Przebrnąłem przez 116 stron tematu więc myślę, że mogę się swobodnie wypowiedzieć.
grafmax Twoje początkowe podejście do scalpingu było fajniejsze na początku dziennika, rozumiem przez to fakt, że wtedy ta gra Cię cieszyła ( gra na demo, pierwszy miesiąc zamknięty na plus). Zmianę zachowani łatwo dało się odczuć po przejściu na real. Początek miałeś ciężki, nic nie szło, ale się nie poddałeś i z tego co pokazała historia zaraziłeś wiele osób scalpowaniem. Nie wiem jak idzie Ci teraz, szkoda, że zrezygnowałeś ze statystyk, które miałeś przeprowadzać co 20 dni hehe. Watek został w pewnym stopniu opanowany przez innych userów a sam autor odszedł trochę na ubocze ale tak chyba jest z ciekawszymi dziennikami ( dziennik asmo ), że w pewnym momencie zaczynają żyć swoim życiem. Przez ostatnie dwa dni studiując cały ten obszerny dziennik również we mnie zaszczepiła się myśl aby przeskoczyć z wysokich TF i wielkich SL na m1 i sl rzędu 5p hehe
Pozdrawiam wszystkich scalperów Smile
Riddle
Przeanalizowałem błędy które popełniałem po przejściu na real i staram się je eliminować. Entuzjazm i zapał do gry nie zmalał, ja raczej jestem z tych to wolą zginąć niż się poddać. Nadal moim marzeniem i celem jest zostać traderem ale teraz wiem że nie osiągnę tego tak szybko jak mi się zdawało. Zaprzestałem prowadzić dziennik bo aktualnie układam sobie życie tak żeby w przyszłości mieć czas i kasę na FX a to zajmuje sporo czasu i gram mniej regularnie. Po za tym myślę że wątek jest bardziej wartościowy dla czytelników odkąd udzielają się w nim doświadczeni traderzy a nie ja z moimi niezdarnymi wejściami. Myślę że niedługo znów zacznę bardziej regularnie tu spamować
Pozdrawiam