Biznesy oparte na FX

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

Jak mówiłem każdy pomysł jest dobry ale myśle żeby w tym temacie trzymać się tego co jest najbliższe FX chyba że to ma być jakikolwiek biznes.

Można napisać książkę, a najlepiej kilka :D , dystrybucja w formie ebooka, niska cena bo za wyższą to i tak mało kto zapłaci a najprędzej ściągnie a jak jest niska to czemu by nie zapłacić? :)
Sprzedaż sprzetu pod trading, oprogramowania
To już bardziej podpada pod sklep komputerowy niż FX
usługi programowania
Nie wątpliwie dobry pomysł z tym że dla pojedynczej osoby. Wątpie aby trafił się klient którego projekt był tak ogromy aby potrzebował grupy programistów. Zwłaszcza że potencjalny klient to nie wielka instytucja która ma swoich programistow.

Oprogramowanie w zasadzie to tylko to co daje broker, no chyba że ktoś ma chęci pisać platforme która przebije np. NinjaTrader'a
Doradztwo klienta
zarządzania kontem
tutaj zapewne pojawia się jakąś kwestia prawna obłożona zajebistą karą w przypadku braku odpowiednich uprawnień. Przy zarządaniu kontem to można by jeszcze naciągnąć kogoś na nasze własne konto PAMM.
wykłady

dobre dla reklamy własnej
marmon napisał:
Pomysł dobry jak każdy inny, mnie interesuje jak to wszystko wygląda od kwestii prawnej bo szczerze mówiąc całkowicie się na tym nie znam

Choćby jak Mathias, który jedynie pokazuje jak sam gra... ale możliwości pewnie jest kilka...
Może i tak jeśli nikt się do niego nigdy nie przyczepił.

Prosta wizja:
Strona z częściowo darmowym contentem, Płatny pełny dostęp. Jeśli w biznes ma być zaangażowanych więcej osób to np. indywidualne szkolenia z różnych podejść do rynku, analizy w różnych ujęciach. Bez żadnych reklam. Taka wizja wymaga aby znalazlo się pare osób które potrafią zarabiać na FX :)
Do tego seria wykładów jako reklama. Pytanie tylko czy to się opłaca bardziej niż sama gra na FX? :)
plus dżakuzi z dwiema azjatkami, cygaro i koks na pływającym talerzyku obok żółtej gumowej kaczuszki, wokół doradcy przekrzykujący muze 'kupuj, sprzedaj!', klimat jak na liroy - impreza.mp3, jedyne co może przerwac ta orgie inwestycyjna to margin call klienta - przychodzi alfons ten z chłopaki nie płaczą mówi Albo pan wykładasz nastepne depo albo kończymy impreze. Ale zawsze bedzie nastepny klient, spoleczenstwo niedoedukowane finansowo nie no zaraz jebne x/
:P

beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

player1 pisze:Ale zawsze bedzie nastepny klient, spoleczenstwo niedoedukowane finansowo nie no zaraz jebne x/
Expander jakoś się trzyma, OpenFinance też...

Jeśli ktoś chętny to proszę się dopisywać. Co do pomysłu i kierunku myślę, że można z chętnymi face2face albo przez skype uzgodnić szczegóły. No i podzielić się jakoś obowiązkami i kompetencjami. Kwestia chęci... i wiary :D

Dodano po 1 minutach:
marmon pisze:Pytanie tylko czy to się opłaca bardziej niż sama gra na FX?
To już każdy musi sam zrobić rachunek sumienia :) Poza tym dywersyfikacji nigdy za wiele :)

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

A tak w ogóle to myśle że bardziej opłaca się rozkręcić jakieś kolejne plotkarskie forum i trzepać kase na reklamach ;D Tylko że w to trzeba zainwestować więcej $$ na początek ale za to dalej jest już prosto, o ile jak wyjdzie.

Awatar użytkownika
ForexMaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexMaker »

beginner zbieramy grupę osób chętnych prowadzić taką działalność
Uzgadniamy termin spotkania

Szacujemy wstępne plany tzn: papierki ,zezwolenia,lokal,reklama
Szacujemy początkowy wkład potrzebny do zakupu lokalu i jego urządzeniu

To chyba będą najważniejsze kwestie do omówienia :)

beginner

ForexMaker pisze:beginner zbieramy grupę osób chętnych prowadzić taką działalność
Jestem na tak :)
ForexMaker pisze:Szacujemy początkowy wkład potrzebny do zakupu lokalu i jego urządzeniu
Myślę, że z zakupami to nie ma się co śpieszyć. Jeśli poszłoby w tym kierunku, myślę, że wynajem na początek jest OK. Może jeszcze ktoś podrzuci jakiś pomysł. Poza tym, każdy może wnieść coś innego, jedni kasę, inni know-how, inni coś innego. Jak masz dobry zespół i pomysł to finansowanie powinno stanowić mniejszy, choć ciągle istotny, problem :)

Awatar użytkownika
ForexMaker
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ForexMaker »

No to beginner czekamy na listę chętnych wraz z propozycjami :)
Myślę że te przedśięwzięcie ma szansę na ośiągnięcie sukcesu :lol:

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

player1 pisze:plus dżakuzi z dwiema azjatkami, cygaro i koks na pływającym talerzyku obok żółtej gumowej kaczuszki,
Myślę, że i takie rzeczy świat widział :mrgreen:
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

beginner

riddle pisze:player1 napisał:
plus dżakuzi z dwiema azjatkami, cygaro i koks na pływającym talerzyku obok żółtej gumowej kaczuszki,
To nie jest taki zły pomysł :) Powiem więcej, IMO, to jest dobre.

Taki lokal dla traderów ze sprzętem do pracy, atmosferą do pracy i do chwili relaksu z dala od żon, dzieci i całego tego zgiełku... W tym coś jest... :)

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Chyba zapomnieliscie o najbardziej intratnym biznesie - brokerem mozna zostac :D

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

I o najmniej intratnym - kantor można założyć :lol:
Nec hercules contra plures .

ODPOWIEDZ