Nie chciałbym, aby ten dziennik był niedokończony. Ponadto potrzebowałem miejsca, gdzie będę uzgadniał szczegóły inicjatywy dot. wspólnego dziennika o dwóch odmiennych sposobach trejdowania, o dwóch odmiennych spojrzeniach na rynek. Gdy Master wróci z odsiadki uzgodnimy szczegóły i po konsultacji z moderatorami ustalimy formułę. Na razie tutaj będę zbierał wszelkie propozycje dot. "konkursu" i założeń konkursu, na który przeznaczona zostanie część zysku z "pojedynku" z Masterem.
A tymczasem podsumowanie ostatniego tygodnia trejdowania. Tak na prawdę będzie to ostatni tydzień w tym roku, nie licząc kilku sesji porozrzucanych pomiędzy świętami a Nowym Rokiem.
Zestawienie z ostatnich 2 miesięcy plus 2 dni.
Dla osób niewtajemniczonych. Legenda mi ciut nie wyszła, ale o co chodzi:
1. Kolejna próba zautomatyzowania systemu, jak widać kiepska. Stąd w statemant pojawiła się strata przekraczająca 8%
2. Pierwsza z zapowiedzianych wypłata zysku po przekroczeniu poziomu 30.000 zł (wypłaty robione są w każdy piątek)
3. Druga wypłata zysku ponad 30.000 zł
4. "pokazówka", czyli przelanie pieniędzy z konta normal na konto mikroloty i odwrotnie (czy odwrotnie)
5. Ostatnia, dzisiejsza wypłata zysku. Gdybym zrobił ją wieczorem kwota do przelania byłaby o prawie 1000 zł większa.
W grudniu jak na razie wypłaciłem 6344,68 zł. Nie wiem, czy jeszcze będę coś wypłacał, bo wypłaty z wszystkich kont starczą na Zakopane i Sylwester. Po Nowym Roku będę wypłacał tylko połowę tygodniowego zysku. Połowa zostanie na koncie i będzie dalej pracować.
Jak widać na załączonym screenie nie udało mi się przekroczyć skuteczności pow. 80% a o tym marzę. Zobaczymy jak pójdzie dalej.
Podsumowanie tygodniowe
Jak widać na statemant drastycznie jak dla mnie spadła skuteczność. Czym jest to spowodowane? Ten tydzień był bardzo pracowity pod wieloma względami. Dentysta, przygotowywanie i organizowanie Wigilii dla synów w szkole spowodowały, że bardzo duża część z prawie 70 transakcji była otwierana i zamykana przy pomocy telefonu (nawet nie tableta).
Strata relatywna na poziomie 5,44% do zaakceptowania. Niestety profit factor już nie jak dla mnie.