Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

Songo89K pisze:Ktoś jest w stanie wytłumaczyć,co się przed chwilą wydarzyło?najpierw ruch na edku w góre o ponad 20 pips,teraz ruch na kablu w drugą stronę ,jeszcze większy.

Czy były sygnały do tego czy ktoś poprostu sobie wykasza SLe?
Czy po prostu umknęła mi jakaś dobra okazja?
na edku to realizacja stopow na 4400 ( w tym mojego hehe)
kabel byl w waskim zakresie i sie kosolidowal okrutnie wiec dynamiczny ruch po tym fakcie to nic zaskakujacego

GU - fibo plus dolki

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Ściany są różne, nie zawsze przechodzisz jak przez papier, czasem w trendzie należy uderzyć kilka razy, a gdy bijesz z mocą to i się od ściany odbijasz. Wkurza mnie jak uczą że pinbar to odrazu duży problem i zmiana kierunku. A ile na wykresach jest pinów obok których są pełne świece w tym samym kierunku? Na EU wg mnie mocny uptrend. Na kiwi formacja ABCD idealnie idzie i przebiła średnią już i kreski kanału. Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

EU - podobnie

Obrazek

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Przebrnąłem przez 116 stron tematu więc myślę, że mogę się swobodnie wypowiedzieć.

grafmax Twoje początkowe podejście do scalpingu było fajniejsze na początku dziennika, rozumiem przez to fakt, że wtedy ta gra Cię cieszyła ( gra na demo, pierwszy miesiąc zamknięty na plus). Zmianę zachowani łatwo dało się odczuć po przejściu na real. Początek miałeś ciężki, nic nie szło, ale się nie poddałeś i z tego co pokazała historia zaraziłeś wiele osób scalpowaniem. Nie wiem jak idzie Ci teraz, szkoda, że zrezygnowałeś ze statystyk, które miałeś przeprowadzać co 20 dni hehe. Watek został w pewnym stopniu opanowany przez innych userów a sam autor odszedł trochę na ubocze ale tak chyba jest z ciekawszymi dziennikami ( dziennik asmo ), że w pewnym momencie zaczynają żyć swoim życiem. Przez ostatnie dwa dni studiując cały ten obszerny dziennik również we mnie zaszczepiła się myśl aby przeskoczyć z wysokich TF i wielkich SL na m1 i sl rzędu 5p hehe

Pozdrawiam wszystkich scalperów Smile
Riddle
Przeanalizowałem błędy które popełniałem po przejściu na real i staram się je eliminować. Entuzjazm i zapał do gry nie zmalał, ja raczej jestem z tych to wolą zginąć niż się poddać. Nadal moim marzeniem i celem jest zostać traderem ale teraz wiem że nie osiągnę tego tak szybko jak mi się zdawało. Zaprzestałem prowadzić dziennik bo aktualnie układam sobie życie tak żeby w przyszłości mieć czas i kasę na FX a to zajmuje sporo czasu i gram mniej regularnie. Po za tym myślę że wątek jest bardziej wartościowy dla czytelników odkąd udzielają się w nim doświadczeni traderzy a nie ja z moimi niezdarnymi wejściami. Myślę że niedługo znów zacznę bardziej regularnie tu spamować :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

grafmax pisze:niedługo znów zacznę bardziej regularnie tu spamować
czekamy 8)

na dzis koniec wyjatkowo pechowe wejscia ktore powinny konczyc sie po 2-3 tiku realizacja zyskow a nie przeciaganiem mysleniem zyczeniowym i w koncu be

Obrazek

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam, oto moja pierwsza transakcja jaką umieszczam na forum zainspirowany Szkołą Scalpingu.

Pozdrawiam

(Wszelka krytyka mile widziania)

Awatar użytkownika
Mihau
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mihau »

Midas pisze:(Wszelka krytyka mile widziania)
Nie ma tu co krytykować. Wejście dobre, a wyjście jeszcze lepsze. Gratuluję :)

Ps. Jaki to TF?

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Midas - fajnie dawaj wiecej scr tylko uwzgledniaj w zrzucie osie czasu i ceny - latwiej sie zorientowac na wykresie. no i zawsze cos mozesz dodac nt. kryterium wejscia/wyjscia

EJ wejscie po korekcie fibo+supres ciete na pierwszym mozliwym oporze
dolaczam wykres EU gdzie zaznaczylem piekny niewykorzystany setup

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Screen jest z m5, wszedłem na m1 ale głowna analiza na m5

wyjście ze względu na 2 razy testowany S/R + traciło impet.

Pozdrawiam.

ps. Jakby mi ktoś linknął temat jak wrzucać ładnie screeny albo wytłumaczył na priv to byłbym wdzięczny.

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Midas pisze:ps. Jakby mi ktoś linknął temat jak wrzucać ładnie screeny albo wytłumaczył na priv to byłbym wdzięczny.
Kiedy wyślesz post z załącznikiem to skopiuj adres załącznika, potem kliknij na zmień w górnym prawym rogu postu i wklej ten adres. Zdaje się że Vanguard tak robi i ładnie to wygląda a do tego jest pewność że obrazek nie zginie

Tak w ogóle to ładne zagranie, oby tak dalej :)

ODPOWIEDZ