Szkoła Scalpingu
raczej nie stosujeskalpel_szczecin pisze:Vanguard pisze:fibo i SR daje rade tylko czemu wtedy jak wlasnie nie ma mnie pod kompem
ustaw zlecenie oczekujące, jaki problem?
wole pozniej ponarzekac i pogdybac

wejscie pod SR
EURJPY zamkniete wskutek nieprzebicia fibo38 w szybkim czasie do tego DB
uznalem ze bedzie kontynuowany ruch up
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przebrnąłem przez 116 stron tematu więc myślę, że mogę się swobodnie wypowiedzieć.
grafmax Twoje początkowe podejście do scalpingu było fajniejsze na początku dziennika, rozumiem przez to fakt, że wtedy ta gra Cię cieszyła ( gra na demo, pierwszy miesiąc zamknięty na plus). Zmianę zachowani łatwo dało się odczuć po przejściu na real. Początek miałeś ciężki, nic nie szło, ale się nie poddałeś i z tego co pokazała historia zaraziłeś wiele osób scalpowaniem. Nie wiem jak idzie Ci teraz, szkoda, że zrezygnowałeś ze statystyk, które miałeś przeprowadzać co 20 dni hehe. Watek został w pewnym stopniu opanowany przez innych userów a sam autor odszedł trochę na ubocze ale tak chyba jest z ciekawszymi dziennikami ( dziennik asmo ), że w pewnym momencie zaczynają żyć swoim życiem. Przez ostatnie dwa dni studiując cały ten obszerny dziennik również we mnie zaszczepiła się myśl aby przeskoczyć z wysokich TF i wielkich SL na m1 i sl rzędu 5p hehe
Pozdrawiam wszystkich scalperów
Riddle
grafmax Twoje początkowe podejście do scalpingu było fajniejsze na początku dziennika, rozumiem przez to fakt, że wtedy ta gra Cię cieszyła ( gra na demo, pierwszy miesiąc zamknięty na plus). Zmianę zachowani łatwo dało się odczuć po przejściu na real. Początek miałeś ciężki, nic nie szło, ale się nie poddałeś i z tego co pokazała historia zaraziłeś wiele osób scalpowaniem. Nie wiem jak idzie Ci teraz, szkoda, że zrezygnowałeś ze statystyk, które miałeś przeprowadzać co 20 dni hehe. Watek został w pewnym stopniu opanowany przez innych userów a sam autor odszedł trochę na ubocze ale tak chyba jest z ciekawszymi dziennikami ( dziennik asmo ), że w pewnym momencie zaczynają żyć swoim życiem. Przez ostatnie dwa dni studiując cały ten obszerny dziennik również we mnie zaszczepiła się myśl aby przeskoczyć z wysokich TF i wielkich SL na m1 i sl rzędu 5p hehe
Pozdrawiam wszystkich scalperów

Riddle
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”
bull trap czyli wybicie ponad ostatnie szczyty zachęca do kupna tych którzy jeszcze nie weszli wcześniej a widząc tak ogromne poprzedzajace wzrosty są jeszcze bardziej zachęceniu do wejścia a dają oni tylko płynność większym do sprzedaży. Dałem screeny u siebie.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK