Stomper
No na razie zainstalowałem od nich demo ale spread wynosi 5raposo pisze:widze, ze forex.com ma juz MT4 i na eurgbp spread 1p

Dodano po 1 godzinach 3 minutach:
ForexGen oferuje tak:
1 pips spreadu dla konta pro dostępnego od 5 000$
i UWAGA

0 pips spread dla konta premium dostępnego od 50 000$
Niestety nie mogę przetestować dla tych wartości gdyż nie da się ściągnąć danych historycznych a na tych które są modelling q jest tylk ok 50%.
Dla spreadu zerowego Stomper się ... nie działa

Wyskakują błędy i nie zawiera transakcji.
Piszę tutaj o tym bo jak wiadomo nawet 1 pips dla stompera robi wielką różnicę.
Przy 0 spreadzie to powinno być miód cud malina EA.
Trejder jest jak cymbał - musi grać 

Akurat MM w tym kodzie to widać gołym okiem, ale jeżeli masz problem to wal na PWraposo pisze:Mam pewien pomysl jak zwiekszyc jego dochodowosc tylko jakis ochotnik-programista musialby zlokalizowac w kodzie money managment i wdrozyc na jego miejsce moja koncepcje Wink. Jesli by sie taki znalazl to prosze o kontakt na priv to omowimy sprawe, a jesli wyniki beda jak pozytywne podzielimy sie tym na forum.

Jaki jest komunikat błędu?raidman pisze: Dla spreadu zerowego Stomper się ... nie działa n
Wyskakują błędy i nie zawiera transakcji.
Pozdrawiam
Piter
Piter
Panowie, ja sądzę, że kierunek zmian Stompera, to walnąć mu dynamiczny kanał i filtrowanie trendem. Ten kto tu już napisał, że "filtr trendowy" spowoduje mniejsze zyski i część zyskownych pozycji odpadnie, ma rację. Ale popatrzmy na to z innej strony. Jeżeli dodamy rozpoznawanie trendu wzrośnie nam skuteczność systemu, a co za tym idzie możemy zwiększyć wielkość lotów, ponieważ wtopy będą pojawiać się coraz rzadziej. Poza tym jeżeli zwiększymy "dynamikę" kanału, system powinien zacząć grać dobrze na innych parach, co również zwiększy nasze zyski.
Święta się skończyły, proponuję potestować na "sucho" kanał SHI i zobaczyć jak on się zachowuje. Dobrze by było również aby kolega stawisz zamieścił swój kanał, o którym wspominał wcześniej.
Pozdrawiam.
Święta się skończyły, proponuję potestować na "sucho" kanał SHI i zobaczyć jak on się zachowuje. Dobrze by było również aby kolega stawisz zamieścił swój kanał, o którym wspominał wcześniej.
Pozdrawiam.
nie wiem czy to w czymś pomoże ale próbowałem w testerze na sl=80
ku mojemu zdziwieniu nie wyzerowało mi konta w ostatnich dniach czego się spodziewałem.
tam gdzie naprzykład u jandrzeja było sporo minusów u mnie czyściutko szło do góry od 10 15 2008 do 10 31 2008 wszystko było na plus a u jandzeja było parę znacznych obsunięć
może ktoś wkleić gotowy ea po włączeniu tradowania bez piątków??

ku mojemu zdziwieniu nie wyzerowało mi konta w ostatnich dniach czego się spodziewałem.
tam gdzie naprzykład u jandrzeja było sporo minusów u mnie czyściutko szło do góry od 10 15 2008 do 10 31 2008 wszystko było na plus a u jandzeja było parę znacznych obsunięć
może ktoś wkleić gotowy ea po włączeniu tradowania bez piątków??
-
- Uczestnik
ForexGen
Raidman przestrzegam Cie przed ForexGen. http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=2224201 Kiedyś w innym miejscu też gdzieś znalazłem że to scam wciśnięte w wątek scam brokers przez moderatora. Sam nie testowałem ale za dużo negatywów odradzam