Stomper

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
jandrzej
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jandrzej »

Statement w załaczniku, a ustawienia są Twoje (z poprzedniej strony).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

raposo pisze:widze, ze forex.com ma juz MT4 i na eurgbp spread 1p
No na razie zainstalowałem od nich demo ale spread wynosi 5 :(, może przed weekendem podnoszą, zobacze co będzie jak się włączy.

Dodano po 1 godzinach 3 minutach:

ForexGen oferuje tak:
1 pips spreadu dla konta pro dostępnego od 5 000$
i UWAGA :)
0 pips spread dla konta premium dostępnego od 50 000$
Niestety nie mogę przetestować dla tych wartości gdyż nie da się ściągnąć danych historycznych a na tych które są modelling q jest tylk ok 50%.
Dla spreadu zerowego Stomper się ... nie działa :/
Wyskakują błędy i nie zawiera transakcji.

Piszę tutaj o tym bo jak wiadomo nawet 1 pips dla stompera robi wielką różnicę.
Przy 0 spreadzie to powinno być miód cud malina EA.
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

piter321
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: piter321 »

raposo pisze:Mam pewien pomysl jak zwiekszyc jego dochodowosc tylko jakis ochotnik-programista musialby zlokalizowac w kodzie money managment i wdrozyc na jego miejsce moja koncepcje Wink. Jesli by sie taki znalazl to prosze o kontakt na priv to omowimy sprawe, a jesli wyniki beda jak pozytywne podzielimy sie tym na forum.
Akurat MM w tym kodzie to widać gołym okiem, ale jeżeli masz problem to wal na PW :)
raidman pisze: Dla spreadu zerowego Stomper się ... nie działa n
Wyskakują błędy i nie zawiera transakcji.
Jaki jest komunikat błędu?
Pozdrawiam
Piter

Awatar użytkownika
raidman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raidman »

Włączyłem żeby sprawdzić i zaczęło działać :) co dziwne krótki test (od 6.10) pokazał, że przy spreadzie 1 pips wyniki lepsze niż przy 0 ... ale MQ zbyt niskie żeby ufać...
Trejder jest jak cymbał - musi grać :)

kiker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kiker »

nie wiem jak jest u was ale ten stomper to jak maniak czasami gra trafi na konsolidacje buy a on uporczywie zajmuje pozycje sell no i oczywiscie sporo strat

sztachu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sztachu »

Panowie, ja sądzę, że kierunek zmian Stompera, to walnąć mu dynamiczny kanał i filtrowanie trendem. Ten kto tu już napisał, że "filtr trendowy" spowoduje mniejsze zyski i część zyskownych pozycji odpadnie, ma rację. Ale popatrzmy na to z innej strony. Jeżeli dodamy rozpoznawanie trendu wzrośnie nam skuteczność systemu, a co za tym idzie możemy zwiększyć wielkość lotów, ponieważ wtopy będą pojawiać się coraz rzadziej. Poza tym jeżeli zwiększymy "dynamikę" kanału, system powinien zacząć grać dobrze na innych parach, co również zwiększy nasze zyski.

Święta się skończyły, proponuję potestować na "sucho" kanał SHI i zobaczyć jak on się zachowuje. Dobrze by było również aby kolega stawisz zamieścił swój kanał, o którym wspominał wcześniej.

Pozdrawiam.

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

nie wiem czy to w czymś pomoże ale próbowałem w testerze na sl=80 :D
ku mojemu zdziwieniu nie wyzerowało mi konta w ostatnich dniach czego się spodziewałem.

tam gdzie naprzykład u jandrzeja było sporo minusów u mnie czyściutko szło do góry od 10 15 2008 do 10 31 2008 wszystko było na plus a u jandzeja było parę znacznych obsunięć

może ktoś wkleić gotowy ea po włączeniu tradowania bez piątków??

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

no tak własnie takie ea aby można było sobie to przestawić bo nie mam pojęcia który i gdzie kod wkleić:D

pipsgraber
Uczestnik
Uczestnik

ForexGen

Nieprzeczytany post autor: pipsgraber »

Raidman przestrzegam Cie przed ForexGen. http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=2224201 Kiedyś w innym miejscu też gdzieś znalazłem że to scam wciśnięte w wątek scam brokers przez moderatora. Sam nie testowałem ale za dużo negatywów odradzam

ODPOWIEDZ