nie chodzi o dane. w poprzednich wersjach robilem juz wiele testow na M5. teraz gdy biore caly rok leci zawiecha.BUF pisze:Musisz zassać pełne dane historyczne poprzez platformę albo ściągnąć je ze strony Alpari http://www.alpari-idc.com/en/dc/databank.html i sconverterować odpowiednio na wykresie - nie będzie wtedy żadnych kłopotów. Test powinien być od 2007 roku.raposo pisze:Problem jest z backtestami na M5 z calego roku poniewaz wiesza sie cala platforma od razu po starcie.
Prawdopodobnie masz slucznosc. Szczegolnie uwzgledniajac zmiennosc w ostatnich czasach nawet na tej parze (zakres dzienny > 150-200p). Ale nie przemawia do mnie granie na M5 przy tak duzej ilosci pozycji. Watpie czy jakiemukolwiek brokerowi na dluzsza mete nie bedzie to przeszkadzac? Moj kierunek to mniej pozycji lepszych jakosciowo (dochodowo).BUF pisze:Powtarzam - duży SL przyszłościowo jest o wiele bardziej bezpieczny (o dziwo) niż mniejszy. Myślę, że można go już zastosować po zwiększeniu o 100% depo. U mnie na 5M ani razu nie wystąpiła jeszcze strata.
Zobaczymy co przyniosa forward testy.