Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Kuguar: ja do nikogo nic nie mam.

Na forach jest tak, że możesz kogoś ocenić tylko po tym co pisze (również jaką wiedzę udostępnia itd.). Ja po prostu oceniłem Pana bankdealer, ponieważ nie bardzo mi się podoba jego postawa na tym forum.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

widze, ze sam spowrotem musze zaczac pisac na temat :D
jest i nowe MM. Nadworny programista sie postaral i slowa dotrzymal.
Kapital poczatkowy 10 000
depopercent 20%
ustawienia sl i tp domyslne.
M15
chyba nie musze mowic, ktore to nowe a ktore stare 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

bankdealer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankdealer »

sztachu gram na gieldzie od 95' 8)
Profesjonalista w każdym calu.

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

raposo: tylko dla super pełnej jasności chcę potwierdzić: state stomper v.2.0 to jest z Twoim MM?

Jeżeli tak to ukłon dla Ciebie i pitera i mam nadzieję, że umieścisz tutaj wersję z nowym MM i skomentujesz co tam wymyśliłeś.

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością. :D :D :D

Dodano po 1 minutach:

bankdealer: ta a u jakiego brokera :D :D :D :D ?

bankdealer
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankdealer »

sztachu pisze:bankdealer: ta a u jakiego brokera Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy ?
Poczatkowo PKO :D :D :D A pierwszy moj broker z fx to byla oanda wiec nei bylo to wczoraj :wink:
Profesjonalista w każdym calu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

bez przepychanek mi tutaj :P
sztachu pisze:raposo: tylko dla super pełnej jasności chcę potwierdzić: state stomper v.2.0 to jest z Twoim MM?

Jeżeli tak to ukłon dla Ciebie i pitera i mam nadzieję, że umieścisz tutaj wersję z nowym MM i skomentujesz co tam wymyśliłeś.

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością. :D :D :D
v2.1 jest z moim MM ;). mysle, ze najlepsze jakie jest (bo sam je wymyslilem hehe), bo oparte o SL, choc potencjał pozostaje niewykorzystany przy stalej wartosci SL.
Wrzuce na forum za zgoda wspolautora :).
Poki co na osłode test zrobiony na bardziej realnych liczbach.
Kapital poczatkowy 600$
TP 10, SL 20, nie handluje w piatki,
DepoPercent 20%
Maksymalna wartosc w lotach 10.0
M15

ze starym MM wynik 1860$ dla 2008r.

Max DD
2007r. = 17,28%
2008r. = 13,09%

Od jutra na demie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

Od razu widać poprawę w testach. Należałoby jeszcze ograniczyć ilość lotów do 50 i zmniejszyć kapitał początkowy do testów, aby wynik był bardziej miarodajny. Podzielcie się testami na 15M i 5M ( na ten interwał należy się osobna optymalizacja) aby dobrać „pod siebie” późniejszy interwał do gry. Pozostaje tylko, jaką opcję wybrać? - czy bezpieczniejszą, jeśli chodzi o start do gry ( ze zmniejszonym SL, ale za to częściej go łapiącym) czy wersję bardziej przyszłościową ( z dużym SL) - niestety zawsze istnieje możliwość wyłapania pechowo SL na samym początku gry. Oczywiście można zacząć jedną a później wraz ze wzrostem depo przejść na drugą. Proszę nie obawiać się SL – pełny, zaliczany jest bardzo rzadko. Proszę sobie prześledzić w wynikach. Więcej nie ma, co filozofować, – komu się nie podoba EA niech zwyczajnie z niego nie korzysta i już. Szkoda „prądu” na słowne potyczki. Natomiast o wynikach pracy chętnie sam usłyszę i podzielę się swoimi.)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

BUF pisze:Od razu widać poprawę w testach. Należałoby jeszcze ograniczyć ilość lotów do 50 i zmniejszyć kapitał początkowy do testów, aby wynik był bardziej miarodajny. Podzielcie się testami na 15M i 5M ( na ten interwał należy się osobna optymalizacja) aby dobrać „pod siebie” późniejszy interwał do gry.
...
wszystko jest post wyzej ;).
Problem jest z backtestami na M5 z calego roku poniewaz wiesza sie cala platforma od razu po starcie.
Ja jesli bede grac nim za realne pieniadze bede dazyc bardziej do ograniczenia ryzyka niz do maksymalizacji dochodu i taka droge zalecalbym reszcie "nie-hazardzistow".

edit:
udalo mi sie zrobic backtest dla M5 na okres od sierpnia do dzis.
ustawienia identyczne jak wyzej.
Dla tego interwalu przeraza mnie ilosc otwartych pozycji. W tym okresie to ponad 600! czyli prawie tyle co dla M15 przez caly rok.
Max DD = 21,39%
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

pomywacczka.
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pomywacczka. »

A cio to za cacuszka :shock:
Jest może wersja w różowym kolorze :D:D
STARK DEVELOPMENT ...3 x nnn ... to Gant obecnej hossy :D
Kilka set % pewne jak w banku ;-)

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

raposo pisze:Problem jest z backtestami na M5 z calego roku poniewaz wiesza sie cala platforma od razu po starcie.
Musisz zassać pełne dane historyczne poprzez platformę albo ściągnąć je ze strony Alpari http://www.alpari-idc.com/en/dc/databank.html i sconverterować odpowiednio na wykresie - nie będzie wtedy żadnych kłopotów. Test powinien być od 2007 roku. Powtarzam - duży SL przyszłościowo jest o wiele bardziej bezpieczny (o dziwo) niż mniejszy. Myślę, że można go już zastosować po zwiększeniu o 100% depo. U mnie na 5M ani razu nie wystąpiła jeszcze strata.

ODPOWIEDZ