Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Microbi pisze:opis sys byś chciał
Wyraźnie to napisałem, po co po mnie powtarzasz? Twoich statystyk nie chcę, odpadłeś na wcześniejszym etapie. Gdybyś faktycznie miał kilkupipsowy SL i nawet małą przewagę, szybko zauważyłbyś co można zrobić odpowiednim dla takiej strategii zarządzaniem kapitału. Po bardzo krótkim czasie nie potrzebowałbyś innych źródeł dochodu, miałbyś dużo ciekawsze sposoby spędzania czasu niż kopiowanie czyichś wpisów na forum.
Ink. pisze:Żyjecie w iluzji panowie że macie realny wpływ na rynek, a co gorsza w iluzji że jeśli znajdziecie dochodową strategie to cały świat zacznie was naśladować czym zmienicie rynek na swoją niekorzyść
Nawet tu na forum masz przykłady zaprzeczające temu co piszesz, może warto czasem cokolwiek posprawdzać?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Matka, ale ja poza FX od ponad 1,5 roku nic nie robię :D

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Songo89K pisze:Rozumiem Matke z tego względu,i w sumie faktycznie jest to bardzo...interesujące,że gdy ktoś pyta o jakieś ,nazwijmy to konkrety,to druga osoba się strasznie oburza,mówi jakie to forum złe,żeby pomóc trzeba pokazywać portfel.
Ogólnie ja też rozumiem matke i jego poglądy na temat szkoleń, natomiast nie rozumiem sposobu w jaki prowadzi dyskusje, skoro MB zaproponował spotkanie a matka sie boi to czemu nie zaproponował rozmowy na przez skype tylko zaczął atakować MB?

Ogólnie cała rozmowa matki i MB jest jak kiczowaty dialog z filmu, jeden atakuje z uporem maniaka drugi sie obraża na wszystkich

Co do szkoleń to z mojej strony wygląda to tak,
Bez pokazania statmentu zgodził bym sie tylko na szkolenie za darmo, ponieważ FX to taka branża że nawet jak sie nie wie co sie mówi to i tak można mowić, a na historii działa dosłownie wszystko :)
Jesli natomiast ktoś proponuję szkolenia i jest osobą powazna i wie coś na temat FX powinien pokazać statment lub udostępnić hasło inwestora do mt4 stworzone specjalnie do tego celu, czyli jeśli ktoś chce szkolić niech pogra na realu z 6 m-cy stworzy takie konto i po problemie i całej nienawiści, natomiast co do udostępniania stetmentu publicznie jest to zly pomysł, zaraz by sie pojawił wątek i 50 stron dlaczego stetment jest taki i owaki itp, staty powinny być udostępniane tylko do wglądu ucznia poza forum

Dodano po 3 minutach:
matka pisze:Nawet tu na forum masz przykłady zaprzeczające temu co piszesz, może warto czasem cokolwiek posprawdzać?
A gdzie?
forum to tylko forum i zbiór zlotych myśli, uczniów, dziadków, rolników, ekonomistów, bezrobotnych, prezesów, informatyków, sklepikarzy, jak odsiać jednych od drugich? skąd mam wiedzieć kto zamieścił te przykłady? szczególnie że nawet ich nie widziałem ;)
jak byś zauważył najlepszą opinią wśród mas nie jest osoba najinteligentniejsza tylko najpopularniejsza, ludzie nie darzą sympatią ludzi ze względu na to że sa mądrzy tylko ze względu na to że ich lubią, dlaczego tu ma być inaczej?

A druga sprawa zdecydowanie więcej mam przykładów że MY nie mamy wpływu na rynek ;)

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

matka pisze: Gdybyś faktycznie miał kilkupipsowy SL i nawet małą przewagę, szybko zauważyłbyś co można zrobić odpowiednim dla takiej strategii zarządzaniem kapitału. Po bardzo krótkim czasie nie potrzebowałbyś innych źródeł dochodu,
Matka widzę,że wiesz jak to powinno wyglądać w teorii,gorzej pewnie z wprowadzeniem tego do własnej strategii.
Mówić,a stosować się do tego co się mówi to wielka róznica.pzdr

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Ink. pisze:forum to tylko forum i zbiór zlotych myśli
Kiedyś było tu inaczej, dużo inaczej. Kiedyś nikomu nie przyszło by do głowy, żeby wątku opisującym jak broker zmienia regulamin w środku konkursu, na co podane są twarde dowody, bronić brokera. Nie przyszło by nikomu do głowy, żeby podawać "naukowe" dowody swoich teorii pobrane z discovery. Kiedyś warto było analizować jeśli ktoś stawiał jakąś tezę, bo często dołączał wyniki wstępnie przeprowadzonych własnych badań. A może tylko mi się wydaje że tak kiedyś było? ;)
Ink. pisze:A druga sprawa zdecydowanie więcej mam przykładów że MY nie mamy wpływu na rynek ;)
To WAS jest więcej? O matko boska... ;) Poszukaj sobie o robocie Stomper, stał się tak popularny, że pewne rzeczy się na rynku pozmieniały. Liczę, że zrewanżujesz się swoim przykładem, albo chociaż dwoma skoro piszesz w liczbie mnogiej ;)
Mr.T pisze:Matka widzę,że wiesz jak to powinno wyglądać w teorii,gorzej pewnie z wprowadzeniem tego do własnej strategii.
Mówić,a stosować się do tego co się mówi to wielka róznica.pzdr
Zgadzam się, to duża różnica, ale ja na ogół dopinam swego. Mogę spytać o jakiej strategii i problemach piszesz?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

matka pisze:Mogę spytać o jakiej strategii i problemach piszesz?
Piszę min. o małym SL,o którym wspomniałeś(4,5 pipsa z automatu) ale to tylko jeden z elementów całości...co do problemów to ich nie mam,tzn jakichś istotnych 8) .pzdr

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

matka pisze:Kiedyś było tu inaczej, dużo inaczej. Kiedyś nikomu nie przyszło by do głowy, żeby wątku opisującym jak broker zmienia regulamin w środku konkursu, na co podane są twarde dowody, bronić brokera. Nie przyszło by nikomu do głowy, żeby podawać "naukowe" dowody swoich teorii pobrane z discovery. Kiedyś warto było analizować jeśli ktoś stawiał jakąś tezę, bo często dołączał wyniki wstępnie przeprowadzonych własnych badań. A może tylko mi się wydaje że tak kiedyś było?
Niestety ale muszę cie zmartwić, człowiek uszlachetnia wspomnienia dlatego zawsze mówi "kiedyś było lepiej ", popatrz na to z innej perspektywy, sam trolujesz, składasz deklaracje że chciałbyś być trololo, sam robisz zamieszanie a wymagasz żeby inni robili inaczej? hmmm. dla mnie to trochę bezsensu, wymagasz czegoś od innych sam stosuj sie do swoich zasad, zamieszczasz jakąś teze dołącz wstępne wyniki, po prostu rob to czego tak bardzo wymagasz od innych :)
obrona brokera? hmm.. jesli mówisz o przypadku greena7 to grał na opóźnienia to dostał bana, nie widze w tym nic dziwnego, forum to nie front przeciw brokerom, forum to forum ludzie mogą mieć rożne opinie, no chyba że kiedyś było inaczej :) a discovery rules :) wychłostaj mnie za to ze lubię ten program :)

Stomper... ciekawy przypadek, przestał działać bo rozszerzono spread, tylko powiedz mi czy rozszerzono spread przez stompera czy stopmer przestal dzialac przez rozszerzony spread? co było pierwsze kura czy jajo ? :)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Sory za offtop panowie, Ink: prośba- zmień awatar na zdjęcie Sephena Hawkinga albo przynajmniej Stanisława Lema - Bardziej do Ciebie pasuje :D , pozdrawiam...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Ignac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ignac »

Ink. pisze:Żyjecie w iluzji panowie że macie realny wpływ na rynek, a co gorsza w iluzji że jeśli znajdziecie dochodową strategie to cały świat zacznie was naśladować czym zmienicie rynek na swoją niekorzyść
Słabo, patrzysz na to szablonowo dlatego wniosek jest do bani. Jeśli chcesz konstruować takie hipotezy to zachęcam do wysilenia wyobraźni. Są strategie - między innymi takiej używam - która na 100% przestała by działać po rozpowszechnieniu a rynek by się nie zmienił na jotę. Banalnie prosta sprawa ale trzeba pomyśleć zanim się kłapnie ;)

PS: wystarczy, że w jednym czasie użyje jej kilkaset osób - nie realne? jasne...

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Ignac pisze:kilkaset osób - nie realne?
A kilka set osob jest w stanie ruszyć rynkiem chociażby o 1 pips grając u brokera MM? były już kilkukrotnie wałkowane tematy na tym forum ile trzeba by ruszyć rynkiem

ODPOWIEDZ