Nie da się. Nikt ci nie napisze instrukcji zarabiania na forexie i nie odwali roboty za ciebie. Ucz się, zdobywaj wiedze, zdobywaj doświadczenie. Świeżaki w większości idą na płatne szkolenia, bo myślą, że: A)skoro jest płatne, to jest dobre i B)Skoro jest dobre, to automatycznie po takim szkoleniu zaczną kosić gruby hajs na forexie, a potem z reguły jest tak:-rookie- pisze:Z drugiej strony trudno dziwić się początkującym że chcą iść na takie szkolenia. Nie ma nigdzie zebranej AKTUALNEJ wiedzy napisanej w przystępny i zrozumiały sposób. Nie ma spisanej 1 metody z którą każdy może się zgodzić. POCZĄTKUJĄCY NIE WIEDZĄ OD CZEGO ZACZĄĆ. Mam taką mini książke "Komputer Świat - Programowanie w C++" https://media.merlin.pl/media/original/ ... 19da4a.jpg, to jest taka niewielka książka na 128 stron, ZA 11.80 złAle są tam opisane po kolei podstawy programowania, co to są zmienne i podane przykłady wykorzystania, co to są instrukcje warunkowe i przykłady, opisy, co to są funkcje, co to są pętle i jak działają, co to są tablice, i w sumie 13 lat minęło bo ta seria była wydana w 2005 a ta książka to NAJLEPSZE wprowadzenie do programowania jakie widziałem. Do czego zmierzam... jest mnóstwo systemów, sposobów analizy wykresu, teraz są na topie RUNY... JEST SPORO CHAOSU, przesyt informacji, jest sporo głupich dyskusji między amatorami które wprowadzają tylko chaos i zamieszanie. Pytanie, czy jest jedno podejście które będzie zrozumiałem dla każdego, z którym każdy bardziej doświadczony trader jest w stanie się zgodzić i żeby to było napisane w taki sposób jak ta książka?! Materiały Rafała Zaorskiego są ciekawe, sporo jest tam o psychologii, o podejściu ale czy nie dałoby się zebrać to w całość, przedyskutować, wybrać optymalne rozwiązanie i potem zrobić takie mini wprowadzenie KTÓRE UPORZĄDKUJE OGÓLNY CHAOS ?!
Nie mówię że trzeba od razu podać odpowiedź, pisze to żeby nad tym się zastanowić, czy da się coś takiego zrobić w przypadku forexa.

Jaka jedna metoda z którą się wszyscy zgadzają? Jak ty to sobie wogóle wyobrażasz? Usiądzie grono "fachowców" od forexa i spisze 10 przykazań forexowych?