Sygnały transakcyjne na FOREX i kontrakty

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SygnalyTransakcyjne »

Generalnie nasze sygnały są oparte na krótkich stop losach, także duży spread lub poślizgi znacząco wpływają na wynik strategii.

Jeśli chcesz mieć gwarancję wykonania musisz być gotowy na poślizg. Broker, z którego ja korzystam, ale który nie słynie z szybkości to Interactive Brokers. Jest to Broker ECN, dotychczas nie miałem z nim żadnych problemów.
Profesjonalny dostawca sygnałów transakcyjnych na rynki giełdowe, towarowe oraz FOREX.

"Your job as Professional Trader is to follow your rules."

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Czy dla walut to też jest Interactive Brokers? Co to za platforma? Widziałem serwisy, które podawały płatne sygnały ale podawały: nazwę platformy, brokera i na zachętę 1 lub 2 tygodnie sygnałów za free. To są podstawowe informacje, które klient musi wiedzieć.

Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

W Interactive Brokers można grać na walutach na kontraktach i na rynku FOREX.

Oni mają własne platformy w Polsce raczej mało popularne.
http://individuals.interactivebrokers.c ... tforms.php

Nie wiem o jakich serwisach mówisz, ale my z żadnym brokerem nie jesteśmy związani. Generalnie staramy się również nie polecać żadnego konkretnego brokera, bo to jest na tyle indywidualna sprawa, że Klient powinien wybrać sam. Jedyne, co uważamy za bardzo istotny czynnik to czy broker jest typu ECN czy market makerem. Dodać mogę również, że nasze strategie nie lubią się z takimi brokerami jak np. XTB:)
Profesjonalny dostawca sygnałów transakcyjnych na rynki giełdowe, towarowe oraz FOREX.

Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

Ok, mam trochę do odpisania, chciałbym wszystkie poruszone kwestie omówić.

1) Motywacją i celem większości otwieranych firm to głównie, ale nie tylko zysk. U nas jest tak samo. Dobrze mieć alternatywne, do giełdowego, źródło dochodu. Są okresy lepsze i gorsze pod względem zysku. Ponadto budowanie dużego portfela to czasochłonna czynność. Chcąc korzystać z procentu składanego, trzeba mieć inne źródło pieniędzy potrzebnych do życia.

2) Wyliczenia czasu i potencjalnych zysków są bardzo uproszczone. Trudno mi się do tego odnieść.

3) Niezadowolenie Klienci oraz :kilowanie" przez ludzi jest przez nas uznane jako element biznesu.

4) Nie znamy takich technologicznych rozwiązań jak multiterminal. Poza tym nie chcemy zarządzać cudzymi pieniędzmi.

5) Każda strategie musi być jakoś opisana i przedstawiona. Backtesty pokazują jak strategia zachowywała się w przeszłości, co daje pewne wyobrażenie o sposobie inwestowania tą strategia i zagrożeniach z tym związanych. Wyniki po odpaleniu strategii na realnym rynku również są publikowane od stycznia bieżącego roku.

6) Co uważałbyś za konkret oprócz tych zestawień tabelarycznych i krzywych kapitału?

7)
A jak strategi grana na wybicia może się nie lubić z XTB? Co wy gracie skalp na wybicia czy jak?
W XTB oraz innych brokerach typu market maker sa pewna ograniczenia np. związane ze stawieniem zleceń oczekujących blisko ceny rynkowej. A nasza strategia ma krótkie stop losy i z tego powodu u tego brokera może generować gorsze wyniki.

8)
[...Najdłuższy drawdown miał miejsce w drugiej połowie 2008 roku i trwał 245 dni....]
Nie rozumiem co masz na myśli.

9) Błędy poprawimy. "Nazwałbym" pisze się razem:)

10) Zlecenie stop loss blisko rynku, oznacza, że w momencie otwarcia transakcji, znajduje się blisko aktualnej ceny rynkowej.

11)
[...transakcje stratne są zamykane średnio po około jednej godzinie...]
To nie Nostradamus tylko statystyka. Z racji, że stop loss jest blisko rynku to transakcje trwają bardzo krótko. Jeśli wybicie jest nieskuteczne to bliki SL szybko ucina stratę.

Kasia86
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kasia86 »

Ja mam tylko jedno pytanie do użytkownika SygnalyTransakcyjne:

cierpisz na rozdwojenie jaźni że cały czas piszesz o sobie w liczbie mnogiej? :)

Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja mam tylko jedno pytanie do użytkownika SygnalyTransakcyjne:

cierpisz na rozdwojenie jaźni że cały czas piszesz o sobie w liczbie mnogiej? Smile
To jest akurat trochę śmieszne:) My - jako firma:)

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

By_żyło_się_lepiej pisze:W jakim celu łasicie się na te kilkaset złotych licząc się z "kilowaniem" przez ludzi, odpisywaniem niezadowolonym itp itd?
Unikam takich dyskusji a przede wszelakich pyskowek, mimo to ktos musi zajac stanowczo stanowisko. Kerimb :564:
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Rozumiem, że grasz tym systemem, czy tylko tak na papierku zrobiłeś testy i teraz chcesz nam opchnąć?

Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

System jest mechaniczny, także wszystkie podane wyniki są obliczone przez program automatycznie. Prawa strona wykresu w tym przypadku nie ma znaczenia.

Ponadto prezentowane backtesty mają pokazać Klientom jakiego rodzaju jest to metoda i czego mogą po niej się spodziewać.

Nie dysponowaliśmy realnymi wynikami tej strategii z okresu 5 lat, a prezentowanie okresu krótszego jest według nas niewystarczająco reprezentatywne.

Awatar użytkownika
SygnalyTransakcyjne
Stały bywalec
Stały bywalec

Rozumiem. Wszystkie uwagi zapamiętam i uwzględnię przy prowadzeniu firmy.

Dzięki wszystkim za posty.

ODPOWIEDZ