Super Hedge ::..
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
Już jest ok, chodziło mi o tę formułę:
=JEŻELI(L202>0.008;"Buy EURusd Sell GBPusd";JEŻELI(L202<0.002;"Buy GBPusd Sell EURusd";"None"))
To czekamy teraz na -2, ciekawe jak to się będzie repaintowało jeśli spread nadal będzie się zwiększał. Ale kiedyś chyba musi pójść ponownie do zera i na minusy?
Alarm mam tak ustawiony jak na obrazku: utworzony moduł i tam to wszystko wklejone i później w komórce ustawiony adres do komórki z interesującą nas wartością. Wszystko w jednym folderze.
=JEŻELI(L202>0.008;"Buy EURusd Sell GBPusd";JEŻELI(L202<0.002;"Buy GBPusd Sell EURusd";"None"))
To czekamy teraz na -2, ciekawe jak to się będzie repaintowało jeśli spread nadal będzie się zwiększał. Ale kiedyś chyba musi pójść ponownie do zera i na minusy?
Alarm mam tak ustawiony jak na obrazku: utworzony moduł i tam to wszystko wklejone i później w komórce ustawiony adres do komórki z interesującą nas wartością. Wszystko w jednym folderze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- magictrader
- Pasjonat
to możliwe, że alarm nie chodzi dla formuły. Ja mam w komórce przypisanej do alarmu =(wartość komórki z formułą).
Odnośnie rozkładu to rozmawiałem wcześniej z gościem z FF i on jest zagorzałym wielbicielem regresji liniowej i pisał, że to się może lepiej sprawdzić. Nie wiem co o tym sądzić w tej chwili.
Dobrze, że EG zawraca i spread maleje bo trochę się zapakowałem. Trzeba dopracować otwieranie kolejnych pozycji, np: co 0,5 albo1 wartość standaryzacji.
Pierwszy sygnał pojawił się przed 16, a teraz zostało z niego 1,3 a nie 2,5
.
Odnośnie rozkładu to rozmawiałem wcześniej z gościem z FF i on jest zagorzałym wielbicielem regresji liniowej i pisał, że to się może lepiej sprawdzić. Nie wiem co o tym sądzić w tej chwili.
Dobrze, że EG zawraca i spread maleje bo trochę się zapakowałem. Trzeba dopracować otwieranie kolejnych pozycji, np: co 0,5 albo1 wartość standaryzacji.
Pierwszy sygnał pojawił się przed 16, a teraz zostało z niego 1,3 a nie 2,5

wtedy mowilem, ze bylo o wiele za wczesnie, spread byl 0,0040 powyzej minimow, a doszedl do 102 pipsow. !
to wynika z tego ze na wyzszym interwale byl ruch sinusoidy w gore.
ha ha,
ale mamy tu koncepcje juz i nazwy. teoria naukowa ze hej.
Dodano po 7 minutach:
juz mistrz informatyki poradzil sobie z alarmem.
musialem przecinki na kropki pozamieniac.
Magic masz jakies dobre wav na alarm?
zeby bardzo glosno huknelo, jak slucham muzy.
; )
to wynika z tego ze na wyzszym interwale byl ruch sinusoidy w gore.
ha ha,
ale mamy tu koncepcje juz i nazwy. teoria naukowa ze hej.
Dodano po 7 minutach:
juz mistrz informatyki poradzil sobie z alarmem.
musialem przecinki na kropki pozamieniac.
Magic masz jakies dobre wav na alarm?
zeby bardzo glosno huknelo, jak slucham muzy.
; )
- magictrader
- Pasjonat
Czyli co sugerujesz? Granie jak pod AT, że na dwóch, czy trzech interwałach musi być ten sam sygnał w tym samym czasie?
Da się wrzucać do arkusza dane z różnych interwałów tych samych par walutowych? Albo trzeba by wrzucić tysiące danych M5 i wtedy brać pod uwagę odpowiednie okresy (M15 - 600 świec, H1 2400 świec) wtedy by się zasymulowało wyniki z większych interwałów.
Da się wrzucać do arkusza dane z różnych interwałów tych samych par walutowych? Albo trzeba by wrzucić tysiące danych M5 i wtedy brać pod uwagę odpowiednie okresy (M15 - 600 świec, H1 2400 świec) wtedy by się zasymulowało wyniki z większych interwałów.
1)trzycenty pisze:jedna para i wiele TF sie nie da, niestety.
ale chyba tak jak mowisz wziac 1440 M5 to mamy dokladnie 5*24h,
tylko nie wiem jak to wyjdzie w praktyce, nie probowalem
ja mam w Excelu tyle juz tego, ze ledwo zipie staruszek (na Laptopie).
musze chyba dwa kompy do Excela dostawic ; )
A widzisz nie przewidzielismy tego, w weekend spojrze i dorobie mozliwosc roznych TF , chociaz z drugiej strony faktycznie jak tak widzialem to te excele sie troche rozrastaja

2) Rozbij niezalezne analizy na dwa excele, powinno przyspieszyc
ale w strategii ma zakodowane zeby wrzucac do arkusza XXX i tylko jeden taki moze byc na kompie.
trzeba by cos tam przerobic chyba.
brrr, informatyka ; )
pokaze pozniej na ryzunku o co mi chodzi.
trzeba by cos tam przerobic chyba.
brrr, informatyka ; )
pokaze pozniej na ryzunku o co mi chodzi.
Ostatnio zmieniony 07 sie 2008, 22:34 przez trzycenty, łącznie zmieniany 1 raz.