Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

BUF pisze:
raposo pisze:Problem jest z backtestami na M5 z calego roku poniewaz wiesza sie cala platforma od razu po starcie.
Musisz zassać pełne dane historyczne poprzez platformę albo ściągnąć je ze strony Alpari http://www.alpari-idc.com/en/dc/databank.html i sconverterować odpowiednio na wykresie - nie będzie wtedy żadnych kłopotów. Test powinien być od 2007 roku.
nie chodzi o dane. w poprzednich wersjach robilem juz wiele testow na M5. teraz gdy biore caly rok leci zawiecha.
BUF pisze:Powtarzam - duży SL przyszłościowo jest o wiele bardziej bezpieczny (o dziwo) niż mniejszy. Myślę, że można go już zastosować po zwiększeniu o 100% depo. U mnie na 5M ani razu nie wystąpiła jeszcze strata.
Prawdopodobnie masz slucznosc. Szczegolnie uwzgledniajac zmiennosc w ostatnich czasach nawet na tej parze (zakres dzienny > 150-200p). Ale nie przemawia do mnie granie na M5 przy tak duzej ilosci pozycji. Watpie czy jakiemukolwiek brokerowi na dluzsza mete nie bedzie to przeszkadzac? Moj kierunek to mniej pozycji lepszych jakosciowo (dochodowo).

Zobaczymy co przyniosa forward testy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

Fakt niech lepiej otwiera mniej pozycji bo broker moze zaczac sie temu przygladac.Mam na lite real i wczoraj otworzyl 40 pozycji mysle ze za duzo a zysk w calosci to 18$. Gralem na FT 5min .Jedna uwaga wczesniej w pisalem ze ea otwiera jak jest konsolidacja w uparcie w zlym kierunku wczoraj bylo ze otworzyl zaliczyl strate i dal sobie luz a konsolidacja byla spora i jakby otwieral jak kiedys to oczywiscie nie bylo by zysku moze to przypadek? zobaczymy

Dodano po 54 sekundach:

sztachu chyba troche odrobiles strat ......... :P

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Apropo gry na real: postanowiłem się trzymać tylko 1 ustawień i jednego TF, TP=20, SL=15, TF=M15, Extrim=true. Co by się nie działo cały tydzień będzie tak ustawione.

BUF: ja nie wiem czy granie z dużym SL jest takie super opłacalne. Wszystko ładnie, pięknie puki rynek faluje w kanale, a w trendzie wpier...... Na dużych depo może i można sobie na to pozwolić.

Dziś na TF 15 siedem pozycji w przód :D .

kubek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubek »

wyzej ktos pytal czy nadal oscyluje w grancach poczatkowego depo - u mnie nie, jest duzo do przodu. Dzis mimo jednej wtopy wynik na +, ogolnie z 140 zrobil 220.

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

Panowie wspominając o zasadach ustawiania dużego lub małego SL wygłaszam opinie dopiero jak ją wcześniej odpowiednio sprawdzę. Jak wiecie mimo ustawienia sztywnych parametrów EA i tak zamyka według swoich kryteriów. A to oznacza, że wyjątkowo rzadko zalicza poziom SL, który jest ustawiony w parametrach.
OK. – wtrąciłem się tylko w wątek celem naprowadzenia na dobry trop. Zrobicie jak uważacie, życzę powodzenia.

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

U mnie również 7 pozycji z czego 6 zyskownych i jedna za 0.
Sztachu to TP to nawet jak dasz 5 to i tak wynik będzie taki sam :)
Ja się właśnie zastanawiam nad tym TP 5, jakby nie patrzeć zwykle zamyka przy 1 lub 2 pipsach, może przy TP 5 będzie go łapał :)
Co do SL to jak zmienisz z 15 na 25 to Ci się zysk powiększy o 35% (okres od 1.01.2007) ale jak wiadomo to backtesty.
Zrobimy tak, testuj swoje ustawienia a ja potestuje swoje (TP5 SL25 TF15) i porównamy za jakiś czas wyniki. Tylko nie zmieniaj ustawień 8)
Pozdrawiam

Dodano po 25 minutach:
BUF pisze:EA i tak zamyka według swoich kryteriów.
BUF masz 100% racji. Nawet testowałem i optymalnie wyszło mi SL 75. Tylko chodzi nam o to by obniżyć ryzyko. Przykładowo z MM na koncie PLN i DP 10% (czyli start 0.2 lota) przy początkowej stracie mamy w plecy przy SL25 ok 240zł a przy SL75 aż 720zł. Przy tak dużym SL należało by obniżyć DP do 3% co w konsekwencji prowadzi do zmniejszenia zysków. Niestety zarządzanie kapitałem musi być :)
Mam nadzieję, że mnie rozumiesz :)

Dodano po 6 minutach:

Zrobiłem test od początku roku :)
SL 75 i DP 3% - EA zarobił 5 100zł
SL 25 i DP 9% - EA zarobił 37 000zł
To samo ryzyko i ten sam MM.
Wnioski same się nasuwają :)
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

jandrzej
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jandrzej »

Ja od wczorajszego wieczora testuję na realu w AM przy ustawieniach:
TF15; AngleCheck=18; TakeProfit=25; StopLoss=25; MinProfitValue=1; ExtrimProfit=true; Lots=0.01; UseMM=false; DepoPercent=12; FridayTrading=false; ErrorMargin=0.
Pierwsze wnioski w piątek.

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Dziś już 2 zlecenia w przód :D

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

moze mi ktos podać ea juz z wklejonym fridaytrading??

ODPOWIEDZ