Biznesy oparte na FX

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
beginner

Biznesy oparte na FX

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Zbliża się weekend... Temat weekendowy.

Ciekawi mnie czy są tu osoby zainteresowane uruchomieniem i wspólnym prowadzeniem biznsesu opierającego się na FX. Bo w kupie siła :) Codzienny refresh głowy od wykresów wielu osobom by chyba dobrze zrobił... :) Kwestia dogadania.

Co znalazłem w polskim necie:

sprzedaż sygnałów i szkoleń - najbardziej oczywiste, wydaje się być bardzo dochodowe

pośrednictwo w zakładniu kont u brokerów - interesujące, nie wiem tylko jakie są prowizje

blogi, strony - na hosting zarabiają reklamami, być może w przyszłości planują wprowadzenie opłat

Brakuję mi na przykład polskiej platformy pośredniczącej w sprzedaży sygnałów, zapewniającej infrastrukturę i marketing. Rynek chyba będzie rósł. Na przykład grupa FX na GL ma już ponad 2 tys. dusz Ma ktoś jakieś inne pomysły?

Ja zgłaszam chęci, jeśli uda się znaleźć kilka osób i sensowny pomysł to za klika lat można przejąć pakiet kontrolny funduszu Sorosa :)

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

Pomysł dobry jak każdy inny, mnie interesuje jak to wszystko wygląda od kwestii prawnej bo szczerze mówiąc całkowicie się na tym nie znam :)
Czyli mianowicie jeśli sprzedajemy sygnały to czy to jest jakaś działalność ( na pewno jakaś jest) jakie są koszta stałe itd.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

beginner fajny temat, dodałbym jeszcze sprzedaż systemów i ebooków.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

beginner

riddle pisze:beginner fajny temat, dodałbym jeszcze sprzedaż systemów i ebooków.
:) Mam nadzieję, że fajny biznes z niego urośnie :)

To ja dodam jeszcze / rozwinę:

Pisanie systemów mechanicznych za zamówienie

marmon pisze:Pomysł dobry jak każdy inny, mnie interesuje jak to wszystko wygląda od kwestii prawnej bo szczerze mówiąc całkowicie się na tym nie znam
Choćby jak Mathias, który jedynie pokazuje jak sam gra... ale możliwości pewnie jest kilka...
Czyli mianowicie jeśli sprzedajemy sygnały to czy to jest jakaś działalność ( na pewno jakaś jest) jakie są koszta stałe itd.
Jednoosobowa działalnośc to grosze, jedyny większy koszt jaki widzę to reklama.

Jeśli platforma to soft może trochę kosztować, no i najbezpieczniej sp. z o.o. lub przynajmniej jakiś papier podpisany u notariusza... No i reklama...

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Sprzedaż sprzetu pod trading, oprogramowania, usługi programowania, doradztwo. :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
ForexMaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexMaker »

Mam ciekawy obraz przed oczami :lol:

Firma z własną siedzibą którą by prowadziły osoby z forum
Doradztwo klienta, wykłady,zarządzania kontem,sprzęt tak jak reptile wymienił i wiele innych rzeczy z tym związanych

Jedyne 2 rzeczy jakie muszą się zgrać to chęci i środki finansowe reszta to kwestia czasu...

Ja się na to piszę :lol:

Awatar użytkownika
chojnak
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: chojnak »

Jak kompleksowo to kompleksowo:

1) porady psychologów dla osób uzależnionych
2) porady dla rodzin uzależnionych foreksowiczów (plus książki, videokonferencje etc).

;)

J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.

beginner

ForexMaker pisze:Firma z własną siedzibą którą by prowadziły osoby z forum
Doradztwo klienta, wykłady,zarządzania kontem,sprzęt tak jak reptile wymienił i wiele innych rzeczy z tym związanych
IMO to by chwyciło, pomysł bardzo dobry :)
reptile pisze:Sprzedaż sprzetu pod trading, oprogramowania, usługi programowania
To też jest chyba nisza niezagospodarowana... W połączeniu z pomysłem ForexMakera, ciekawe...

Awatar użytkownika
ForexMaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexMaker »

Myślę że lokal 60-80m w zupełności by wystarczył, trzeba by było się mniej więcej zorientować jakie by było zainteresowanie,Sprawdzić gdzie jest wolny lokal.Ustalić ile osób by chciało pracować i po równo kasę wyłożyć,pozałatwiać wszystkie sprawy papierkowe ,wystrój wnętrza rozłożenie pomieszczeń i można działać :)

Jeśli się nie mylę to w Polsce nie ma takiej placówki...a my możemy być pierwsi :wink:

Awatar użytkownika
player1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: player1 »

plus dżakuzi z dwiema azjatkami, cygaro i koks na pływającym talerzyku obok żółtej gumowej kaczuszki, wokół doradcy przekrzykujący muze 'kupuj, sprzedaj!', klimat jak na liroy - impreza.mp3, jedyne co może przerwac ta orgie inwestycyjna to margin call klienta - przychodzi alfons ten z chłopaki nie płaczą mówi Albo pan wykładasz nastepne depo albo kończymy impreze. Ale zawsze bedzie nastepny klient, spoleczenstwo niedoedukowane finansowo nie no zaraz jebne x/

ODPOWIEDZ