Stomper
widze, ze sam spowrotem musze zaczac pisac na temat 
jest i nowe MM. Nadworny programista sie postaral i slowa dotrzymal.
Kapital poczatkowy 10 000
depopercent 20%
ustawienia sl i tp domyslne.
M15
chyba nie musze mowic, ktore to nowe a ktore stare

jest i nowe MM. Nadworny programista sie postaral i slowa dotrzymal.
Kapital poczatkowy 10 000
depopercent 20%
ustawienia sl i tp domyslne.
M15
chyba nie musze mowic, ktore to nowe a ktore stare

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Bywalec
raposo: tylko dla super pełnej jasności chcę potwierdzić: state stomper v.2.0 to jest z Twoim MM?
Jeżeli tak to ukłon dla Ciebie i pitera i mam nadzieję, że umieścisz tutaj wersję z nowym MM i skomentujesz co tam wymyśliłeś.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.
Dodano po 1 minutach:
bankdealer: ta a u jakiego brokera
?
Jeżeli tak to ukłon dla Ciebie i pitera i mam nadzieję, że umieścisz tutaj wersję z nowym MM i skomentujesz co tam wymyśliłeś.
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.

Dodano po 1 minutach:
bankdealer: ta a u jakiego brokera

-
- Bywalec
bez przepychanek mi tutaj 
. mysle, ze najlepsze jakie jest (bo sam je wymyslilem hehe), bo oparte o SL, choc potencjał pozostaje niewykorzystany przy stalej wartosci SL.
Wrzuce na forum za zgoda wspolautora
.
Poki co na osłode test zrobiony na bardziej realnych liczbach.
Kapital poczatkowy 600$
TP 10, SL 20, nie handluje w piatki,
DepoPercent 20%
Maksymalna wartosc w lotach 10.0
M15
ze starym MM wynik 1860$ dla 2008r.
Max DD
2007r. = 17,28%
2008r. = 13,09%
Od jutra na demie.

v2.1 jest z moim MMsztachu pisze:raposo: tylko dla super pełnej jasności chcę potwierdzić: state stomper v.2.0 to jest z Twoim MM?
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością.![]()
![]()

Wrzuce na forum za zgoda wspolautora

Poki co na osłode test zrobiony na bardziej realnych liczbach.
Kapital poczatkowy 600$
TP 10, SL 20, nie handluje w piatki,
DepoPercent 20%
Maksymalna wartosc w lotach 10.0
M15
ze starym MM wynik 1860$ dla 2008r.
Max DD
2007r. = 17,28%
2008r. = 13,09%
Od jutra na demie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Od razu widać poprawę w testach. Należałoby jeszcze ograniczyć ilość lotów do 50 i zmniejszyć kapitał początkowy do testów, aby wynik był bardziej miarodajny. Podzielcie się testami na 15M i 5M ( na ten interwał należy się osobna optymalizacja) aby dobrać „pod siebie” późniejszy interwał do gry. Pozostaje tylko, jaką opcję wybrać? - czy bezpieczniejszą, jeśli chodzi o start do gry ( ze zmniejszonym SL, ale za to częściej go łapiącym) czy wersję bardziej przyszłościową ( z dużym SL) - niestety zawsze istnieje możliwość wyłapania pechowo SL na samym początku gry. Oczywiście można zacząć jedną a później wraz ze wzrostem depo przejść na drugą. Proszę nie obawiać się SL – pełny, zaliczany jest bardzo rzadko. Proszę sobie prześledzić w wynikach. Więcej nie ma, co filozofować, – komu się nie podoba EA niech zwyczajnie z niego nie korzysta i już. Szkoda „prądu” na słowne potyczki. Natomiast o wynikach pracy chętnie sam usłyszę i podzielę się swoimi.)
wszystko jest post wyzejBUF pisze:Od razu widać poprawę w testach. Należałoby jeszcze ograniczyć ilość lotów do 50 i zmniejszyć kapitał początkowy do testów, aby wynik był bardziej miarodajny. Podzielcie się testami na 15M i 5M ( na ten interwał należy się osobna optymalizacja) aby dobrać „pod siebie” późniejszy interwał do gry.
...

Problem jest z backtestami na M5 z calego roku poniewaz wiesza sie cala platforma od razu po starcie.
Ja jesli bede grac nim za realne pieniadze bede dazyc bardziej do ograniczenia ryzyka niz do maksymalizacji dochodu i taka droge zalecalbym reszcie "nie-hazardzistow".
edit:
udalo mi sie zrobic backtest dla M5 na okres od sierpnia do dzis.
ustawienia identyczne jak wyzej.
Dla tego interwalu przeraza mnie ilosc otwartych pozycji. W tym okresie to ponad 600! czyli prawie tyle co dla M15 przez caly rok.
Max DD = 21,39%
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
Musisz zassać pełne dane historyczne poprzez platformę albo ściągnąć je ze strony Alpari http://www.alpari-idc.com/en/dc/databank.html i sconverterować odpowiednio na wykresie - nie będzie wtedy żadnych kłopotów. Test powinien być od 2007 roku. Powtarzam - duży SL przyszłościowo jest o wiele bardziej bezpieczny (o dziwo) niż mniejszy. Myślę, że można go już zastosować po zwiększeniu o 100% depo. U mnie na 5M ani razu nie wystąpiła jeszcze strata.raposo pisze:Problem jest z backtestami na M5 z calego roku poniewaz wiesza sie cala platforma od razu po starcie.