oj Cyb. Mijasz się baardzo z prawdą. Poślizgi na ECNach to rzecz normalna i praktycznie przy każdym SL oraz buy/sell stopie będą miały miejsce. Dla kogoś skalpującego z małym SL, na chwilę obecną ECN to samobójstwo.

Sprawdzasz każdego SL czy zamknął się po tej cenie, po której był założony. Bo ja tak robiłem i przy 90% SL jest poślizg. Mniejszy lub większy.

A spróbuj sobie pograć buy/sell stopami z maksymalnym poślizgiem 1pips. Otworzą może się 2 transakcje na 10.

Ja nie jestem przeciw ECNom, ale jeśli chodzi o grę na mały SL, częste zamykanie pozycji to taki broker nie jest dobrym wyborem.

Awatar użytkownika
Robert B
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robert B »

Ja dosc czesto mam poslizgi w IB ale sa one naprawde minimalne, bez wiekszego wplywu na wynik mojej gry.
Szczegolnie na sesjach azjatyckich sie to zdarza przy otwieraniu z palca.

Pozdrawiam z polskiej strony mocy
"jutro to dziś - tyle że jutro" - S. Mrożek

ODPOWIEDZ