Super Hedge ::..
Ostatnich kilku stron nie przeglądałem, ale widzę, że dynamicznie się rozwijacie. Proponuję w pierwszym poście zamieścić wszystko co do tej pory zostało osiągnięte w jednej paczce i w jednym opisie. Jeśli edycja jest zablokowana to wkleję ten materiał. I potem przypnę 

Trade what you see, NOT what you hear or think
- magictrader
- Pasjonat
Tak widziałem, i pewnie tak właśnie jest. Z tych +2,5 teraz zrobiło się -2. Średnia tutaj mieszatrzycenty pisze:Magic, widziales?
zamiescilem wyzej rysunek, na ktorym jest przedstawione jak sadze zrodlo tzw. repaint'ow.

Nievinny dzięki za post, jakoś w niedzielne popołudnie pewnie uda się to wszystko zebrać w całość, a tym czasem miłego weekendu wszystkim i do niedzieli.

http://www.sendspace.com/file/7phckvmagictrader pisze: Pitmaster, mógłbyś opisać jak jest obliczana zmodyfikowana średnia, bo nie ma formuł w arkuszu.
Ta metoda to trochę off topic.
Jeśli wyniki będa interesujące to założę nowy temat.
Dziś protestuję ją na większej ilości danych.
Przydało by się w niej wykorzystać zasady optymalizacji.
-----------------------------------------------
Ps. skąd ściągacie kursy do excel ?
Pitmaster, o czym Ty mowisz?
Nie przedstawiles ani tego swojego systemu ani nic, a chcesz zebym Ci zoptymalizowal Solverem? ; )
Poza tym, z tego, co rzucilem okiem, to bazuje on na tym co my zrobilismy i rozni sie sposobem liczenia sredniej.
Ja na razie nie widze koniecznosci jakichs modyfikacji, bo wskaznik ktory wynalezlismy z Magictraderem jest, ze tak powiem, zabojczy.
Musze tylko teraz wymyslic jak przesuwac srednia by podazala za trendem szerszego TF i powinno byc juz idealnie.
Pitmaster:
gdy wskaznik bedzie juz ukonczony mozna by go przerobic na MT4, zeby moc go odpalac na platformie. Wszystko bym napisal co i jak liczyc.
albo inaczej:
to jest przeciez odpalone na MT4 jako strategia, i wrzuca nam kursy. nie da sie zrobic zeby sprawdzala warunek w Excelu i zawierala wtedy transakcje?
Nie przedstawiles ani tego swojego systemu ani nic, a chcesz zebym Ci zoptymalizowal Solverem? ; )
Poza tym, z tego, co rzucilem okiem, to bazuje on na tym co my zrobilismy i rozni sie sposobem liczenia sredniej.
Ja na razie nie widze koniecznosci jakichs modyfikacji, bo wskaznik ktory wynalezlismy z Magictraderem jest, ze tak powiem, zabojczy.
Musze tylko teraz wymyslic jak przesuwac srednia by podazala za trendem szerszego TF i powinno byc juz idealnie.
Pitmaster:
gdy wskaznik bedzie juz ukonczony mozna by go przerobic na MT4, zeby moc go odpalac na platformie. Wszystko bym napisal co i jak liczyc.
albo inaczej:
to jest przeciez odpalone na MT4 jako strategia, i wrzuca nam kursy. nie da sie zrobic zeby sprawdzala warunek w Excelu i zawierala wtedy transakcje?
Pierwsza opcja wydaje mi sie lepsza, gdyz jest wieksza kontrola, i pewniejsze, mozna bylo by zrobic w miedzyczasie cos posredniego. Czyli wszystko liczy MT4, ale wypluwa dane (w czasie rzeczywistym ) zeby mozna bylo porownac to z excelem czy nie ma jakis przeklaman.trzycenty pisze:gdy wskaznik bedzie juz ukonczony mozna by go przerobic na MT4, zeby moc go odpalac na platformie. Wszystko bym napisal co i jak liczyc.
albo inaczej:
Napisz mi co co i jak i po klopocie.
tak, tez tak mysle, ALE:
znasz LowcaG sposob na to, zeby MT4 liczyl dystrybuante rozkladu normalnego?
choc w sumie nie jest to konieczne, poda sie po prostu wartosci zmiennej odpowiadajace prawdopodobienstwu.
bo chodzi o to, ze trade ma sie wykonac gdy prawdopodobienstwo, ze spread zacznie isc w przeciwna strone wynosi X.
poda sie wartosci zmiennej odpowiadajace tym prawdopodobienstwom.
jezeli x>2,56 trade itp.
mysle ciagle nad nad tym rozkladem, bo normalny to on chyba nie jest.
znasz LowcaG sposob na to, zeby MT4 liczyl dystrybuante rozkladu normalnego?
choc w sumie nie jest to konieczne, poda sie po prostu wartosci zmiennej odpowiadajace prawdopodobienstwu.
bo chodzi o to, ze trade ma sie wykonac gdy prawdopodobienstwo, ze spread zacznie isc w przeciwna strone wynosi X.
poda sie wartosci zmiennej odpowiadajace tym prawdopodobienstwom.
jezeli x>2,56 trade itp.
mysle ciagle nad nad tym rozkladem, bo normalny to on chyba nie jest.