Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

vipovsky pisze:nie wiem czy to w czymś pomoże ale próbowałem w testerze na sl=80 :D
ku mojemu zdziwieniu nie wyzerowało mi konta w ostatnich dniach czego się spodziewałem.

tam gdzie naprzykład u jandrzeja było sporo minusów u mnie czyściutko szło do góry od 10 15 2008 do 10 31 2008 wszystko było na plus a u jandzeja było parę znacznych obsunięć

może ktoś wkleić gotowy ea po włączeniu tradowania bez piątków??
mysle, ze zwiekszanie SL to zly pomysl. zwiekszasz ryzyko a to chyba nie tedy droga. backtesty to backtesty ale jak zdazy ci sie okres w przyszlosci, ze zaliczysz dwie-trzy noce pod rzad SL to bedziesz to odrabiac przez kolejne 2 miesiace lub moze nawet nigdy ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

pipsgraber pisze:Raidman przestrzegam Cie przed ForexGen.
Dzięki za ostrzeżenie :) ... szkoda bo zapowiadało się fajnie z tym 1 i 0 spread.
U mnie dziś na AM niestety złapało SL i jedna zyskowna.
Powiedzcie mi taką rzecz, jaki czas na platformie powinien być. Na AM mam -1h na FXGen +2h i tam właśnie był lepszy flat.
Jak przestawić godziny działania w stomperze?
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

stawisz1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stawisz1 »

zalaczam kanal 3 linie kazda jest buforem w indykatorze - milej zabawy
pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

Liteforex, Fxpro , AdmiralMarkets rozne czasy serverow czy ma to jakies znaczenie?Roznica to 2h Trzeba by sprawdzic na ktorych demach najlepsze sa wyniki .Bo jezeli Stomper tyra tylko w okreslonych godzinach to cos w tym jest.

Dodano po 2 minutach:

upss .......nie czytalem wczesniejszych postow i raidman mnie juz uprzedzil

luka...18
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: luka...18 »

Ea ma grac na nasz czas +1h. Czyli np fxpro

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

ja mam AM to jak ustawić to?
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Dziś znowu wpier....!

Ale dobra z tego wszystkiego jest to, że nikt z nas nie zapłacił za Stompera 1000$. Ja bym się wku.... jakbym go kupił po cenie i przynosiłby mi takie rezultaty. Ale cóż, gramy dalej mam jeszcze niecałe 300$ :D:D:D, zobaczymy może się odbije.

Zupełnie z innej beczki, to wiemy, że system ma wady i trzeba go przerobić.
Nie chcę się również chwalić ale już napisałem, że system, który umie zarabiać tylko na 1 TF i jednej parze w końcu przestanie działać. Nie chcę uprzedzać faktów, ale sądzę, że musimy działać. Opcji w Stomperze jest nie za wiele, puki co to grać i zmniejszać ewentualnie SL.

Pozdrawiam.

Dodano po 8 minutach:

stawisz: Twój kanał lepszy do skalpowania, bardziej dynamiczny od SHI, naprawdę super! Pozdrawiam.

BUF
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: BUF »

sztachu pisze:Zupełnie z innej beczki, to wiemy, że system ma wady i trzeba go przerobić
Przyglądam się Waszym postom nie chcąc przeszkadzać w dążeniu do finału. Schodzicie jednak całkiem z drogi pisząc jak powyżej - proszę zrobić dobrą optymalizację parametrów EA i wszystko będzie dobrze. Jedyna wskazana poprawka to zmiana MM i tyle.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

BUF: możliwe, że masz i rację ale nudno by było, żeby czegoś nie przerabiać.

Ja np. gram na bieżąco wersją oryginalną z dodanym tylko FridayMode. Backtesty do mnie w ogóle nie przemawiają, więc robię jeden z najlepszych możliwych testów, test na real. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

BUF pisze:
sztachu pisze:Zupełnie z innej beczki, to wiemy, że system ma wady i trzeba go przerobić
Przyglądam się Waszym postom nie chcąc przeszkadzać w dążeniu do finału. Schodzicie jednak całkiem z drogi pisząc jak powyżej - proszę zrobić dobrą optymalizację parametrów EA i wszystko będzie dobrze. Jedyna wskazana poprawka to zmiana MM i tyle.
"zlecilem" zmiane MM piterowi ale chyba sie obija skoro jeszcze nie gotowe :D
jakiegu MM ty tutaj uzyles?
sztachu pisze:BUF: możliwe, że masz i rację ale nudno by było, żeby czegoś nie przerabiać.
...
gdyby zarabial to moglbym sie nawet nudzic.
Ostatnio zmieniony 03 lis 2008, 20:59 przez raposo, łącznie zmieniany 1 raz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ